Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Půvabná studentka výtvarné školy Angelika (Audrey Tautou) miluje k zbláznění sympatického kardiologa Loika. Jeho šťastné manželství a očekávání prvního dítěte nebere jako vážnou překážku. On ji přece miluje stejně jako ona jeho. Romantické představy o jejich lásce se však mění v nejhorší noční můru, která přerůstá v psychickou úchylku. Stačí náhodné setkání a nevinně darovaná růže a z Angeliky se stává posedlá žena, která manipuluje svými blízkými a lékaře a jeho rodinu začíná terorizovat. Filmem Má mě rád, nemá mě rád debutovala scenáristka a režisérka Laetitia Colombaniová. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (167)

nascendi 

všechny recenze uživatele

Ľúbi ma, neľúbi ma považujem za film, ktorý viac sľubuje, než nakoniec poskytne. Samotný námet filmu je výborný (i keď nijako zvlášť originálny, veď aj jedna časť Dempsey a Makepeace so Suzie Quatro bola na túto tému), ale náročný na spracovanie. Rašomonovské prerozprávanie jedného príbehu prostredníctvom pohľadu dvoch párov očí bolo dobrým ťahom, ale spolu so záverom patrí k jediným kladom filmu. Audrey Tautou ma kontrapunktom medzi jej tváričkou a deviantným správaním nepresvedčila, o Bihanovom rozpačitom výkone ani nehovoriac. Režisérke sa nepodarilo vyhnúť úskaliam malej uveriteľnosti a falošnosti príbehu, na ktoré som pri romantickom filme s prvkami thrilleru dosť háklivý. Tri hviezdičky sú skôr aktom dobrej vôle, než vyjadrením môjho dojmu z filmu, ale jemnejšie hodnotenie mi ČSFD neponúka. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Dost milé překvapení. Stačilo by jen pár věcí dotáhnout a bez problémů bych tomu dal plný počet. Ono to totiž má zajímavý děj, dost silnou atmosféru, dobře napsaný scénář, skvělou kameru, vhodně vybranou hudbu a solidní herecké výkony, navíc Audrey Tatou tu podle mě docela dobře dokázala zahrát zápornou roli. Kdo by to do ní po Amélii z Montmartru řekl... Za mě každopádně velká spokojenost, sice ten děj není nic nového, ale funguje to přesně tak jak má a to spousta thrillerů nedokáže, kór ještě romantických. Fakt by stačilo málo a ten plný počet bych dal, chvíli jsem nad ním i přemýšlel, ale nakonec to na něj nevidím. I tak jsem hodně rád, že jsem na to narazil. Silné 4* ()

Reklama

blazenka 

všechny recenze uživatele

Tak krásná... a tak šílená! První půli filmu by jí člověk všechno věřil a najednou...hup a máme tu úplně jiný film. A mé pocity? Měla jsem sto chutí s ní zatřást, aby si to uvědomila. Stejně by si to neuvědomila :-).No a ten konec - pilulkový doktor... Panebože. Vzhledem k tomu, že mě to docela dostalo dávám 4* a máme to rovných 70%. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Ona byla možná až příliš sladká ... on byl možná až moc nevýrazný ... nebo mně ke spokojenosti chybělo seriózní a důkladné policejní vyšetřování ... a třeba jsem jenom neměla tu správnou náladu - zkrátka si mě ta historka až tak nepodmanila. Přesto se jedná o příběh po všech stránkách zajímavý a především poučný. Je vyprávěný nadvakrát - a to z diametrálně odlišných úhlů pohledu. Začíná jako banální melodramatický příběh zhrzené lásky - aby vás posléze dovedl k VELICE nečekanému a překvapivému poznání. A poučení ? ----- !!! MOŽNÝ SPOILER !!! ----- Milí chlapci a chlapi všeho věku, buďte vždy ve střehu ! Nikdy nevěřte krásným, osamělým, miloučkým a zdánlivě bezbranným dívkám s nevinným a oddaným pohledem. Jak sami uvidíte, za určitých okolností jsou schopné absolutně všeho ... 3,5* ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Miluje li vás k zbláznění roztomilá dvacítka, nemusí to být nutně zrovna povznášející pocit. Tahle je totiž tak trochu na palici a dá vám tu lásku pěkně sežrat, ať už chcete nebo ne. Vcelku příjemný, originální žabožroutský počin, který ukazuje, že se s madmouseille Tautou dají s úspěchem provozovat i jiné polohy než ta na otravně na zádech funící slepici z Montmartru. ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama