Reklama

Reklama

Epizody(8)

Recenze (21)

swamp 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Svěží závan z viktoriánské Anglie s temnou příchutí protkanou hororovými postavami, o kterých lidé mohli číst v týdenních výtiscích stojící jednu 'penny'. Svůdně charismatická Vanessa Ives (Eva Green), zcestovalý elegán Sir Malcolm Murray (Timothy Dalton), tajemstvím zahalený Američan Ethan Chandler (Josh Hartnett), doktor Victor Frankenstein (Harry Treadaway) a jeho monstra (především Rory Kinnear coby John Clare) či Dorian Gray (Reeve Carney) a další se za tíživých melodií Abela Korzeniowského setkávají v příběhu o záchraně Miny. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na fantaskně vypadající seriál z viktoriánského Londýna, kde se mísí všechny možné postavy tehdejší “popkultury” jsem se těšil už nějakou dobu, vůbec jsem ale nepočítal s tím, jak budu mít víc než jednu epizodu problém naladit se na to občas dost zmatečné skákání v čase a že mi bude trvat to nejdůležitější - sžít se s postavami a být zvědav na jejich další vývoj. Ale nelámu nad vším hůl a vrhám se do zbylých dvou řad. [viděno na SkyShowtime] ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První sezóna mě v žádném případě nezklamala, postupně přiváděla na scénu známé postavy, které dříve děsily strachuchtivé čtenáře, tvůrcům se podařilo vytvořit smysluplný příběh i velmi kvalitní, temnou atmosféru, dokázali vystupňovat napětí a přišli i s velmi kvalitním obsazením, přičemž Eva Green byla díky svým hereckým výkonům pověstnou perlou v koruně. Líbilo se mi, jak se podařilo stylově uzavřít první řadu seriálu a zároveň nenásilně nalákat diváka na příští sérii. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Hmmm, tak mám za sebou celou první sériii a musím říct, že to není zrovna upně jednoduchý pokoukáníčko. Za prvý je tam spousty postav, až se to zdá přeplácaný. Ale tím, že se skoro každý díl věnuje jiný postavě to ještě docela jde. Já na to koukám z jedinýho důvodu, což je Eva Green, jinak bych to stopnul po prvním dílů. Tady hraje dívčinu posedlou ďáblem, což je hodně přísný. Některý záběry jsou poměrně drsný. Zvažuju, jestli se mi chce do dalších dílů, když vím, že se tam pravděpodobně Evička ani nesvlíkne :o) ()

Shakers 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. séria - 80%. Film tvorcovia Skyfallu John Logan a Sam Mendes si tento krát pre zmenu odskočili k seriálu. A nebol to zlý skok. Penny Dreadful dokáže príbehom zaujať, hercami, atmosférou, výpravou taktiež a hudba od čoraz lepšieho Abela Korzeniowskiho ma opäť dobré našponované struny. Prvá séria má síce len osem dielov, no napriek tomu väčší spád a tempo, poprípade keby to malo o jeden diel menej by to prvej sérii len prospelo, pretože jeden diel dokáže dokonale zaujať príbehom, atmosférou, napätím a v tom ďalšom občas býva polka dosť nevýrazná. Dúfam, že v druhej sérii dostaneme viac praxe ako teórie. Obľúbené soundtracky: Demimonde (Main Title), Street.Horse.Smell.Candle., There Is a Place, Welcome To The Grand Guignol. ()

Galerie (392)

Reklama

Reklama