Reklama

Reklama

Retornados

  • Kanada The Returned (více)
Trailer

Kate pracuje v nemocnici v tíme, ktorý navracia ľudský život ľuďom nakazeným vírusom a meniacim sa na zombie. Po tom, čo bol vírusom nakazený aj jej manžel Jason, ktorému navrátila ľudskosť, začala byť pre ňu táto práca osobnejšia. Proti nim však stojí skupina ľudí, ktorí sú proti navráteniu života pre zombie. Spoločne sa rozhodnú utiecť aj s protilátkami, čím pre nich začína skutočné nebezpečenstvo a boj o holý život. (kubqo)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (59)

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Realisticky pojatý zombie kúsok o spoločnosti, ktorá má zombie nákazu už za sebou, podarilo sa jej nájsť liek čo vírus potláča a ľudia, ktorí boli zombíkmi tak fungujú normálne ďalej. Postupom času sa však zásoby lieku začínajú míňať a nastáva otázka, či sa bývalí zombíci stávajú väčším nebezpečenstvom pre ľudí, alebo ľudia pre nich. Prichádza panika, nepríjemné preventívne opatrenia a ešte nepríjemnejšie vyčíňanie prebudených zombíkov. Zaujímavý nápad zrealizovaný v nie až tak zaujímavom filme. Pomalé, civilné tempo, slušné herecké obsadenie aj audiovizuál, no zároveň málo napätia, krvi, atmosféry a hororovosti, čo z toho nakoniec robí skôr obstojnú vzťahovú drámu, v ktorej ale chýba nejaký výraznejší moment. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Tomu říkám překvapení! Skvělé psychodrama, na které mě připravily zdejší komenty. Filmem se od začátku až do odpovídajícího konce vine červená niť obav, tísně a mrazení. Budou odhaleni? Dojdou léky? Podaří se najít skutečný lék? A dav se chová předvídatelně - ano, tak by se nejspíš vypořádal s jakoukoliv hrozbou. A stát? Zavedeme koncentráky a nakažené tam naženeme. Nepochybuji, že v reálu by bylo vše v bledě modré. Nečekejte horror, akci ani gorefest. Tenhle film je o úplně něčem jiném - o toleranci, pomoci, touze přežít za každou cenu stejně jako o nenávisti, nesnášenlivosti a snaze vzít situaci do svých rukou (vraždící komanda). Konečně udělali Španělé po těch duchařských trapárnách z posledních let solidní FILM. ()

Reklama

Dexter1 

všechny recenze uživatele

Vôbec nie zlé a oceňujem, že ide o skôr o drámu ako o horor. Vlastne s hororom to okrem postavy zombie nemá nič spoločné. Svet sa už vysporiadal so zombie nákazou, no stále tu visí hrozba v podobe navrátilcov, ktorý sú síce ľudia, no bez lieku sa zmenia. To prináša mnohé silné momenty a charakterové zmeny, ktoré sú vykreslené pomerne dobre a fandím takémuto štýlu. Bohužiaľ sa film dosť ťahá, ocenil by som globálnejšiu situáciu, než jedno veľkomesto, každopádne za pozornosť to stojí. ()

zolo23 

všechny recenze uživatele

The Returned je čistá dráma založená na správaní sa ľudí v kritických situácií, horor ani náhodou. Remeselne veľmi dobre zvládnutá. Tých "nakazených" tu veľa neuvidíme, ale film má dostačujúci spád a baví aj bez nejakých hororovejších scén, ktoré som ako-tak očakával. Skôr ma odrádzal plagát spojení s témou, ale chvalabohu obával som sa zbytočne. 70% ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Těšíte-li se na superrychlé zombie, běhající ulicemi, lezoucí po stropech a trhající a žeroucí všechno živé, co jim přijde pod zuby, budete asi zklamaní. Tenhle decentní a komorní film totiž pojímá fenomén nemrtvých z úplně jiného hlediska... Přesto je v něm několik působivých thrillerových výjevů a pomocí několika dějových zvratů je dosaženo slušné dávky napětí. Španělé opět zaváleli, na tamní současnou kinematografii bych si měl asi pořádně posvítit. ()

Galerie (30)

Reklama

Reklama