Reklama

Reklama

Penny Dreadful

(seriál)
  • USA Penny Dreadful
Trailer 3
USA / Velká Británie / Irsko, (2014–2016), 25 h 21 min (Minutáž: 47–60 min)

Tvůrci:

John Logan

Hrají:

Eva Green, Josh Hartnett, Timothy Dalton, Rory Kinnear, Billie Piper, Harry Treadaway, Reeve Carney, Helen McCrory, Danny Sapani, Alun Armstrong, Stephen Lord (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(27)

Výpravné seriálové zpracování původně hrůzostrašných povídek vydávaných v Londýně na začátku 19. století, jimž dal název fakt, že výtisk stál právě jednu penny. Týden co týden čekali dychtiví čtenáři převážně z řad chudiny na známé hororové postavy v podobě Frankensteina, Doriana Graye nebo hrdinů z románu Drákula. Všechny nestvůry jsou zasazeny do temného viktoriánského Londýna a kromě krásně strašidelného původního příběhu nabízí jejich seriálové zpracování i kvalitní dramatickou podívanou. (HBO Europe)

(více)

Recenze uživatele liquido26 k tomuto seriálu (3)

Série 1 (2014) (S01) 

První série je prodchnutá tou skvělou tajemnou viktoriánskou atmosférou, rozehrává se tu plno věcí a tempo je možná trochu pomalejší, nicméně všechny rozjeté dějové linky jsou velmi zajímavé, postavy skvěle napsané i zahrané a nachází se tu docela dost scén, za které by se nemusel stydět žádný hororový film, obzvláště ty s posedlou Vanessou. Máme tu výkvět hororových literárních postav - Doriana Graye, Frankensteina a jeho výtvor, Minu Harkerovou, Van Helsinga a možná přijde i vlkodlak. ()

Série 2 (2015) (S02) 

Druhá série se nese na stejné vlně jako ta první. Dozvídáme se víc o minulosti jednotlivých postav. Kvalita zůstala, kouká se na to moc hezky a děj vtahuje, takže pokud máte možnost dát si celou sérii najednou, projdete deseti díly poměrně rychle. Přesto se ale nemůžu zbavit pocitu, že poté, co mě první série příjemně namlsala, jsem čekal asi trochu víc. Ubylo mrazivých scén, které byly v té první řadě velmi příjemné a časté. Občas to trochu nudí nebo se to motá na místě a hlavně je tu docela dost zbytečná linka s Dorianem Gayem (asi nejnudnější scény). Nicméně poslední díl, i přes trochu pomalý konec, navnadil na třetí řadu. ()

Série 3 (2016) (S03) 

Bohužel ani poslední série u mě nedosáhla na pět hvězdiček. Ano je asi nejlepší, ale stejně uprostřed byly dva totálně hluché a nudné díly, kde se jen flashbackovalo (Vanessa v blázinci) a kecalo o minulosti (Ethan a spol. na cestě k otci). Dozvíme se tedy hodně informací o minulosti postav, ale některé věci bohužel zůstaly bez vyřešení (např. jaká nehoda potkala Johna Clara před tím než se stal monstrem). Objeví se sám Drákula jako hlavní záporák a z vedlejších postav přibude Renfield, Dr. Sewardová a Dr. Jekyll (i když bohužel bez pana Hydea). Jinak závěrečné epizody byly samozřejmě hodně luxusní a závěr neobyčejně silný. ()

Související novinky

Zemřel herec David Warner

Zemřel herec David Warner

25.07.2022

Nekorunovaný král filmových „záporáků“ a britský džentlmen s neuvěřitelně plodnou kariérou, která čítá na dvě sta třicet filmových a televizních rolí - těmito slovy by se dal představit David Warner,… (více)

Seriál Penny Dreadful se vrací

Seriál Penny Dreadful se vrací

04.11.2018

Po překvapivém zrušení před dvěma lety se populární seriál Penny Dreadful vrací zpátky k životu. Alespoň částečně. Stanice Showtime totiž oznámila chystaný spin-off s podtitulem Penny Dreadful: City… (více)

Eva Green znovu u Burtona

Eva Green znovu u Burtona

29.07.2014

Francouzská herečka Eva Green letos dráždí diváky hned v pěti projektech: V mysteriózním seriálu Penny Dreadful, v akčňáku 300: Vzestup říše, ve westernu Salvation, v dramatu White Bird in a Blizzard… (více)

Reklama

Reklama