Reklama

Reklama

Adios Django

  • Česko Django 2: Texas, Adios (více)
Trailer

VOD (1)

Prašná mexická pustina a v ní dva bratři, kteří se ženou za pomstou... Drsný pistolník Burt Sullivan (Franco Nero) opouští post šerifa a vydává se s mladším bratrem do Mexika najít muže jménem Cisco, který před mnoha lety zabil jeho otce. Společně dorazí do malého městečka, ochromeného strachem z Cisca, který tu vlastní veškerou půdu. Burt spojí síly s místními obyvateli, aby Cisca zastavil a přivedl zpět do Texasu, kde ho čeká trest. Je tu však jedno tajemství, o kterém ani jeden z bratrů netuší… Italsko-španělský western je další z řady filmů, které si po velkém úspěchu původního Corbucciho Djanga vypůjčily do názvu toto jméno, aby profitovaly z jeho popularity. Z filmu s původním názvem Texas, adios tak německý distributor udělal Django: der Rächer (Mstitel Django) a tato podoba ovlivnila i název české verze. Příběh sám nemá s původním Djangem nic společného – tedy kromě představitele hlavního hrdiny Franca Nera s jeho poznávacím znamením: ocelově modrým pohledem. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (66)

laik_60 

všechny recenze uživatele

sú aj lepšie spagettiwesterny, tento bol príliš "pritiahnutý za vlasy". :( Obaja bratia mohli byť zastrelení v prvých piatich minútach ale o čom by bol potom film ? Scenárista i režisér si z divákov urobili prču. film natočeny pre milovníkov westernov, ktorý ale nemal toho pravého kovbojkárskeho ducha . ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Jeden z mojich najobľúbenejších špageťáckych westernov. Rýdza "prašno-mexická" atmosféra, solídny príbeh, vysoká hustota dobre natočených prestreliek, nuž a samozrejme výborný Franco Nero. Samozrejme to nemá nič spoločné s originálnym Djangom, to len Američania po úspechu pištoľníka s truhlou premenovávali každú taliansku kovbojku na "Django niečo"... ()

Reklama

Ironfood 

všechny recenze uživatele

Western, který se snaží vypadat drsně, ale moc mu to nejde. Některé akční scény dokonce působí spíš jako parodie. Scénář celkem slaboduchý, je tu sice zajímává komplikace v rodinných vztazích, ale není pořádně využitá. Nero je jako vždy celkem charismatický, ostatní postavy ale za moc nestojí, zoufalý mi přišel hlavně ten Nerův bratr, záporáci taky žádná sláva. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Koukal jsem na to spíš omylem, protože to běželo v televizi po fotbale a po pravdě řečeno od začátku jsem se do toho filmu nemohl dostat. Nero pro mě má určitý charizma, ale spíš až když byl starší v pozdějších rolích. Jinak prostě divnej film nevím ani co víc k tomu psát. Potvrdilo se mi, že tyhle Evropský špagety Westerny nejsou pro mě a proto se jim vyhýbám. Tady jsem udělal výjimku, ale nebylo to dobrý rozhodnutí.25% ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Sullivan oproti DJANGOVI neťahá truhlu, nie je vychcaný a nikto mu nezláme obe ruky. Napriek absencii takýchto vychytáviek sa jedná o značne lepší film než Corbucciho (s ktorým nemá nič spoločné, rovnako ako v s Texas, addio s Terencom Hillom). Priamočiara cesta za pomstou, povstalci v Mexiku, množstvo bitiek a prestreliek... Nebyť jednej fakt dementnej scény, kde si hlavný záporák spytuje svedomie (a v predošlom vstupe umlátil chlapa pažbou pištole kvôli pozemkom), bol by som vrcholne spokojný. Snaha o originálny prístup k väčšine záporákov nevyšla na sto percent... Ako poctivý chlapský špageťák, ide o dobre odvedenú robotu... ()

Galerie (9)

Zajímavosti (1)

  • Navzdory českému názvu film nemá nic společného s filmem Django (1966), ve kterém si hlavní postavu také zahrál Franco Nero. Poté, co se Django stal světovou senzací, mnoho westernů, zejména s hercem Francem Nerem, bylo přejmenováno, aby vydělaly více peněz. Například v Západním Německu byl tento film nazván „Django, der Rächer“, což v překladu znamená „Django, mstitel“. (Marek06)

Reklama

Reklama