Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Netypická japonská pohádka o lovci upírů, dhampirovi (poloupír) jménem D, začíná únosem mladé dívky upírem Meirem. Dívčin otec nabídne lovci za nalezení svého dítěte vysokou odměnu. D se tedy vydává na strastiplnou cestu za vysvobozením dívky, na níž mu ztrpčuje život nejen konkurence, spousta různých nepřátel, ale i jeho vnitřní démoni... (Stegr)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (308)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Že jsou tu nadhodnocovány asijské snímky, toho jsem si všiml již dávno. Nepřekvapí mě ani nadsazené hodnocení u animáků. Ale účinek těchto sil při jejich spojení, ten mne opravdu nemile zaskočil. Horších 103 minut jsem u "červeného hororu" ještě nikdy nezažil. Dvě hvězdy, a to pouze tehdy, když zcela netradičně potlačím svoje ryze subjektivní mínění o daném filmu. ()

Ducharme 

všechny recenze uživatele

Velice prapodivná kombinace Terminátora a Van Helsinga. Vizuálně místy přitažlivé, ovšem dějově krajně vykořeněné a tudíž zbavené veškeré atmosféry. Celý snímek je spíše koláží zajímavých momentů a kontrastních obrazů, než-li plnohodnotně funkčním celkem. Jsem snad staromódní, když se dožaduji alespoň základních informací, nutných pro pochopení širšího kontextu? V jaké jsme třeba době? Mám přitáhnout opratě, nebo trhnout ruční brzdou bizarního tanku? Mám si obléknout aristokraticky rozevlátou róbu, či spíše uplý catwoman obleček? Otázky o minulosti postav se skoro až bojím pokládat. Ty nečekaně přicházejí a stejným způsobem i odcházejí zpět do neznámých končin, z nichž nepochopitelně vzešly. Jejich jediným údělem je žít pro tuto chvíli, v tomto případě pro tuto konkrétní scénu a pak opět zmizet v zapomnění. Proč místo kýčovitých dialogů, vystřižených převážně ze špatné sbírky trubadůrské poesie, Kawajiri radši nenabídne alespoň nějaká vysvětlení! Nebo že bych byla jen já tak nechápavá, když mi nepřijde zcela běžné, že má někdo na ruce mluvící ksicht, chrlící jednu "humornou" hlášku za druhou a někde mezi jejich nepřetržitou produkcí nasává neznámé kletby? Jediným možným vysvětlením ve finále zůstává, že se od diváka očekává jen to, že si prostě vystačí s tím stupidně předvídatelným, tisíckrát omletým příběhem a nad zbytkem nebude vůbec přemýšlet! Vždyť ono to všechno přece tak krásně funguje! Smutné... A aby toho nebylo málo, přijde ještě květinami provoněný, všemu předešlému se vymykající, prudce sentimentální závěr, okrášlený radostným leskem v chápavém dětském očku. Ach! ()

Reklama

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Animácia je vysoko prepracovaná, príbeh je svižný a odsýpa. Je tu diabolsky znázornená temnota. Je tu velká podobnosť z x-menmi a neviem kto kopíroval koho, keď aj x-men bol natočený v tomto roku, ale príbeh mal tento animák celkom iný a dá sa povedať, že dosť originálny či forma alebo obsah. Príbeh sa točí okolo upírov, zombíkov a mutantov a hlavne tie mutácie boli dôkladne prepracované. Film je akčný, plný bojov a krásneho gotického vizuálu. Fascinujúci film, kde je veľkým plusom hudba, ktorá do tak silno gotickej snímky vnášala ešte väčšiu vznešenosť i strašidelnosť.Videné v rámci filmovej výzvy od PetrPana. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Anime takto drsným hororom sekne. Japonci sa neboja ukázať prvky, ktoré sa v animovanom žánri nikde inde neobjavujú. Tzn. že vizuálna stránka nemá chybu. Horšie je to s príbehom. Je zdĺhavý a ani samotná zápletka nieje nijako objavná. Takže, ústny otvor bude počas vášho sledovania robiť zrejme iba dva úkony, padať k zemi pri akčných scénach a zívať pri tom ostatnom. ()

Mononoke. 

všechny recenze uživatele

Příběh o lásce upíra a mladé dívky, kterou se pokouší za velkou finanční odměnu přivézt zpět k otci bratři Marcusové a konkurenční lovec upírů dhampir D. Scénář sice není úplně originální, ale vizuální stránka vše vynahrazuje. Je zde hlubší morální podtext a samozřejmě láska i přes všechno nakonec vítězí ()

Galerie (14)

Zajímavosti (4)

  • Film byl na rozdíl od naprosté většiny ostatních japonských anime nejdříve namluven anglicky. Dalším jazykem byla kantonština, teprve potom následovala japonština. (Matty)
  • Oficiální trailer vytvořil Michael McConnohie, který poskytl svůj hlas hlavní postavě v prvním filmu Vampire Hunter D (1985). (HellFire)
  • Tvůrci se inspirovali třetím románem Hideyuki Kikuchiho ze série "Vampire Hunter D", s podtitulem "Demon Deathchase". V knize nemá dívka zamilovaná do Meier Linka jméno. (Matty)

Související novinky

Program FILMASIE

Program FILMASIE

20.11.2005

Hlavním bodem programu prvního ročníku festivalu asijských filmů FILMASIE, který se uskuteční ve dnech 1. 7. prosince 2005 v pražských kinech Světozor a Aero, bude Jižní Korea. Tu budou zastupovat… (více)

Reklama

Reklama