Reklama

Reklama

Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti

  • USA Miss Peregrine's Home for Peculiar Children (více)
Trailer 9

Díky tajemným stopám, které Jakeovi zanechá jeho milovaný dědeček, a které poodhalují tajemství jiných světů a doby, Jake objeví kouzelné místo, známé jako sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti. Jeho tajemnost i nebezpečí se začnou prohlubovat, jakmile Jake pozná jeho obyvatele a jejich zvláštní, neuvěřitelné schopnosti, ale i jejich strašlivé nepřátele. Jake nakonec zjistí, že jen jeho vlastní a výjimečná "podivnost" může zachránit jeho nové přátele. (Cinemart)

(více)

Videa (6)

Trailer 9

Recenze (829)

SeBig 

všechny recenze uživatele

Trošku jsem se obával, že mě film nebude bavit stejně jako Faunuv Labyrint, protože z fantasy filmů už jsem trochu vyrostl a Burtonova tvorba už taky není co bývala viz Alice in Wonderland, ale nakonec jsem byl příjemně překvapen. Ze začátku nuda, ale pak když se Butterfield (skvělý herec co má budoucnost co se týká herectví btw) dostal do smyčky tak mě to vtáhlo a já si tu fantasmagorii užíval i když tam hrála Green, kterou moc nemusím. Chválím super námět a Samuel L. Jackson, který mě dost jako záporák bavil ,,a mentolky pro tebe". Hudba super, i když to nebyl Elfman, jak je u Burtona zvykem. Nejlepší část když ty skeletoni bojovali proti netvorům. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Bohužel má film svoji vlastní logiku, což znamená, že se v něm může stát cokoliv, aniž by bylo nutné, aby to nějak dávalo smysl. Tohle prostě zkazilo zhruba druhou půlku filmu. Jako divák jsem se sice nenudil, pořád tu byly nějaké zajímavé masky, lokace, triky a dokonce i trocha stop-motion animace, ale od Burtona jsem čekal víc. Je to prostě jen další tuctový trhák, na který si za pár dní nevzpomenu. ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Když čaroděj ze země Koz potká v zemi za zrcadlem Petra Panice, je z toho další idiotská a nudná anglosaská patlanice se sériovou poetikou přihřátého medvídka Pú, kterou z oddělení sterilního krmiva pro nevkusné obézní homosexuály tentokráte nevyexpedoval ani jindy pohádkově temný Tim. V upjatém, po bradu zašněrovaném viktoriánském límci nijak neoslnila ani Evka, protože v mantinelech všeobecné přístupnosti nemohla tasit svůj luxusní páreček nesporných hereckých kvalit. Dvě hodiny takové klišovité otravy by jed na krysy zvládnul za deset minut. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Úprimne ma to bavilo, Eva Green bola úplne majstrovská, Samuel L. Jackson diabolský, deti solídne obsadené a zápletka viac než obstojná (a navyše s niekoľkými scénami s veľkým potenciálom nahnať husiu kožu deťom). Problémom je, že podobne ako vo všetkých Burtonových filmoch za ostatných desať rokov (azda s výnimkou Dark Shadows), to budí dojem, že Burton sa autorsky vyčerpal a robí už len na autopilota a to tak čo sa týka vizuálu ako aj "srdiečka". Kým kedysi boli jeho filmy svojským naratívom, vizuálom i vedením hercov jasne odlíšiteľné, v prípade Slečne Peregrinovej je ťažké na prvý pohľad odlíšiť, či to točil Burton alebo niekto z jeho nespočetných imitátorov. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Naprosto neškodná fantasy, která v pokusech o horor selhává na laciném CGI a spíš funguje v zajimavém námětu, který zase ale zabíjí hloupý scénář. Eva Green je Burtonova nová múza a to jsem moc rád, jelikož je to ultimátní bábovka a kouká se na ní opravdu dobře. Husein Máslovýpole se stále hrát nenaučil a tak jde jeho hrdina emocema úplně bokem. Jak už jsem zmínil blbé CGI tak příšery jsou o ničem a jak si rád užívám přehrávání velkého Samuela, tak tady už to bylo spíš otravný. Finále zabitý a hloupý. Jako televizní pohádka od HBO pro televizi by to asi fungovalo, jako kino film od Burtona to absolutně nestačí s dechem a místy to není hodné režisérova jména. Za námět a pár úchvatných vizuálních scén si to zaslouží průměrnou známku, ale Burton by měl fofrem vymyslet jak se najít. Bez Deppa začíná chřadnou a z kdysi ojedinělého tvůrce který svojí vnitřní temnotu barvitě přenášel na plátno se z něj stává vyprahlý dělník fabriky Hollywoodského výrobního pásu.60%. ()

Galerie (116)

Zajímavosti (33)

  • Ve scéně, kdy se děti musejí zachránit útěkem ze sirotčince přes střechu, odepíná si Emma (Ella Purnell) své olověné boty, aby mohla vzlétnout. Ty zůstávají na střeše budovy, na kterou následně dopadá bomba a ničí ji. V dalším záběru na pláži Emmu dokonce musí Jake (Asa Butterfield) jistit lanem, protože bez svých bot nemůže chodit (je příliš lehká). Ale v následných záběrech už Emma opět své olověné boty má, bez jakéhokoliv objasnění, jak k nim znovu přišla. (ČSFD)
  • Film se natáčel v Tampa Bay na Floridě, v Cornwallu a Blackpoolu ve Spojeném království a v obci Brasschaatu poblíž Antverp v Belgii. Supermarket z úvodu filmu se nachází v ulici 2333 34th Street South, ve městě St. Petersburg na Floridě. Dům dědy Abea (Terence Stamp) se nachází v Sun City Center na Floridě. Jakeův (Asa Butterfield) dům ve městě Largo na Floridě. Sirotčinec se natáčel na zámku Torenhof na severu Antverp v Belgii. Původně měl Tim Burton vyhlédnutý jiný dům, ale kvůli špatné statice v něm nemohl natáčet. (MTHRFCKR)

Související novinky

Eva Green znovu u Burtona

Eva Green znovu u Burtona

29.07.2014

Francouzská herečka Eva Green letos dráždí diváky hned v pěti projektech: V mysteriózním seriálu Penny Dreadful, v akčňáku 300: Vzestup říše, ve westernu Salvation, v dramatu White Bird in a Blizzard… (více)

Reklama

Reklama