Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Při evakuaci Hungnamu v roce 1951 během Korejské války Deok Soo (Hwang Jeong-min) ztratí svou sestru Mak Soon. Kvůli tomu se Deok Sooův otec (Jung Jin-young) rozhodne zůstat a hledat ji, ale řekne svému synovi, aby vzal matku a dva mladší sourozence do Pusanu, kde jeho teta vede obchod s dováženým zbožím. Jako prvorozený syn se Deok Soo stane živitelem domácnosti a dělá všechny mužské práce, aby zabezpečil rodinu. V roce 1960 ho nouze o peníze donutí odcestovat s nejlepším přítelem Dal Gooem (Oh Dal-su) do Evropy, kde si najdou nebezpečnou práci jako gastarbeiteři v německých uhelných dolech. Tam se Deok Soo zamiluje do jeho spolupracovnice, imigrantky a zdravotní sestry Young Ja (Kim Yun-jin). Spolu pak v Pusanu založí rodinu a narodí se jim dva synové. Ale Deok Soo a Dal Goo v roce 1970 opět opouštějí Koreu, aby si našli lepší živobytí, tentokrát ve Vietnamu. (LittleVeja)

(více)

Zajímavosti (5)

  • Představitel Duk-Sooa, Jeong-min Hwan, je ve skutečnosti o tři roky starší než jeho filmová matka, Young-nam Jang, a o pět let starší než jeho filmová teta, Mi-ran Ra. To však bylo vyřešeno postaršovacím líčením u obou hereček. (hansel97)
  • Scény, které se mají odehrávat v Německu, ztvárnila města Praha a Ostrava. Převážně se však natáčelo v jihokorejském městě Busan a scény, jenž se mají odehrávat ve Vietnamu během války, byly natáčeny v Thajsku. (hansel97)
  • Natáčení snímku se schváleným rozpočtem přesahujícím částku 13 mil. amerických dolarů odstartovalo v České republice 14. 8. 2013, aby se o 14 dní později přesunulo zpět do rodné Jižní Koree, kde se v téže době filmařský štáb zúčastnil tradičního obřadu Gosa, obřadu přejícím štěstí nově vzniklým obchodním podnikům, či jakýmkoliv jiným činnostem doufajíc v úspěšný budoucí chod. Ukončení natáčení snímku, jehož název "Gukje Market" reflektuje název mezinárodního a velice populární tržiště v městě Pusan, "Gukje Shijang", proběhlo na samotný závěr roku 2013, 25. 12. 2013 v Thajsku. (Conspi)
  • Některé scény filmu se natáčely v ostravské Dolní oblasti Vítkovic a v bývalých dolech Michal a Anselm. (Raztubyl)

Reklama

Reklama