Reklama

Reklama

Kdo přežije - Krev není voda

(série)
  • USA Blood vs. Water
Dobrodružný / Reality-TV / Soutěžní
USA, 2013

Obsahy(1)

Na Filipínách budou tentokrát soutěžit trosečníci proti rodiným příslušníkům. Soutěžící si musí poradit nejen s jídlem, pítím, ale především s drsnými podmínkami přírody celých třicet devět dní. Tato série byla natáčena na na filipínském ostrové Palaui v provincii Cagayan. Komu se podaří přechytračit a přelstít ostatní, přežít a získat titul poslední přeživší a vyhrát tak i jeden milion dolarů? (reich)

(více)

Recenze (64)

juta 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Strašně zvláštní série. Je to série, kterou jsem sledoval strašně dlouho. Jiné série jsem dokázal shlédnout během týdne, ale tady to bylo přes měsíc. Bylo to asi i tím, že Blood vs. Water mi nepřišlo jako něco světoborného, z některých účastníků jsem šílel a jak už to tak bývá, tak ti neoblíbení zůstávají až do konce hry a oblíbení postupně odpadávají. Neměl jsem to nutkání pustit si ihned další díl, proto se mi to tak protáhlo. Nebyl to ten pravý Survivor. V minulé sezóně to byla Dawn, nyní to byla Monica Člověk, který mohl zlepšit hru NĚKOLIKRÁT k lepšímu, ale to se samozřejmě nestalo. Oblíbení hráči: Aras, Vytas, Hayden. Neoblíbení hráči: Colton, Monica. Jedna z těch slabších sérií. ()

kajda.l 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pilot k obávané sezóně neurazil. Po finále spokojenost, k nadšení chybí jen méně předvídatelný vítěz a finále, které bylo jasné 3-4 díly předem. Coltonova osobnost nepřekousnutelná...už jo :) Navrátilci, až na malé výjimky (Kat, Rupert) funkční, z "loved ones" neurazil téměř nikdo. Nejoblíbenější páry a vlastně i hráči série Tyson + Rachel a Ciera + Laura. 85% Odpad sezóny, zmíněný Colton. ()

Reklama

Rosaviva 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Obsahuje spoilery:Už prvně, když jsem zjistila cast, tak mě tak něják napadlo, že tohle by mohla být Tysonova série, a ukázalo se, že jsem měla pravdu. Jak jsem ho v jeho úplně první sérii moc nemusela, tak si mě za ty roky získal, takže jsem mu tu výhru i přála, z finálové trojice rozhodně nejvíc, hlavně jsem se děsila, aby porotě nepřeskočilo a nedala to otravné Monice. Někdo by jí měl spočítat, kolikrát za sezónu řekla "This is about Monica." Každopádně mě tahle série příjemně překvapila. Trošku mě naštvalo, že pár mých favoritů vypadlo již před sloučením, ale kmenovky skoro v každém díle stály za to. Ehm, ehm, Rustle feathers :D Na rozdíl od většiny přítomných si myslím, že Redemption Island není špatný nápad, takže jsem byla poměrně ráda, za jeho navrácení. No, když to vezmu kolem a kolem, moje nejoblíbenější série to není, ale stála za to. 4* a Ciera se pro mě stala největším překvapením série, po prvních třech dílech jsem si o ní myslela, že je naprosto odepsaná a hele kam to dotáhla. ()

kinghome 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak já tu dementní Moniku nesnášel, nechápu jak s ní může Brad tak dlouho vydržet. Byla to asi jediná vada na jinak úžasný sérii. Poprvé jsem se rozhodl, že budu koukat na Survivor jednou tejdně a nepočkám si na konec sezóny a vybral jsem si jednu z nejlepších řad vůbec. Vážně jsem si Blood vs. Water zamiloval a to hlavně díky starým tvářím a novým překvapivě sympatickým soutěžícím. Nečekaně hodně zvratů a zajímavě pojaté soutěže, kde se mohl poražený prohodit s jeho příbuzným. I po 26 sériích má Survivor co nabídnout a pořád vymýšlí nový překvapení.Jedna z mála sérií, kterou neposere ani vítěz, který si to vážně zasloužil, konečně to vyhrál taky někdo, komu jsem fandil. Doufám že bude někdo překládat další řady, protože Exi se nám sekl a už nechce překládat. Byla by to škoda, kdyby už survivor nikdo nepřekládal. Oblíbenci: 1. Ciera, 2. Tyson, 3. Brad ()

paulieM 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozhodně dobrá série, přidaný loved-ones prvek hry přináší spoustu strategických rovin, a tedy nutnost hráčů a diváků uvažovat šířeji. BvW systém zároveň dělá snesitelnějším prvek Redemption Island, který mi v předchozích případech vadil a spíše zdržoval - zabíral podstatnou část každého dílu a na zajímavější a podstatnější věci nezbyl čas. Dalším plusem BvW je casting. Většina hráčů se snažila hrát a nestát pasivně v alianci, což je pro atraktivitu hry dobře. To ústí ve velký počet blindsidů a big moveů, které jsou charakterické pro vyspělé hráče. Vítěz více než uspokojivý a porota málo zahořklá. Co mi však vadilo (nejenom) na této sérii, krom neverending rádoby emocionálních výlevů spjatých s loved-ones jedinci, byla extrémní snaha CBS o maximalizaci napětí před kmenovkou. Jsou prostě kmenovky, kde pro racionální hráče vyvstává jedinej možnej scénář, jak může dopadnout, jednoduše není co řešit. Přesto režie vždy nastíní dva scénáře, a to doslova za každou cenu, tak aby zachránila určitou hladinu napětí. Někdy to však je na úkor autenticity samotné hry. Typickým příkladem jsou poslední kmenovky a rozhodování Monicy. Teď vyvstává otázka, jestli je to dílem televizního střihu a určitého směřování hráčů televizí, anebo hráči samotnými. Obávám se, že jde o první možnost, a proto je to jen za 4 hvězdy. ()

Galerie (149)

Zajímavosti (13)

  • Tato série je spojena se dvěma smutnými událostmi. Soutěžící Caleb Bankston tragicky zahynul nedlouho po odvysílání. Zemřel na následky úrazu při střetu s vlakem. Soutěžící Tině Wesson zahynul dospělý syn při dopravní nehodě, a to dokonce dva týdny před finálovým natáčením v L.A. Přesto se Tina i její dcera Katie posledního natáčení zúčastnily, včetně následného Reunionu. (DonQ)
  • V této sérii byla poprvé spálena nápověda ke skryté imunitě dříve, než byla rozbalena a přečtena, a to hned několikrát. (Chuppa)

Reklama

Reklama