Reklama

Reklama

VOD (1)

Píší se 70. léta 19. století. Uprostřed nových osadníků a psanců čeká dánský přistěhovalec Jon (Mads Mikkelsen) už dlouhá léta, aby mohl svou ženu se synem přivést do Spojených států. Když se mu to konečně podaří, oba se jen chvíli po příjezdu stanou obětmi hrůzného zločinu. Jon ze žalu a zoufalství pachatele zabije, což se neobejde bez ostré reakce. Bratrem zabitého vraha je totiž bezcitný plukovník Delarue, který terorizuje městečko Black Creek a nezastaví se před ničím, co by mu zabránilo pomstít svého sourozence. Bez pomoci komunity, která ho opustila a zavrhla, se Jon mění z mírumilovného osadníka v neohroženého bojovníka, který musí zachránit město a najít klid v duši. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (518)

verbal 

všechny recenze uživatele

A tak se zrodil Smørrebrød western aneb Šílený Mikymaus konečně dostal pořádnou akční roli. A dokonce tentokrát Madsovi ani trochu, zaplaťodin, Netuhne Valhalla, takže žádné vikingské halušky ani hodinová rozjímání nad mrtvým kojotem, po nichž by beznadějně klesla i ta nejtužší nadměrná očekávání. Jen čistý, surově syrový zápaďák, plný nejnespravedlivějších nespravedlností, padouchů prohnilejších než chrup bezdomovce, katalogově ustrašených přizdisráčů a Evky Zelené s prořízlou držkou v nejužvaněnější roli její dosavadní kariéry. Nad něčím takovým by si i Kája Máj zlomil péro, okamžitě nechal bandou Šošonů brutálně skalpovat svého hrdinu s neuvěřitelně umytými vlasy a začal psát první díl ságy pod názvem „Mads, bledý džentlmen“. Doufám, že ten drakkar s nemytými válečníky, vystrkujícími u pobřeží Losích Andělic holé prdele na nápis Holýúd, jen tak neodpluje a ihned chci dvojku „Ropa na Stříbrném jezeře“! ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Mikkelsen a Eva Green vo westerne? Ktorý chlap odolá? Úvod v dostavníku je perfektný, napätá atmosféra by sa dala krájať. Potom je tu už "len" Mikkelsenova priamočiara cesta za pomstou na ktorej mu trochu pomôže Evka. Tá za celý film neprehovorí ani slovo, indiáni jej vyrezali jazyk, a všetky scény v ktorých sa objaví sú rovnako napínavé ako tie Mikkelsenove. The Salvation je čistá žánrovka, bez nejakých zvratov či prekvapení. Podľa tejto šablony vznikli desiatky možno i stovky westernov, takže fanda žánru prekvapený nebude. J. D. Morgan mi ksichtom už niekoľký krát pripomenul Ch. Bardema. Osobne by som tomuto westernu aspoň 10 minút pridal a rozhodne by som v nich rád videl Evu Green. Jej postava bola jednoducho zaujímavá a patrilo by sa pridať pár scén z jej minulosti, napr ako prišla o jazyk. Na odľahčenie musím dodať, že nechcem nijako zľahčovať tragédiu akou Mikkelsen prešiel, ale nakoniec mu to prinieslo malý poklad. Kto by nechcel sympatickú Evku a k tomu nemú? Krásna a nemá žena - sen každého chlapa...80%. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Skvělý Western/Revenge s vynikajícím Mikkelsnem a opět svůdnou Evou Green. Film sice nepřínáší do žánru nic nového a bere si leccos z klasiky 7 statečných, ale při mrtvém žánru mi to vůbec nevadí,jsem rád za každý přírůstek, kterému se podaří zachytit drsnost tehdejší doby. Být film krvavější šel bych i na plný. Slušná zábava. 80% ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Orálek bez jazyka asi nebude to pravé ořechové, co? Ovšem Šílený Dánkensen, poučený z vajldvestové mortality samiček rád vezme, co je, předpokládám. Tak, to bychom měli za sebou spoilery a nyní k filmu: špinavá záležitost. Špinda Strakáček vyzvedne po letech zapomnění svou špindu i špinďátko. Než se stihnou řádně po americku zašpinit, pošpiní ji (a asi i jej) dva špínové svými špinidly. Špinda následně vrávorá z křeče do krize a naopak, aby posléze vyvrcholil olovem. Jak říkám, špinavá záležitost. A velice vydařená. Berme tedy za bernou minci, že Vikingové točí vydařené zápaďáky. Těm blbečkům za oceánem za chvilku nezbude žádný primát, co? ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

Umělotina ve všech ohledech. Umělé postavy, umělá drsnost, umělý vizuál a umělé efekty. Ničemu a nikomu nevěřím jedinou větu, Mikkelsena nevyjímaje. Filmů o pomstě je tolik a většina z nich má jen a pouze tu myšlenku "něco se mu stane a pak se pomstí", zbytek domalujeme za běhu a bude to tak drsné. Tudíž se mu něco stane, nějak se pomstí a mně je to úplně jedno. Pro mnoho tvůrců zřejmě ohromně sexy motiv, ale mě už to utahalo. Byl jsem naivní, když jsem si myslel, že ta severská vlajka něco změní. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (11)

  • Film měl premiéru na festivalu v Cannes. (morgos)
  • Celé prostredie westernového mestečka bolo od základov vybudované v Južnej Afrike. Krátko pred dokončením filmu však zhorelo. (Wargoo)

Související novinky

Eva Green znovu u Burtona

Eva Green znovu u Burtona

29.07.2014

Francouzská herečka Eva Green letos dráždí diváky hned v pěti projektech: V mysteriózním seriálu Penny Dreadful, v akčňáku 300: Vzestup říše, ve westernu Salvation, v dramatu White Bird in a Blizzard… (více)

Reklama

Reklama