Reklama

Reklama

Podle Jacka Londona. - Hlavním hrdinou dobrodružného příběhu je Bill Robin, lovec kožešin, který žije v aljašských horách. Do obydlené oblasti přichází jen málokdy, ale vždy je vítán, obzvlášť malým chlapcem Jimmym. Jednoho dne se Bill v horách setkává s neznámým mužem. Ten mu oznámí, že Jimmy je v nebezpečí. Bill se okamžitě vydává na cestu, aby svému malému příteli pomohl, jenže netuší, že jde o léčku, kterou na něj nastražil Tornádo Kid, největší gauner a zabiják v okolí. Nemůže se dočkat, až se Billa Robina zbaví, je mu trnem v oku už dlouhou dobu. To ovšem není jediné nebezpečí, které Billovi hrozí. Je totiž křivě obviněn z vraždy. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (20)

sadlokan 

všechny recenze uživatele

Na začátku máme co do činění s charakterním padouchem,který okamžitě zhyne.Prokousneme se k hlášce"Ten kluk bude viset,má to v rodině",přes největší masakr psů německými vlky v dějinách asi nejen fimu se dostáváme do finále.Zde všichni,omámeni asi výškovou nemocí,zapomenuvše,že mají kvéry jsou zmydleni potupně klacíkem hlavního hrdiny.Závěrem tento šlechetný muž pohrdne dvěma velice ztepilými ženami,adoptuje chlapce,jenž už genově zdá se býti předurčen pro šibenici a společně s druhým největším,leč polepšeným,zlotřilcem ujíždí v širou dál,tipnul bych si cirka směrem na Double circle.Leč zůstávají zde po něm nezodpovězené otázky týkající se sexuální orientace. ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Tohle Haraldovi Rainlovi tak úplně nesedlo. Přestože uchopil povídku ve stylu svých předešlých úspěšných mayovek, žel to postrádá onu drsnou romantiku zlatého severu, kterou Jack London tak dobře znal a vlastně jí uměl fantasticky ve svých knížkách navodit. Dlužno, ale dodat, že není film špatný, oplývá nádhernou krajinou hor a dobře působí i šlechetný, odvážný, a taky kamarádský lovec Bill Robinson, který určitě nezklame duši malého kluka toužícího po dobrodružství. ()

Reklama

vypravěč 

všechny recenze uživatele

Na můj vkus poněkud uspěchaně vyprávěný western, jehož postavy by si zasloužily hlouběji prokreslit a příběh (který je spíše bezděčnou skladbou vnitřně nemotivovaných a vzájemně nesetkaných epizod než opravdovým příběhem) celistvěji sepnout. Tuto výtku, bezmála běžnou v tomto žánru, však nutno jednohlasně doprovodit chválou za místy zdařile stupňované napětí a okouzlující exteriéry. Škoda chvatu. ()

Kakho-oto 

všechny recenze uživatele

Příjemná odpočinková podívaná, nicméně více než tři hvězdičky tomu dát nemohu. Naivní rvačky včetně útoku smečky vlků mně nevadí, jako dobrodružný film to není moc napínavé. Harald Reinl natočil rozhodně lepší filmy a co se týče mayovek - všechny snímky z Orientu a Mexika (natočené Siodmakem a Gottliebem) jsou podle mě mnohem lepší než Křik černých vlků. 60-65 % ()

Kolssteyn 

všechny recenze uživatele

"...má z tebe strach." "A ty ne?" "Mě je všechno jedno, stejně se oběsím!" Zvláště dobrodružná byla scéna s útokem smečky německých ovčáků! U zásahu metali kotrmelce jakoby to měli nacvičené dopředu; holt, jen občasně problesknuvší lano prozrazovalo trik filmařův... stejně tak napínavý byl útok, kdy němečtí ovčáci vyskočí do vzduchu na chrabré dobrodruhy a na zem dopadají zdolaná umělá vycpaná zvířata jiných rozměrů a barev srsti. :) Jinak je z filmu trochu cítit Vinnetou... že by režisér měl jistou zkušenost? :D ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama