Reklama

Reklama

Monsters - Temný kontinent

  • Velká Británie Monsters: Dark Continent
Trailer 1

V tomto akcí nabitém pokračování, které se odehrává deset let po událostech úspěšného sci-fi Zakázaná zóna od režiséra Garetha Edwardse, se mimozemské příšery rozšiřují na Střední východ. Ve snaze snížit jejich počty byla do jedné nejmenované blízkovýchodní země umístěna americká armáda, která odtamtud pravidelně provádí kobercové bombardování pouště. Kromě velkého množství obřích mimozemských mrtvol má jejich počínání za následek také děsivé ztráty na životech obyčejných lidí. Armáda proto vede válku na dvou frontách - bojuje proti povstalcům vyzbrojeným pancéřovkami a improvizovanými výbušninami, ale i proti monstrům, která se prohánějí kolem pouště. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (62)

tron 

všechny recenze uživatele

Po jednotke, ktorá neukázala nič, prišla dvojka... ktorá ukázala všetko. Je prekvapivo ambiciózna a po vizuálnej stránke vyzerá miestami veľmi dobre. Je to nečakané, nakoľko najmonumentálnejšou scénou nízkorozpočtovej jednotky bola pasáž, v ktorej sa dvaja ľudia plavili po nočnej rieke. Dvojka je vojnový film, v ktorom raz za čas prebehnú príšery rôznych druhov, veľkostí a záujmov. A treba povedať, že... bohužiaľ. Vojnové časti scenára sú totiž o ničom. Nezaujímavé, nudné, nezáživné, štandardne nakrútené a plné klišé, predvídateľných zvratov a brutálne nelogického konania vojakov (neskutočná scéna, v ktorej sa X minút hádajú so sedliakom a ignorujú fakt, že sa k nim približuje gigantická, krvilačná obluda). Herecké výkony nestoja za zmienku, snáď len s výnimkou bradatého veliteľa tímu (Johnny Harris). Filmu škodí aj prehnaná dĺžka dvoch hodín, čo je na takýto druh filmu ozaj veľa. Našťastie, v scénach s príšerami snímka chytá dych a stáva sa pôsobivou. Sledovať, ako sa svet (ne)vyrovnal s inváziou gigantov je mrazivé. Môže byť zaujímavé sledovať, akým (teda ak vôbec nejakým) smerom sa bude séria uberať. Každý diel môže diametrálne iný, s novými postavami a odohrávať sa bude v odlišnom prostredí. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Film, ačkoli se tváří pokračování filmu Monsters, je v první řadě psychologické válečné drama a teprve až poté velmi volné pokračování zmíněného filmu. Žánrově je to někde úplně jinde. Zatímco "jednička" byla civilní road-movie, "dvojka" se zaměřuje na skupinku vojáků čelících hrůzám války. Yeah, natahované to skutečně trochu je a zasloužilo by si to o půl hodiny zkrátit, ale rovněž si to ani zdaleka nezaslouží 39%. Režijně trochu nevýrazné a kamera je občas otravně roztřesená, ale herecké výkony jsou v pohodě, hudba je též v pohodě a CGI je rozhodně více než v pohodě! Emzáci tu jsou opět spíše jakousi kulisou, ta pravá monstra se totiž skrývají někde úplně jinde. Při sledování jsem si nemohl nevzpomenout na velice podobně podhodnocený Outpost 37. ()

Reklama

DarthFailord 

všechny recenze uživatele

Dějově v podstatě úplně o ničem...na druhou stranu vizuálně je to pěkná podívaná. Co mne zaujalo, byly reálně zachycené emoce z války. O tom co člověk musí udělat, aby přežil. S čím musí žít. Celý film je více než akční hodně o emocích. Bylo zde pár opravdu silných momentů. Nic převratného, ale podívat se na to určitě dá. Nepatří to k filmům, ke kterým se rád vrátím, ale jeho shlédnutí nebyl promarněný čas. 65%. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

jednička,ve které Edwards dokázal jak umí pracovat s atmosférou neznámého,se mi svého času dost líbila.Dvojka sice nese několik společných znaků (pomalý příběh,upozaděná titulní monstra,solidní triky),nicméně jinak je to čirá a neuvěřitelně natahovaná nuda,u které mi bylo úplně jedno co se dějě,komu se to děje a jak to dopadne.Obvykle nemám problém s tím abych dokoukal i slabší kousky,ale tady sem s tím bojoval dobře od poloviny filmu.Dvě hvězdy jsou za těch pár (opravdu jsou asi jen dvě) scén které za něco stály a ukázaly,že tenhle film mohl byt o něčem...bohužel je ale o ničem...40% ()

Facerr 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je tam promarněná příležitost, až je to člověku líto. Monstra, který jsou tady docela vyvedený mi přijdou jen jako kulisa příběhu, kterej je úplně o něčem jiným. Do půlky filmu to vypadá na slušně se rozjíždějící podívanou, ale pak to jde s příběhem tak z kopce, že už jsem musel ty dlooouhý záběry plný vyždímanejch slz a vyafektovanejch emocí přetáčet. Fakt velká škoda:/ ()

Galerie (21)

Zajímavosti (7)

  • Na konci filmu, když Frater (Johnny Harris) střelí muže do hlavy, je krev na zdi místo červené modrá. (Johnny.ARN)
  • V čase 6:42 filmu, při projíždění Detroitem ve svém Camaru, je otáčkoměr v pravém dolním rohu obrazovky na nule otáček. (Johnny.ARN)
  • Gareth Edwards, režisér prvního dílu, nebyl spokojen s tím, jakým směrem se tento film vydal. Mimozemšťané v původním filmu splynuli s přírodou, zatímco v tomto se spíše snaží ovládnout svět, což je úplný opak. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama