Reklama

Reklama

Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti

  • USA Miss Peregrine's Home for Peculiar Children (více)
Trailer 2

Díky tajemným stopám, které Jakeovi zanechá jeho milovaný dědeček, a které poodhalují tajemství jiných světů a doby, Jake objeví kouzelné místo, známé jako sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti. Jeho tajemnost i nebezpečí se začnou prohlubovat, jakmile Jake pozná jeho obyvatele a jejich zvláštní, neuvěřitelné schopnosti, ale i jejich strašlivé nepřátele. Jake nakonec zjistí, že jen jeho vlastní a výjimečná "podivnost" může zachránit jeho nové přátele. (CinemArt)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (827)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Bohužel má film svoji vlastní logiku, což znamená, že se v něm může stát cokoliv, aniž by bylo nutné, aby to nějak dávalo smysl. Tohle prostě zkazilo zhruba druhou půlku filmu. Jako divák jsem se sice nenudil, pořád tu byly nějaké zajímavé masky, lokace, triky a dokonce i trocha stop-motion animace, ale od Burtona jsem čekal víc. Je to prostě jen další tuctový trhák, na který si za pár dní nevzpomenu. ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Kouzelný svět, který ale uvnitř postrádá byť špetku života. Tim Burton, na pokraji tvůrčího vakua, dokončuje dekádu bezduchých projektů na zakázku filmem, který by i lehce zručnější režisér dokázal proměnit v nezapomenutelný zážitek. Doby Střihorukého Edwarda či Ospalé Díry jsou nenávratně pryč. Nahradil je digitální slepenec nepřesvědčivých herců, podivných rozhodnutí ve střižně a snad nejnudnější kamera (nejen) tohoto roku. Takhle už opravdu ne. Hodnocení s ušima odřenýma až do morku lebeční kosti. ()

Reklama

eLeR 

všechny recenze uživatele

Burton takéto veci jednoducho vie .. vytvoriť čarovný svet, z ktorého sa vám nechce odísť. Mám jeho filmy rada. Eva ako slečna Peregrinová bola úžasná a dokonca ani Asa mi neliezol na nervy. Nevadilo mi, že hlavnej hrdinke vymenili schopnosti, už viac mi vadilo, že z boja na konci filmu Burton urobil totálnu frašku. Príbeh vyrozprával príťažlivo, ale ako čitateľ predlohy musím konštatovať, že kúzlo príbehu detí slečny Peregrinovej z knihy som v tomto filme hľadala márne. Nenašla som ho. 3,5* ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Trošku jsem se obával, že mě film nebude bavit stejně jako Faunuv Labyrint, protože z fantasy filmů už jsem trochu vyrostl a Burtonova tvorba už taky není co bývala viz Alice in Wonderland, ale nakonec jsem byl příjemně překvapen. Ze začátku nuda, ale pak když se Butterfield (skvělý herec co má budoucnost co se týká herectví btw) dostal do smyčky tak mě to vtáhlo a já si tu fantasmagorii užíval i když tam hrála Green, kterou moc nemusím. Chválím super námět a Samuel L. Jackson, který mě dost jako záporák bavil ,,a mentolky pro tebe". Hudba super, i když to nebyl Elfman, jak je u Burtona zvykem. Nejlepší část když ty skeletoni bojovali proti netvorům. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Kdysi hodně, hodně dávno jsem viděl film Nekonečný příběh, který mě naučil milovat filmy. Uběhlo mnoho let a já viděl spousty krásných filmů, ale i spousty sraček. V posledních letech jsem však začínal mít pocit, že jediná fantazie, které jsou filmařští kouzelníci je vidina nadité peněženky…. Až jednoho dne přišel Sirotčinec a já při něm zase cítil ten dávno zapomenutý pocit, radosti z každého záběru, dětského naivního nadšení z toho co přijde v příštím okamžiku. Pasáž kdy Jake poprvé prochází sirotčincem a poznává podivnosti podivných děti mohla být klidně nekonečná, protože tolik nápadů, originálních i vtipných momentů na sekundu jsem snad v žádným filmu neviděl. Za všechny zmíním jeden, zahradnický odkaz na Střihorukýho Edvarda, pád veverky, hraní fotbalu, neříkal jsem jeden ? Film nenudí ani chvíli, šikovně střídá dynamické a vyprávěcí pasáže. Některé scény, třeba když se děti potápí k lodi, budu mít v paměti ještě hodně dlouho, něco tak nádherně nasnímaného se nevidí každej den. Takže s euforií a totálním nadšením se dostáváme do finále, do finále který chci vidět ještě jednou, dvakrát, třikrát, no zkrátka budu ho chtít vídat po každý, když na mě přijdou chmurný myšlenky, že jsme ztratili tu krásnou dětskou schopnost snít, představovat si a věřit ve vítězství dobra. Jsem nadšený z toho, že v době filmařských nejistot, tu přece jen jednu jistotu máme, Tima Burtuna, díky za to Time ! A vlastně ještě jedna jistota, Evička je nejkrásnější a nejlepší herečka na světě. ()

Galerie (116)

Zajímavosti (33)

  • Film se natáčel v Tampa Bay na Floridě, v Cornwallu a Blackpoolu ve Spojeném království a v obci Brasschaatu poblíž Antverp v Belgii. Supermarket z úvodu filmu se nachází v ulici 2333 34th Street South, ve městě St. Petersburg na Floridě. Dům dědy Abea (Terence Stamp) se nachází v Sun City Center na Floridě. Jakeův (Asa Butterfield) dům ve městě Largo na Floridě. Sirotčinec se natáčel na zámku Torenhof na severu Antverp v Belgii. Původně měl Tim Burton vyhlédnutý jiný dům, ale kvůli špatné statice v něm nemohl natáčet. (MTHRFCKR)
  • V čase 48:50 vyjdou všichni na zahradu podívat se na reset. Když Slečna Peregrinová (Eva Green) spouští gramofon, tak jehlu přenosky pokládá na nesprávnou stranu desky a deska se otáčí proti směru hodinových ručiček, tedy opačně, než je běžné. (Pokres)

Související novinky

Eva Green znovu u Burtona

Eva Green znovu u Burtona

29.07.2014

Francouzská herečka Eva Green letos dráždí diváky hned v pěti projektech: V mysteriózním seriálu Penny Dreadful, v akčňáku 300: Vzestup říše, ve westernu Salvation, v dramatu White Bird in a Blizzard… (více)

Reklama

Reklama