Reklama

Reklama

Kung Fu zabiják

  • Čína I ke žen te wu lin (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Mistr bojových umění a policejní instruktor kung-fu Hahou Mo (Donnie Yen) nechtěně zabije při souboji svého protivníka a je odsouzen na 5 let do vězení. Po 3 letech však někdo začne v Hongkongu zabíjet jiné Mistry a Hahou Mo nabídne policii, že jim pomůže vraha dopadnout, pokud ho z vězení propustí. Začíná tak hon na zločince, který ovládá nejrůznější styly boje beze zbraně i se zbraněmi, a postupně vychází najevo, že vše nebude tak jednoduché a průzračné, jak se na začátku zdálo. (Tamten)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (60)

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Snímek je natočen s pečlivostí a láskou ke kung pao, ale stejně se vám na tom nebude něco zdát. Sám jsem tedy nepřišel ještě na to, co mi tam vadilo, ale i přesto lze doporučit jako kvalitní moderní akční film. Jo, už vím: Donnie to letos přehnal s botoxem, SWAT team z Hong Kongu stojí za vyližpepu a vrchni komisařka, které pan Yen nakonec taj chi v pi chi nepředvedl, byla asi nejslabším článkem filmu. Rozumějte, vrchní komisařka tikťaků a slovo kungfu slyší prvně v životě... ale co, asi tam maj stejně blbý policajty jako u nás. Ale jinak pěkná podívaná o cestě ambiciozního skřeta za věčnou (ale nechvalně proslulou) slávou. Fajty na 90% skvělý, těch chybějících deset procent jde znát. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Nenápadný film, který z klasické béčkové zápletky graduje k finále, jež je skutečně choreograficky výborné. Jsou zde zajímavé nápady, například dostat ty bambusové tyče k bojujícím bylo zábavné i neotřelé. Docela se mi začíná zamlouvat, že někteří tvůrci se snaží o to, aby i ta levná béčka vypadala hodně dobře. Tohle se povedlo. ()

Reklama

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Tak to já jsem mile překvapenej z tohoto krimi thrilleru okořeněného spoustou soubojů. Donnie se vrátil (z historických a fantasy rolí) k filmu odehrávající se v současnosti a to v nejlepší formě, v jaké tento žánr zatím natočil. Filmek má povedený příběh, který nenudí a je i celkem zajímavý. Co se týče obsazení, tak tady je to vše parádně obsazené. I záporák, který ze svého hendikepu udělal největší zbraň mi sednul. Co se týče akce, tak tu nechybí spousta přestřelek, ale hlavní prim hrají choreograficky nabušené souboje, které nikdy nejsou stejné a neokoukají se. Občas je zde vidět pár prvků za použití lan, ale není to moc časté a nekazí to celkový dojem. Co mě trochu zamrzelo, bylo použití počítačových efektů při závěrečném fightu, kdy to bylo až moc okatý (každý jistě pozná, co sem tím myslel až to uvidí. Tak že já mám v nejlepším Martial Art filmu roku 2014 jasno. Za mě 100% :) ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Povedená pocta starým klasikám i kung fu jako takovému a Donnie Yen i v padesáti dokazuje, že na to pořád má. Hongkongská akční filmová škola si prošla svým vývojem a v Kung fu Jungle představuje de facto moderní akční krimipříběh bez špetky uhihňaného humoru. Fanouškovi žánru se musí minimálně orosit oči dojetím nad nenápadnými odkazy na klasické období martial art, Jackie Chan či Lau Kar Leung v televizi, či nad rozborem podstaty samotného kung fu a jeho základních pilířů (ruce, nohy, zápas, zbraně a vnitřní energie). S úctou vytvořená pecka, sice s ne zrovna přehršlí soubojů, choreograficky však úžasných, a Donnie to pohříchu pořádně rozbalí až v samotném závěru, ovšem ve filmovém fightu roku! Čtyři údery na solar! ()

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Jednou za čas si pustit hong-kongskou akční kinematografii to prostě chce. Mé kung-fu je lepší než tvé! Tahle zápletka je starší než svět sám :) Navíc, když tu máme Donnie Yena, tak je to záruka velmi kvalitní akce. Což platí i zde! Plus poměrně nápadité bojové choreografie na nezvyklých místech. Za mě rozhodně slušná podívaná... ()

Galerie (73)

Zajímavosti (4)

  • Natáčalo sa v Hongkongu a juhočínskom Fo-šane. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama