Reklama

Reklama

VOD (1)

Romulus a Remus, dvojčata královského původu, byli v dětství opuštěni, ujala se jich však vlčice a později starý pastýř, jenž oba chlapce vychoval. Když dospějí, vydají se na dobrodružnou cestu, během níž jim osud staví do cesty ty nejtěžší překážky, které musí překonat. Nebezpečí, úklady i láska čekají na bratry ještě dřív, než stanou u zrodu Říma... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (55)

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Toto byl jeden z prvních filmů na VHS, který jsme si pořídili s videem, zázrakem tehdejší doby. Jako malá jsem ho viděla snad stokrát a teď, po návratu z Říma, jsem cítila tak trochu povinnost podívat se zase, bohužel s českým dabingem. Tehdejší verze byla s titulky, takže jsem se cítila trochu ochuzená o ten temperamentní jazyk, nicméně můj obdiv zůstává. ()

gumli 

všechny recenze uživatele

Na tento film nedám dopustiť.Je to zároveň spomienka na detstvo.Ale aj tak je to výborný film.Taliansko v tej dobe vychrlilo celú kopu podobných filmov rôznej kvality,väčšinu som nevidel,tak neviem či práve tento je z tých lepších,alebo nie.Pustili sa do toho s veľkou vervou,ako potom do špagety westernov a neskôr do zombie horrorov.Samozrejme že tú sa nejedná o žiadnu historickú udalosť,ale o legendu o založení Ríma Romulusom a Remusom.Vo filme sa objaví aj zopár krásnych žien a niektoré typické scény pre tento žáner,ako boj gladiátorov atď. ()

Reklama

Kimon 

všechny recenze uživatele

Historický film podle pověsti o vzniku města Řím (v originále Roma - podle zakladatele Romula) ocení především milovníci starších výpravných filmů. Kdyby tento film vznikl v dnešní době, určitě by dialogy vypadaly trochu jinak, ... ne tak toporně úsměvné (tedy alespoň v původním CZ dabingu). Naivní jednání prostého lidu pod vedením dvou bratrů Romula a Rema je poněkud zarážející, leč asi pochopitelné. V období 750 let před naším letopočtem vládla silná ruka a slabí se bezvýhradně podvolovali vůdčím osobnostem (eh, ... není to tak vlastně dodnes?). Kdo nerad ve škole studoval dějepis, tomu může být tento film nápomocen k doplnění chybějících vědomostí. ()

higuain 

všechny recenze uživatele

Aneb jak dvojice modelingových kulturistů založila jedno z nejslavnějších měst historie. Tady je znát, že film vypráví pověst a nesnaží se o nic víc. To ale neomlouvá tristní scénář a dialogy, i pověst se dá zfilmovat tak, abych půlku stopáže nekroutil hlavou nad tím, co tam postavy vypouštěj z pusy. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Z tohoto historického velkofilmu na mě opět dýchlo půvabné kouzlo starých filmů. Pověst o rozdílných dvojčatech, které zachránila vlčice, poté vychoval prostý pastýř a stála u zrodu Říma, je zpracována velmi pěkně, moc se mi líbila výprava, chlapiska jak hory a ženy krásné tak, až se tají dech (zejména Virna Lisi) + příjemný hudební podmaz. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (7)

  • V USA v tomto období všetky talianske kvázi historické a mytologické filmy putovali do béčkových kín. Tento však Paramount pretlačil do áčkových, a to vďaka spolupráci Steva Reevesa a Gordona Scotta. (Arsenal83)
  • Vo filme Romulus (Steve Reeves) spomína, že jeho priateľom je Numa Pompilius (Enzo Cerusico). Numa Pompilius bol po Romulovi druhým kráľom Ríma, avšak narodil sa až po založení kráľovstva niekedy medzi 753-750 pred našim letopočtom. Dej sa odohráva tesne pred rokom 753 pnl a Numa ešte vtedy ani nežil. (Arsenal83)
  • Paramount pre svoje vydanie v USA zmenil názov na dynamickejšie znejúci Duel of the Titans. Existovala tiež obava, že väčšina Američanov nebude vedieť, kto to bol Romulus a Remus. (Arsenal83)

Reklama

Reklama