Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Půvabná studentka výtvarné školy Angelika (Audrey Tautou) miluje k zbláznění sympatického kardiologa Loika. Jeho šťastné manželství a očekávání prvního dítěte nebere jako vážnou překážku. On ji přece miluje stejně jako ona jeho. Romantické představy o jejich lásce se však mění v nejhorší noční můru, která přerůstá v psychickou úchylku. Stačí náhodné setkání a nevinně darovaná růže a z Angeliky se stává posedlá žena, která manipuluje svými blízkými a lékaře a jeho rodinu začíná terorizovat. Filmem Má mě rád, nemá mě rád debutovala scenáristka a režisérka Laetitia Colombaniová. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (167)

nascendi 

všechny recenze uživatele

Ľúbi ma, neľúbi ma považujem za film, ktorý viac sľubuje, než nakoniec poskytne. Samotný námet filmu je výborný (i keď nijako zvlášť originálny, veď aj jedna časť Dempsey a Makepeace so Suzie Quatro bola na túto tému), ale náročný na spracovanie. Rašomonovské prerozprávanie jedného príbehu prostredníctvom pohľadu dvoch párov očí bolo dobrým ťahom, ale spolu so záverom patrí k jediným kladom filmu. Audrey Tautou ma kontrapunktom medzi jej tváričkou a deviantným správaním nepresvedčila, o Bihanovom rozpačitom výkone ani nehovoriac. Režisérke sa nepodarilo vyhnúť úskaliam malej uveriteľnosti a falošnosti príbehu, na ktoré som pri romantickom filme s prvkami thrilleru dosť háklivý. Tri hviezdičky sú skôr aktom dobrej vôle, než vyjadrením môjho dojmu z filmu, ale jemnejšie hodnotenie mi ČSFD neponúka. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Na začiatku veľká nuda napriek milej ušatej Audrey. Potom vystupňovanie vďaka pohľadu z druhej strany. Pekná ukážka ako môžu maličkosti medzi dvomi ľuďmi vzbudiť na jednej strane nádeje, keď druhá strana nemá o záujme ani tušenie. Láska nemá ďaleko od nenávisti, ale ani posadnutosti. A skvelý záver filmu. ()

Reklama

vesper001 

všechny recenze uživatele

Zajímavě vystavěný snímek, u jehož sledování nejdřív dostanete lehkou kopřivku (srdíčkové titulky), pak nějakou dobu sledujete Amélii z Montmartru (která zaplaťpánbůh už přestala tak hrozně kulit oči), najednou vám začne trochu skákat obraz – a skončíte s pořádným mrazením v zádech. Pointa je silná a závěr má výbornou gradaci. Kdo se nenechá zmást a odradit úvodní třetinou, rozhodně nebude litovat. Mimoto právě díky tomu cukrkandlu je ono závěrečné mrazení tak silné. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Mile inteligentní film o jedné sladké psychotičce. Vychutnal jsem si zatím jen ten první - oficiální konec ze třech možných. Takové láskyplně obsesivní... :-) A tak nezbývá, než se těšit někdy na ty ostatní dva, ale myslím, že by byla chyba si to všechno užít naráz - že paní docteur... Takže pozor na něšťastné osamělé dívky a těšme se co nám naordinuje tahle mladá francouzská režisérka (zde i s podílem na scénáři) po svém celovečerním potěšujícím debutu. K tomu skvělá hudba, výborná kamera - - - P.S. Takhle má vypadat současný evropský film, tleskám! . . . Poučte se, čeští umrlci se svými psychotickými pitomostmi "ze života"... Dlouho jsem přemýšlel, zdali čtyři nebo pět hvězdiček. Čtyři a půl - zaokrouhleno na pět za ten skvěle vypointovaný první konec! Doufám, že ty další dva mě jednou nezklamou...:-)) ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Jak málo chybělo, aby mi tento výborný film možná jednou provždy unikl! Název, fotky, informace z tv programu, hlavní herečka, to vše signalizovalo, že půjde o lehkou romantickou komedii a já jsem se podíval vlastně jen proto, že jsem čirou náhodou měl na něco takového chuť. Po půlhodině už bylo jasné, že jde o něco mnohem fikanějšího a po zbytek filmu už jsem jen zíral s pokleslou bradou. Nechci riskovat vyválení v dehtu a peří za spoiler, tak jen naznačím, že ve čtyřicáté minutě dojde k šílenému zvratu, na který se vyplatí počkat i vpřípadě, že byste se do té doby nudili a měli nutkání to přepnout. Na první pohled je to absurdní, ale ten film má něco společného s Vertigem nebo Psychem. 80% ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama