Reklama

Reklama

Hněv bojovníka

  • Čína The Wrath of Vajra (více)

Jako malý chlapec byl Vajra odtržen od své rodiny v Číně a přinucen zabíjet pro japonský kult smrti zvaný Hádův chrám. Tomu však Vajra nikdy neodpustil, že zavinil smrt jeho bratra, a o mnoho let později se rozhodne chrám zničit. Ve 30. letech, předtím, než západní mocnosti vstoupily do druhé světové války, dostal japonský kult smrti zvaný Hádův chrám za úkol výrazně přispět k psychické destrukci Číny. Postupoval při tom až děsivě efektivně - unášel děti svých nepřátel a trénoval z nich zabijáky sloužící japonskému císaři. Jeden z chlapců, mladý Vajra, byl výjimečně nadaný, přísahal však, že pomstí smrt svého bratra. Teď, když vyrostl v dospělého muže a stal se z něj špičkový nájemný zabiják v chrámu, se Vajra rozhodne utéct zpět do Číny, vydat se cestou ochrany nevinných a zničit všechny, kteří jsou zodpovědní za jeho výcvik a proměnu v živou zbraň. (Cinemax)

(více)

Recenze (49)

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Tak historickej Martial Art filmek je vydařenej, ale jako nejlepší film minulého roku bych to neviděl. Asi jsem měl hodně velký očekávání, podle zdejších komentů. Souboje jsou peckový to jo, ale něco mi tu víc momentů, ze kterých by se člověk posadil na kaďák. Další věc je ta, že by mohl být filmek o dost kratší a tím by se odstranily hlušší místa, které celou tu podívanou dost kazí. Prostě Ip Man to není, kde mají dělové upovídané scény smysl. Obsazení není špatné a hlavní představitel umí. Emotivně je to dost chladný. Prostředí filmu taky neni kdoví jak líbivý a hudba v celku normální. Za mě bych to viděl lepčí průměr, ale asi jsem měl větší očekávání....... 69% :) ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je naprosto na posrání co se týče soubojů!!! To sem už dlouho neviděl!! Nejlepší "bojovka roku" 2013 !!! Na fighty neměl žádnej jinej martial arts, tohle je UKRUTNEJ nářez!!! A konkuruje fightům Tonnyho Jaa!! Víc až to rozdýchám ... Takže těsně na konci roku 2013 se objevil jako BLESK Z ČISTÉHO nebe tento mírně fantasy kulervoucí martial arts flick, který natřel prdel všem tento rok natočeným snímkům (kromě Grandmastera 2013). Jak už jde o Special ID s Donnie Yenem, tak Ninja 2 s Adkinsnem a pár těch dalších okolo, míra adrenalinu, doslova tryskající divákovi ze všech možných otvorů a vnitřních čaker je způsobena zejména totálně vymazlenými fighty, kdy sem si málem roztrahal držku a vyškubal vlasy nadšením !!! Plus obrovské charisma hlavního klaďase, atmosféra a celkový jako by podle mne mírná oslava Bruceho Enter The Dragon (1973 - 40.výročí uvedení filmu). Naprosto "brutální" je dynamika filmu a vidět to v kině, tak to se asi otřásá v základech sálu, protože tak šílený rány a údery, kopy a hmaty pamatuju jen z The Grandmastera (2013). Úžasná vizuální stránka, souboj s Crazy Monkey a to, co tam ten kaskadér jí ztvárňující předvádí, vzejde zřejmě brzy do filmových martial arts dějin!! ... Nájezdy kamery, otáčení kamery kolem bojovníků, nulový střih, ukrutná energie a brutalita, minimum drátů, krev, déšť v závěrečném souboji hlavních rivalů .... opravdu martial arts ORGASMUS, doslova!!! To se NEDÁ popsat!! Musí se to vidět!!! Nejlepší bojovka roku, která si konkurenty dává k snídani ... ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to nadpriemerný mierne fantasy ladený akčný film. Má celkom dobrý príbeh o prvotriednom bojovníkovi, ktorý bol v detstve unesený japonskou organizáciou, ktorej cieľom bolo vychovať z malých chlapcov drsných bojovníkov na strane Japonska a tým ničiť morálku číňanov, pričom sa stal najlepším, ale podarilo sa mu uniknúť a vstúpil do Šaolinského kláštora. No keď sa po rokoch dozvie, že organizácia opäť funguje a bola unesená nová skupina detí, rozhodne sa vrátiť späť a urobiť všetko preto, aby to zastavil a svojich nepriateľov porazil. Spracovanie je ale iba úplne priemerné, film síce obsahuje viacero prvkov, ktoré mi sedia, hlavne túto neustálu rivalitu medzi číňanmi a agresormi z Japonska mám veľmi rád, ale tu tomu úplne chýba ten správny dramatický náboj, lebo to pôsobí až príliš rozprávkovo, takže to nefunguje ani zďaleka tak, ako by som chcel. Ale ani zlé to určite nie je, až na pár slabších miest si to udržuje svižné tempo a dá sa na to bez problémov pozerať. Akcie je tu dosť a je aj celkom slušná, ale nie som s ňou úplne spokojný. Tvoria ju výhradne súboje, tri, štyri hlavné a viacero doplnkových, choreografia je na tom celkom dobre a nájde sa tu aj niekoľko skutočne zaujímavých momentov a tiež chválim, že väčšinou pôsobia realisticky, takže tých fantasy prvkov je tu minimum a ani tie nie sú moc výrazné. Ale čiastočný problém mám s vizuálnou stránkou, sú síce plne prehľadné a viditeľne nebolo treba ukrývať nejaké nedostatky bojovníkov, keďže žiadne nemajú, ale toho približovania, spomaľovania a prechodu do zvláštnych uhlov je tu tak moc, že ma to čoskoro prestalo baviť a súboje som vnímal skôr len priemerne. Ale aj tak musím pochváliť obzvlášť prvý výrazný súboj, hlavný hrdina proti omnoho vyššiemu a ťažšiemu protivníkovi, kde sa mi tá choreografia veľmi páčila. Herecké obsadenie je na tom pomerne dobre, Xing Yu asi prvýkrát v hlavnej úlohe, keďže doteraz som ho videl veľakrát, ale vždy len v menších úlohách, no zvládol to bez väčších problémov, v akcii problém samozrejme nemá a aj mimo nej je to ten správny sympaťák. Ani vedľajšie postavy nie sú zlé, obzvlášť novinárka, len by to chcelo lepších záporákov. A čo sa týka réžie a technickej stránky, vizuálna stránka mi trochu prekážala iba v tej akcii, ale inak je dosť kvalitná, no atmosféra a celé prevedenie filmu si ma moc nezískalo, chcel by som serióznejší štýl. Takže celkovo je to rozhodne nadpriemer, ale tých menších záporov je tu až príliš moc, aby ma to výraznejšie bavilo a znovu ma to už neláka. 60% ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

To byl sh!t. Pamatuju jak mi kolega EvilPhoEnix poslal první bitku z filmu, já byl nadšen! Jenže co z toho, když je děj doslova pitomej?! Nebo ne pitomej, spíše dementně zpracován. Děti uneseni, hrdina vlítne do chrámu a začne kosit nepřítele, přesně jak bych si přál! Akce je ovšem špatná. Choreografie úplně perfektní, jenže je tu jeden obrovský zápor. Nedůvěryhodnost veškerejch úderů!!!! Buď ani jeden nezapadl, jenže mně to přišlo jako poplacování se, nepůsobí to vůbec drsně, hlavně souboj s obrem, jsem si říkal, jestli ho ty údery nelechtají. A ten tvrdý dopad na hlavu o beton a zpět na nohy byl taky cool..:-)) Pak tu je zajímavej souboj s nějakou potvorou z nory, co nenávidí světlo, ta se celkem předvedla, jenže tu není ani žádná gradace těch fightů. Navíc jsou natočeny přehnaně stylově, zejména ten poslední v dešti a to "recovery" hlavního hrdiny bylo k smíchu, totéž pláč těch děcek, bylo mi to prostě ukradený! Nenechte se zmást tím hodnocením, ale toto je důkaz, že i když je chorča super, někdy ani to nestačí. ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Neskutečný nářez. Bitky promakané, Kamera zabírající až neskutečné detaily, skvělé Slow-Motion záběry, skvělá choreografie bitek a nakonec také výborní záporáci. To vše tento snímek obsahuje a já se jen kochal tou nádherou, co se mi promítala před očima. Také musím pochválit hezký soundtrack, který mi u soubojů nejednou přivodil husí kůži. Ještě bych chtěl vyvýšit souboj s Crazy opičkou, ten celý film vysunul na vrchol. ()

Galerie (110)

Zajímavosti (2)

  • Navzdory alternativnímu pojetí významu slovního výrazu 'Vajra', filmovými tvůrci označujícího absolutního bojovníka tajného klanu bojovníků, jeho původní význam je poněkud odlišný. Staroindický spisovný jazyk Sanskrt, který se stále ještě i dnes, po době přesahující několik tisíc let, řadí mezi třiadvacet oficiálně používaných jazyků Indie, jím označuje libovolný objekt, vlastnící schopnosti absolutní nedostižnosti, nepolapitelnosti a nezničitelnosti. (Conspi)
  • Ve filmu se objeví pouze jedna ženská postava. (pornogrind)

Reklama

Reklama