Reklama

Reklama

Navždy svoji

(seriál)
Ukázka z filmu 1
Česko, 2013, 4 h 31 min (Minutáž: 45–46 min)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Celých šest týdnů budou moci diváci České televize sledovat osudy tří velmi odlišných párů z různých koutů republiky, které se rozhodly, že v létě roku 2012 vstoupí manželství. V seriálu ale nebudeme pouze svědky předsvatebních příprav a svatebního veselí těchto dvojic, ale především se staneme svědky jejich nejrůznějších partnerských a rodinných peripetií. Proč jsou vlastně spolu a co si od vzájemného soužití slibují? Režisérka dokumentárního seriálu Erika Hníková (Ženy pro měny, Nesvatbov) ve spolupráci se scénáristkou Irenou Hejdovou (Děti noci) zvolila observační metodu natáčení, kdy tvůrci jen minimálně manipulují s natočeným materiálem a nechávají svým hrdinům co nejvíce prostoru a přirozenosti. (Česká televize)

(více)

Videa (5)

Ukázka z filmu 1

Recenze (83)

Pevek2 

všechny recenze uživatele

Docela zajimavy napad se v sesti dilech stava opakujicim se kolovratkem par konfliktu a par informaci. Ze jsou akteri nesympaticti neni nutne na skodu, na skodu ale je spise jejich vyber. Hnikova mohla vybrat napriklad nejaky par, kde neni tolik dominantni zena ale naopak muz. A jako velke selhani dokumentaristickeho pristupu povazuji jeji pristup k respondentum, protoze se ji zjevne az do konce nepovedlo prorazit jejich hranici autostylizace. Nejmarkantnejsi to je u katolickeho paru, ktery v podstate jen odrikava, co si nekde nacetl nebo si dopredu ujasnil ze bude odrikavat. ()

jessic 

všechny recenze uživatele

Viděn pouze jeden díl, který mě ovšem nenalákal ke sledování dalších dílů. Stejně jako v dokusoupu Čtyři v tom byly vybráni dostatečně extrémní aktéři, aby se dokument pohyboval na hraně reality show. Téma vztahu k rodičovství je ovšem o dost zajímavější než problém vybírání šatů nebo nákupu limonád na svatbu. A rodičky ve Čtyři v tom představovali do určité míry i jistý sociální vzorek nebo minimálně jejich vztah k díti ukazoval nějaký hodnotový žebříček a byl určitou sociologickou sondou. Od Hníkové se mi líbili Ženy pro měny a v podstatě i docela Nesvadbov, ale tohle je spíš soap než dokument. ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Další děsivý pořad ČéTé, který odrazuje mladé páry tentokráte ne od těhotenství, ale od svatby. Tři páry z nichž jeden je roztomile legrační (pobožníci), druhý na zabití a třetí jako vystřižený ze Slunce sena... Útrapy a očividné nevýhody svazku manželského jsou stavěny samozřejmě do popředí a jediné co si případný divák může odnést je pár rad, "jak to nedělat." Strašidelné slovo NAVŽDY je u některých vyobrazených párů opravdu děsivé. Myslím, že se mohu díky své přítelkyni považovat za šťastného člověka (nepřipomíná ani jednu z těch dvou fůrií). ()

BruceW 

všechny recenze uživatele

Nepřestávám se divit, že se něco takového objevilo na obrazovkách České televize v době její snahy o celkovou obrodu. Tohle je každopádně slepá ulička. Velmi jsem oceňoval předchozí "docusoap" Čtyři v tom (4*) a zdálo by se, že zákonitě skončí v kvalitě pokus se svatbami někde blízko. Opak je ale pravdou - z 6 dílů se stalo utrpení, kdy sledujeme v podstatě absolutně vše a zároveň vůbec nic. Nemůžu si pomoct, ale je to sakra podobný Výměně manželek, díky čemuž nemůžu s hodnocením nijak vysoko. Ani s jedním párem se běžný člověk nemůže zcela ztotožnit a jde jen o to sledovat 3 vybrané velmi specifické případy, kterým se spíše smějeme než je obdivujeme. To je špatně. Přesto alespoň oceňuji námět a jistou úroveň společenské sondy. ()

Issaden 

všechny recenze uživatele

Tento dokumentární cyklus je průměrný, obsahem občas nudný. Zlepšuje to výběr tří absolutně rozdílných párů, někdy vtipné střihy a mě osobně udrželi až do konce Šestákovi. Tento pár mi připomínal Homolkovi mladší, jen bez dětí. Ačkoliv byl jejich osud předvídatelný, bylo jejich natáčení v každém vstupu vtipné. Nejvtipnější scéna z celého seriálu je koupání pana Šestáka, těch smutných je tam více. Každopádně to není žádná "Výměna manželek", je to dobře poskládaný a promyšlený celek. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení tét sondy do nitra moderní české společnosti začalo v dubnu 2012 a skončilo v průběhu ledna 2013. (ČSFD)
  • Režisérka dokumentárního seriálu Erika Hníková ve spolupráci se scenáristkou Irenou Hejdovou zvolila observační metodu natáčení, kdy tvůrci jen minimálně manipulují s natočeným materiálem a nechávají svým hrdinům co nejvíce prostoru a přirozenosti. (ČSFD)

Reklama

Reklama