Reklama

Reklama

VOD (1)

Detektivka Hazel Micallef (Susan Sarandon) si poklidně žije ve společnosti své matky (Ellen Burstyn), utišujících léků a alkoholu. Brutální vražda v sousedství ale jejím nerušeným životem pořádně zatřese. S pomocí svého kolegy (Gil Bellows) a policejního nováčka (Topher Grace) odhaluje sérii podobných vražd, ke kterým došlo v celé zemi. Když místní kněz (Donald Sutherland) naznačí možnou spojitost s dávným rituálem, Hazel své pátrání zaměří na náboženského fanatika, kterého k činům žene smrtící vnitřní hlas. Film na motivy románu Ingera Ashe Wolfea nabízí výpravu do temné krajiny víry a strachu. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (71)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Detektivní příběh o sériových vraždách opírající se o určitý druh manipulace spojené s biblí. Scénář by se hodil i na obyčejný televizní film, ale tady tomu byla dána řádná výprava a tak celý příběh přeci jen vyznívá krapet jinak. Ten je jako takový vcelku zajímavý. Očekávané akce či napínavé drama se tentokrát nekoná. Určitá atmosféra sice vyznívá, ale divák nesmí být nijak moc náročný. Vyprávění je pomalejší, ale po literární stránce uspokojivé. Susan Sarandon v roli vyšetřující detektivky pojala svou postavu zcela přirozeně a tak se nejedná o postavu drsnou, jak to povětšinou bývá. Nejedná se tedy ani thriller, ani o výsostné drama, ani se neobjevuje vlivem tématu alespoň lehce hororová atmosféra. Film je tím více civilnější a tak moc diváků neosloví. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

„Já myslím, chlapci, že ta třetí mrtvola říkala „Č“, pak by ovšem klíčové slovo nebylo „PIVO“ a náš masoun zhrzený alkoholik, ale mohlo by to mít nějakou souvislost se mnou! Ale víte co, serem na to, raději zachlastáme a zobnem pár chechtavých pilulek, stejně se nakonec ukáže, že nám tady tu pantomimu zase hraje nějaká dost suchá pomatená kudlanka.“ Prostě takový zábavný televizní sryler s nic moc úchylem a kulantně hrající Zuzanou, který však rozhodně neurazí natolik, aby korespondoval s místním hodnocením. Zrovna nedávno se mi v noci zdálo, že jsem tu opětkoval Černou labuť, načež mi u dveří zazvonila tlupa přemoudřele se tvářících tlustých paniců v tesilkách a pištivými hlasy se mě zeptala, jestli bych si s nima nešel osahávat přirození do jejich kulturní klubovny uvědomělých cinerastů , protože jsem jeden z mála, co opravdu rozumí filmu. Náhle se všude kolem začal rozléhat strašlivý řev. To jsem byl já, kdy procitnuvší totálně propocen, s peřinou v rozkroku a polštářem v útočné pozici jsem se zrovna chystal umlátit noční stolek. Přijde mi hrozně nespravedlivé, že jsem traumatizoval svůj nábytek kvůli takovým pičusům. ()

Reklama

joelly01 

všechny recenze uživatele

Asi jsem mela az prilis velka ocekavani, ale tohle me opravdu nejak extra nebavilo. Ano, existuje spousta horsich filmu, o tom zadna, ale na tenhle jsem se extra tesila. Nadprumerni herci a fakt dobry pribeh. A ja pak u toho sedim a zivam, obcas na chvilku zadrimnu.. Tohle mohlo byt opravdu mnohem lepsi! Jsem zklamana. Nestastna. Chtela bych dat vic hvezdicek, zvysit rejtyng, ale nejde to, opravdu nejde. Sorry Zuzko. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Chudák holka Sarandonovic, ta si tedy dala, podprůměrnější scénář a režii si už vybrat nemohla. Vůbec celé to solidní herecké obsazení nižší hvězdné svítivosti (Topher Grace, Gil Bellows, Donald Sutherland) vyšlo vniveč. Slyšeli jste snad někdy o tvůrčím tandemu Jason Stone/Scott Abramovitch?! Vsadím botník, že určitě ne. První jmenovaný je režisér, jehož filmy nikdo nikdy neviděl, druhý je televizní scenárista, který je pouze schopen načmárat jen rutinní detektivku, kterou režisér není schopen ničím zajímavým ozvláštnit. Televizní obrazovka je pro tenhle film zcela adekvátní. Vše je situováno do zapadákova, kde lišky dávají dobrou noc. V tomhle vděčném, ohraném a hodně rozpočtově levně vycházejícím prostředí se rozprostře vyšetřování rituálních vražd, které má zcela nevzrušivý průběh. Ač je Susan Sarandon velmi zkušenou herečkou, která je zvyklá na to, když se něco nepovede, i jí se určitě chtělo plakat nad nesmyslnými dialogy, přihlouplými vyšetřovacími metodami a také nad tím, že na takovou blbost nikdo nebude koukat. Body nakonec jistí její geny, díky nimž je to zachovalá dáma, kterou bych příště rád viděl v kvalitním snímku, u kterého se nechcípá nudou, rutinou a blbostí. 2/10 ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Já se ztotožńuji s většinou uživatelů, kde jsem podle hodnocení většiny usoudila, že moc velké nadšení se nekonalo. Role Hazel v podání Susan Sarandon byla nevděčná, ale ona prostě umí, to se jí upřít v žádném případě nedá i když bych uvítala s jásotem daleko větší ponor do její postavy. Takhle působila jen jako policajtka, která je věčně přiopilá a nebo pod vlivem prášků a kde se důvod jejího sebedestruktivního chování dozvídám až téměř na konci. Biblická linie, která vedla k sérii vražd, mně vysloveně nesedla, nebo to bylo špatným zpracováním....... já nevím, ale za mě je to ve výsledku nakonec dvojka. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (5)

  • Ve scéně, kdy Hazel Micallef (Susan Sarandon) vstupuje do domu první oběti, tasí svou služební pistoli Glock. Nemá však náboj v nábojové komoře a nemohla by tedy střílet, jelikož spoušť se nachází v zadní "vypuštěné" poloze. (JohnSmith)
  • V čase 1 hodina a 5 minut jde na letišti proti policistovi turista v kraťasech a tričku, ač se děj odehrává na konci zimy. (JerryPilsen)
  • Příběh je natočen podle stejnojmenného románu, který napsal Michael Redhill. Publikoval ho však pod pseudonymem Inger Ash Wolfe. (Terva)

Reklama

Reklama