Reklama

Reklama

Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti

  • USA Miss Peregrine's Home for Peculiar Children (více)
Trailer 1

Díky tajemným stopám, které Jakeovi zanechá jeho milovaný dědeček, a které poodhalují tajemství jiných světů a doby, Jake objeví kouzelné místo, známé jako sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti. Jeho tajemnost i nebezpečí se začnou prohlubovat, jakmile Jake pozná jeho obyvatele a jejich zvláštní, neuvěřitelné schopnosti, ale i jejich strašlivé nepřátele. Jake nakonec zjistí, že jen jeho vlastní a výjimečná "podivnost" může zachránit jeho nové přátele. (Cinemart)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (829)

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

První kniha mě svého času zaujala už obalem a protože jsem jí listovala v knihkupectví opravdu dlouho, dostala jsem ji nakonec darem (od maminky, nikoli od velkorysého knihkupce), pak ale nebyl čas a mezi tím vyšel druhý a třetí díl, které se v mé knihovně ubytovaly rovněž (tentokrát jsem se už obdarovala sama). Chystal se film a já se těšila, trailer vypadal slibně, jenže pak se ozval hlásek čtenáře: "Nebylo by lepší si nejdřív přečíst ty knížky? Když už je všechny máš doma, dávalo by to smysl. Víš, jak to bývá se zfilmovanými knihami." Podívala jsem se na komentáře a bylo rozhodnuto, nejdřív si přečtu knihy. Toto rozhodnutí oddálilo film o půl druhého týdne, kteroužto dobu jsem ve volných chvílích trávila s úžasně čtivými knížkami. Potom jsem se podívala na film, který je vizuálně oslnivý, dokonce se objeví veverka!, což je taky to jediné pozitivní, co film nabízí. Zmatení hlavního hrdiny, vyvíjející se milostný vztah, okouzlení z neznámých světů, stupňující se napětí, chemie vznikající lásky ale i přátelských pout, nic z toho ve filmu není. Záměna schopností některých postav, naprosto jiný vzhled a charakter dalších, to všechno jsou malicherné ptákoviny, že film naprosto zahodil ambice na to dosáhnout poutavostí úrovně své předlohy, je chyba velká jako Británie. Pořád je tam tedy ta veverka, ale upřímně, s tímhle kladem by bylo lepší podívat se na dokument o veverkách. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Snad první Burton, který mě vyloženě nebavil. Ten film mi přišel úmorně dlouhý, postavy v něm odříkávají neuvěřitelně debilní repliky, a celé mě to prostě minulo, ačkoli trailer vypadal velmi slibně a objevuje se tam celá řada skvělých herců (jimž podle mě zcela kraluje fantastická Eva Green). Osobně si myslím, že to je prostě proto, že ta předloha bude strašný shit - odjakživa jsem krajně skeptický k filmovým adaptacím celosvětových bestsellerů, a tohle je podle mě přesně ten případ, kdy prostě nemohl vzniknout dobrý film, ani kdyby se všichni rozkrájeli, protože bych takovou knihu zkrátka v životě nevzal do ruky. Za pár let po tomhle filmu i jeho předloze podle mě neštěkne ani pes a sám si už po pár hodinách od projekce nevybavuju, o čem to vlastně bylo - za mě strašné zklamání a nekonečná nuda. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

S těžkým srdcem hodnotím, jak hodnotím, protože hudba Dannyho Elfmana je asi to poslední, co novému filmu Tima Burtona chybí. On sice hezky vypadá, moc mě potěšila Eva Green, která konečně hraje něco trochu jiného, a dětičky jsou také příjemně podivné, nicméně je to TAK nudné, ke konci zmatené a akční jen proto, aby se neřeklo, že to není akční, a aby trikaři měli na chleba... Knihu jsem nečetl, ale přečíst si ji stále chci - momentálně proto, že prostě věřím, že bude lepší. ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Bylo to takové odlehčenější než knihy. Krapet mě teda zmátlo (a nepochopila jsem naprosto důvod), proč měli dvě hlavní hrdinky prohozené schopnosti. První půlka filmu byla docela dobrá, jenže pak se to zlomilo a šlo to do kytek. Naprosto vymyšlené, pohádkové a totálně absurdní. Když se podívám na celek, tak se mi to vlastně docela líbilo, ale mohlo to být udělané mnohem líp. Smrsknout triologii do jednoho filmu očividně nebyl zrovna ten nejlepší nápad. I tak ale 4* ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Mistr světa ve filmových omalovánkách je ve formě. Fantazie Tima Burtona jsem si užil, i když vlastnosti některých z postav zůstaly bohužel nevyužity (třeba taková dvojčata mohla z fleku zastavit celou válku). Pasáže v Sirotčinci neměly chybu, moje výtka by směřovala na prolínání s reálným světem, to trochu rušilo moji pohádkovou náladu. Kdyby za mých časů takhle vypadal Dům dětí a mládeže v našem městě, určitě bych do něj chodil častěji, než jen na vlastivědnou poznávačku. ()

Galerie (116)

Zajímavosti (33)

  • Tim Burton hrá muža na kolotoči v zábavnom parku, ktorého zasiahne dekorácia kostlivca. Svoje cameo odôvodnil tým, že na konci natáčania nemala produkcia na výber, pretože jej dochádzal rozpočet, taktiež nemali dostupný štáb a nezískali oficiálne povolenie na natáčanie v danej lokalite, preto sa ich vždy zopár vkradlo na kolotoče na pár jázd. Z móla boli nútení niekoľkokrát odísť. (nirvana91)
  • Grafici nechali na plakátu skrytý vtip. Jde o přidané vikýřové okno sirotčince (ve filmu má jen dvě). Díky tomu a vlasům Evy Green (slečna Peregrinová) to vypadá, jako by se dům usmíval. (SLOTH)
  • Práva na zpracování stejnojmenného knižního bestselleru Ransoma Riggse zakoupilo studio 20th Century Fox už v roce 2011. (ČSFD)

Související novinky

Eva Green znovu u Burtona

Eva Green znovu u Burtona

29.07.2014

Francouzská herečka Eva Green letos dráždí diváky hned v pěti projektech: V mysteriózním seriálu Penny Dreadful, v akčňáku 300: Vzestup říše, ve westernu Salvation, v dramatu White Bird in a Blizzard… (více)

Reklama

Reklama