Reklama

Reklama

Podezřelá smrt nezletilé

  • Itálie Morte sospetta di una minorenne (více)
Trailer

VOD (1)

Detektiv vyšetřuje brutální smrt mladé prostitutky a záhadný nájemný vrah se mezitím zaměří na svědky. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (31)

borsalino 

všechny recenze uživatele

Tak nějak se mě to nedotklo, snad ta přehnaná kombinace thrilleru s funesovskou taškařicí při honičkách a přesunech autem, mi pořád narušovala atmosféru, včetně neustálé řešení brýlí. A upřímně mě překvapuje to vysoké hodnocení. Asi to budu muset sjet ještě jednou a případně své hodnocení doplnit či upravit. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

No to byl ale divný film. Tak podivně rozkročený mezi giallem, policejním dramatem a slapstickovou komedií v automobilových honičkách, že si nejsm jistý, jestli Martino zvolil ten správný přístup. Každopádně, Claudio Cassinelli se svým rozháraným účesem je tady ultrasympaťák a jeho vyšetřovací způsoby silně připomenou neortodoxní metody Belmondova Stana Borowitze. Skoro bych se nedivil, kdyby tam byla nějaká pozdější inspirace. ()

Reklama

špaček421 

všechny recenze uživatele

Claudio Cassinelli je řízek a jeho řádění má velice blízko k pozdějšmu řádění Belmonda v Policajt nebo rošťák. Komediální a vážná linka jsou dost nevyvážené a že Mel Ferrer hraje tak nevýraznou roli je překvapením, čekal bych ho spíše v té, kterou hraje Massimo Girotti. Postavou brýlatého vraha film sem tam připomene i giallo, bohužel druhá polovina, kde se film snaží o nějaký větší přesah, nefunguje spíše proto, že lapání velké ryby trvá až příliš dlouho a všechno ostatní je už ukončeno. PS. Ve filmech Clinta Eastwooda se v kinech hrají jeho filmy, tady se v kině hraje Your vice is a locked room and only I have the key, taktéž od Martina ;) ()

giallo 

všechny recenze uživatele

Nemůžu jinak, než souhlasit s zdejším vysokým hodnocením a nezbývá než konstatovat, že Martino byl skutečně v 70. letech na vrcholu. Po velmi vydařené snůře giallo filmů, se tento režisér naplno pustil také do žánru Poliziotteschi (nějaké ty zkušenosti už z předešlého filmu měl) a v tomto subžánru přečkal až do 80. let. V The Suspicious Death of a Minor, tak symbolicky dochází k protnutí obou již dříve jmenovaných subžánrů, ikdyž o tom kolik toho tady je ze žánru giallo, by se dalo polemizovat. Nicméně film je opravdu nepředvídatelný, plný nejrůžnější kliček a odboček, napěchovaný perfektními vraždami (první zabití jakoby vypadlo z atmosferického Torsa) a samozřejmě, jak tomu bývá v žánru poliziotteschi také honičkami, bitkami a přestřelkami. Vážně mohu film všem milovníku tohoto (možná těchto) žánru jen a jen doporučit. U mě za 4,5 * (plné hodnocení nedávám za některé trapné, rádoby komické situace). ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Směs policejního thrilleru a gialla s izolovanými komediálními prvky v honičkových scénách. Dobrý profesionální film, v němž mne překvapil a zaujal Claudio Cassinelli v roli policisty Germiho. Časté změny nálad, umně podbarveny působivou hudbou. Realistické vykreslení prostředí zločinu (zvláště prostituce) i protagonistů s vhodnými herci, to vše brání dát tomuto (u nás) málo známému filmu méně než 3, 5... ()

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama