Reklama

Reklama

Noční směna

  • USA Last Shift (více)
Trailer

VOD (1)

Jessica Loren (Juliana Harkavy) je bežná, radová policajtka, ktorá dostáva počas prvej nočnej služby pomerne jednoduchú úlohu. Do nasledujúceho rána má postrážiť jedno z prázdnych policajných oddelení v mestečku Sanford, ktoré je úplne odpojené od núdzovej linky "911". Keď už sa zdá, že splnenie daného rozkazu od nadriadeného bude obyčajnou rutinou, nečakane zazvoní telefón, v ktorom mladá žena v ohrození žiada o pomoc. Rozkaz pre Loren znel ale jasne a stručne: policajné oddelenie nesmie za žiadnu cenu opustiť. Ani keby ožili "steny", ktoré boli svedkami mnohých, niekedy až krutých zverstiev. Odbitím polnoci sa mladá policajtka ocitne vo väčšom nebezpečí, než by bola ochotná sama sebe pripustiť. (*CARNIFEX*)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (135)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Last shift je taký malý sympatický horor, ktorému som v priebehu sledovania veľmi chcel skutočne fandiť a dúfal som, že ma konečne vtiahne, ale nanešťastie sa mu to nepodarilo. Poteší atraktívne prostredie policajnej stanice a veľkým plusom je rozhodne hlavná hrdinka, ktorej som tú policajtku veril a síce mi jej správanie neprišlo úplne logické, ale vzhľadom na štýl filmu predsa len nevyhnutné a hlavne vďaka tomu jej aktívnemu a profesionálnemu prístupu sa mi na to po celý čas pozeralo celkom dobre. Škodia tomu paradoxne hlavne samotné hororové momenty, z ktorých výrazná väčšina už je príliš ohraná a navyše ich kadencia je až neskutočná, čo filmu len škodí a tak už po polhodine som bol všetkými tými hororovými scénami úplne prejedený. Mne to jednoducho prišlo, ako by sa niekto rozhodol dať do filmu čo najviac hororových prvkov a scén, ktoré už videl v množstve iných filmoch a síce nie je úplne bez schopností, ale ani to nie je žiadny väčší talent, takže to už nemá ako fungovať a navyše tomu zabudol dodať aj nejaký príbeh, ktorý by tomu dal aj nejaký skutočný zmysel. Ten príbeh sa síce časom predsa len objaví, ale aj to už je ohrané a nič viac, než prehladku mnohokrát videných scén z toho neurobí. Inak po vizuálnej stránke je to úplne v poriadku a stále sa niečo deje, takže to ani nestihne začať nudiť. Takže o nejakej väčšej spokojnosti nemôže byť ani reči, ale vďaka prostrediu, hlavnej hrdinke a svižnému tempu sa mi to predsa len celkom páčilo a to jedno pozretie neľutujem. 61% ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Policajná zelenáčka s nutkavou potrebou telefonovať má v noci postrážiť policajnú stanicu, kým ju prídu uzavrieť. Netuší však, že tu straší vlasatá hlava úchylného lídra sekty, ktorý pre ňu pripravil creepshow. Nadpriemerná hororová vykrádačka kadečoho; zo začiatku mi pripomínala nedávny "Let Us Prey", čo bolo trochu alarmujúce, pretože už ten kopíroval "The Traveler", ale onedlho sa to pobralo iným smerom; neviem či lepším, ale atmosféru to malo dobrú. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Loren je bežnou, rádovou policajtkou, ktorá dostáva počas prvej nočnej služby pomerne jednoduchú úlohu. Strážiť do nasledujúceho rána jedno z prázdnych policajných oddelení v mestečku Sanford, ktoré je kompletne odpojené od núdzovej linky "911". Keď už sa zdá, že splnenie daného rozkazu od nadriadeného bude obyčajnou rutinou, nečakane zazvoní telefón, v ktorom mladá žena v ohrození žiada o pomoc. Rozkaz pre Loren znel ale jasne a stručne. Policajné oddelenie nesmie za žiadnu cenu opustiť. Ani keby ožili "steny", ktoré boli svedkami mnoha, niekedy až krutých zverstiev. Odbitím polnoci bude mladá policajtka vo väčšom nebezpečí, ako by si pôvodne mohla myslieť. Ja osobne milujem duchariny. Tento subžáner je pre mňa z pohľadu hororových snímkov proste TOP. Kuuuurva, komentár "milovaného blízkeho priateľa" ricci.s-ho má riadne navnadil! Ja totiž zbožňujem lakačky, mrazivé napätie, prízraky, vznášanie postáv, pretiahnuté ksichty ako v "G.E.", či iné hororové prvky, ktoré by mali byť povinnou výbavou tohto hororového odvetvia. A tak som sa s odhodlaním a radosťou pustil do sledovania tohto snímku v domnení, že sa konečne po dlhom čase, pred spaním - poseriem. Bohužiaľ, každý z nás zrejme videl "iný" film. 100 ľudí, 100 chutí, no napriek pár sympatickým nápadom ako udržať diváka v napätí, či záverečnej 20 minútovke, ma "Last Shift" nijak mimoriadne neprekvapil, a už vôbec, nevystrašil - 60%. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Já jsem kráva v uniformě, potřebuju... vybubat. Jeblý duchu, pojď si pro mě! Scénář zralý na odpad." Až na to, že nemůžu dát odpad filmu, který mi dokázal způsobit několikaminutové záchvaty smíchu, až mi tekly slzy (např. divoce vyzvánějící pevná linka, se sluchátkem na speedu :-)). Crazy komedie hadr. Taky zdroj zajímavých informací ohledně přijímacích testů žen k americké policii. Např. že IQ uchazečky nesmí převýšit počet tabletek denní dávky psychofarmak, předepisovaných jejím psychiatrem. Že střelený fotr policajt v jejím curriculum vitae jsou body navíc, zejména pokud papá zvládá i posmrtně telefonovat, aby prudil. A že nejvhodnějšího kandidáta z policejního sboru, pro navazování důvěrného přátelství při noční šichtě, poznáte podle díry v hlavě. "Bububu, bububu, bububu... BAF!" Koho jsem teď vylekal, ať udělá čárku...  ,,,,,, ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Jít hlídat opuštěnou policejní stanice na poslední den, než bude nadobro uzavřena, tomu se v 99% případů říká dobrý šolich... Člověk si hodí nohy na stůl, otevře nějaké to dobré pití, dá cigárko, zdřímne a než se naděje, šichta je u konce... Jessica Lorenová měla tu smůlu, že trefila zrovna to jedno procento, kdy to taková pohodička není... Kdysi totiž na uzavírané policejní stanici spáchala partička satanistického kultu, mající na svědomí pár mrtvých holek, rituální sebevraždu... A nebyli by to satanisti, aby trošku nepozlobili i po smrti... Poslední šichta je po technické stránce určitě slušně zvládnutá, lekačky fungují jak mají, hudební doprovod se povedl a dá se říct, že režisér s úspěchem zvládl zakomponovat do filmu veškeré propriety duchařského hororu... S obsahovou stránkou je to už horší... I když je Juliana Harkavy sympatická a pokud by byla ta možnost, klidně bych ji šichtu jinak zpříjemnil, nemá ve filmu moc co hrát, protože scénář je v zásadě neskutečně pitomý, předvídatelný a nakonec i závěrečné ukončení/neukončení příběhu spíše než cokoliv jiného nasere, protože je naprosto hloupé... Takže suma sumárum průměrná jednohubka... ()

Galerie (9)

Zajímavosti (1)

  • Příjmení rodiny Paymonů je odvozeno od jména démona Paimona. Podle středověkého grimoáru Göetia se jedná o jednoho z pekelných králů, který je poslušný Luciferovi, a pod svým velením má dvě stovky démonských legií. (NiWi)

Reklama

Reklama