Reklama

Reklama

Monsters - Temný kontinent

  • Velká Británie Monsters: Dark Continent
Trailer 1

V tomto akcí nabitém pokračování, které se odehrává deset let po událostech úspěšného sci-fi Zakázaná zóna od režiséra Garetha Edwardse, se mimozemské příšery rozšiřují na Střední východ. Ve snaze snížit jejich počty byla do jedné nejmenované blízkovýchodní země umístěna americká armáda, která odtamtud pravidelně provádí kobercové bombardování pouště. Kromě velkého množství obřích mimozemských mrtvol má jejich počínání za následek také děsivé ztráty na životech obyčejných lidí. Armáda proto vede válku na dvou frontách - bojuje proti povstalcům vyzbrojeným pancéřovkami a improvizovanými výbušninami, ale i proti monstrům, která se prohánějí kolem pouště. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (62)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

(Odposloucháno z diskuze dvou amerických vojáků na nedělní noční směně u severní barikády v Damašku) Jou, bratře pamatuješ si, když jsme na tomhle posranym kontinentě bojovali jenom s tím zkurveným Islámským státem? - No jo, to byly časy. Teď se k tomu přisraly ty zasraný zrůdy a celej svět začíná jít do totálních sraček. Kdyby ty svině aspoň nevypadaly jako ty mrdky z Half -Lifu. Víš co myslim, ne? - No jasně, to je přesný. Já tady pak ležím ve zkurvenym stanu a mám strach, aby mi některá z těch sviní neskočila na hlavu a nezačala mě ovládat. - Přesně! A teď si ještě představ, že proti nim musíme bojovat a po boku nám chodí nějakej amatérskej filmař, kterej během akce běhá ze strany na stranu a myslí si, že z toho rozklepanýho materiálu udělá film. A teď se podrž jo. Prej se má jmenovat Monstra - Temný kontinent. - No ty vole. Co taky jinýho, vždyť to tady stojí za hovno... - To je taky fakt. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem tomu dát méně, protože ten film je až neskutečně roztahaný, ale přece jen jsem docela zíral na to, jak je povedené CGI. Ty triky tu byly dobré a prostě vypadaly dobře. Jako kdyby to byla mainstreamová produkce. Jen by to chtělo trochu zkrátit stopáž, trochu předělat scénář a šlo by to ještě výš. ()

Reklama

Likan7 

všechny recenze uživatele

Celkem zajímavý nápad. Vojenský sci-fi film. Jenže z druhého konce. Vojáci bojují prosti příšerám, ale při jejich počínání zařve spousty civilistů, který jsou na ně logicky nasraný a tak jsou vlastně lidé nebezpečnější, než ty monstra, která vlastně jen žijí. My jsme je přivedli na Zemi, a teď, když tu jsou, je chceme vyhladit. Samozřejmě, aby to k něčemu bylo, musel by to být tak maximálně hodinový film a ne mít celovečerní stopáž, dvě hodiny je fakt strašně moc a většinou jde jen o ty vojáky, jejich životy a přesvědčení. Není to pecka, ale do průměru se to v klidu vejde, hlavně to je pro mě o 1000% stravitelnější a lepší než jednička. PS "akcí nabitém pokračování"? To vážně? ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

jednička,ve které Edwards dokázal jak umí pracovat s atmosférou neznámého,se mi svého času dost líbila.Dvojka sice nese několik společných znaků (pomalý příběh,upozaděná titulní monstra,solidní triky),nicméně jinak je to čirá a neuvěřitelně natahovaná nuda,u které mi bylo úplně jedno co se dějě,komu se to děje a jak to dopadne.Obvykle nemám problém s tím abych dokoukal i slabší kousky,ale tady sem s tím bojoval dobře od poloviny filmu.Dvě hvězdy jsou za těch pár (opravdu jsou asi jen dvě) scén které za něco stály a ukázaly,že tenhle film mohl byt o něčem...bohužel je ale o ničem...40% ()

DarthFailord 

všechny recenze uživatele

Dějově v podstatě úplně o ničem...na druhou stranu vizuálně je to pěkná podívaná. Co mne zaujalo, byly reálně zachycené emoce z války. O tom co člověk musí udělat, aby přežil. S čím musí žít. Celý film je více než akční hodně o emocích. Bylo zde pár opravdu silných momentů. Nic převratného, ale podívat se na to určitě dá. Nepatří to k filmům, ke kterým se rád vrátím, ale jeho shlédnutí nebyl promarněný čas. 65%. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (7)

  • Když seržant ke konci filmu ohrožuje rodinu, vojín ho zezadu střelí do pravé dolní části zad. Po několika výstřelech rána zmizí. (Johnny.ARN)
  • V čase 6:42 filmu, při projíždění Detroitem ve svém Camaru, je otáčkoměr v pravém dolním rohu obrazovky na nule otáček. (Johnny.ARN)
  • Ke konci filmu střelí vojín seržanta zezadu do pravé dolní části zad, ale později, když si seržant sundá všechno vybavení, má ránu na levé straně. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama