Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Netypická japonská pohádka o lovci upírů, dhampirovi (poloupír) jménem D, začíná únosem mladé dívky upírem Meirem. Dívčin otec nabídne lovci za nalezení svého dítěte vysokou odměnu. D se tedy vydává na strastiplnou cestu za vysvobozením dívky, na níž mu ztrpčuje život nejen konkurence, spousta různých nepřátel, ale i jeho vnitřní démoni... (Stegr)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (308)

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Skvělá vizuální stránka, temná atmosféra, propojení tradičních vampire prvků s futuristickými...Překvapivě propracované dialogy, dojemný ovšem nekýčovitý konec. Kladů je poměrně hodně!:-) Škoda, že příběh byl tak jednoduchý a rozuzlení s Meirem tak nejasné (resp. chování D k němu). Jinak bych asi dal plný počet. Takhle je to těsně pod vrcholem. 90% ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Když se začtete do komiksové série o Sandmanovi, kterého stvořil Neil Gaiman, postupně objevíte fascinující svět uměle vytvořených mýtů, které sice často využívají nám známých legend, pověstí a náboženských představ, dohromady ale tvoří svébytný, originální a myšlenkově hluboký alternativní svět, jehož návštěva láká k dalšímu objevování. Naproti tomu Lovec upírů představuje několik nejtuctovějších motivů využívaných fantastickými žánry, splácané do efektní brakové kaše. Tradiční výtvarné pojetí typické pro mangu a anime mě sice nikdy neoslovovalo, ale mělo aspoň styl. Tady byl styl vytěsněn hledáním inspirace v zámořských vzorech, jako by Kawadžiri už dopředu počítal s tím, že chce vyrobit "univerzální" filmový produkt podobný hamburgeru. Soudě podle ohlasů na ČSFD se mu to podařilo. Mně ale tahle prapodivná patlanina žánrů s neoriginálním dějem, zasazená do nefunkčního světa, neoslovila. Je mi hodně blízký postoj uživatelky Ducharme. Celkový dojem: 20 % za kreslené pozadí. Místy - ano, mám na mysli především scénu odletu v kosmické lodi - už film nekoketuje s kýčem, ale je jeho ztělesněním. ()

Reklama

stilgar1 

všechny recenze uživatele

Film rozhodně nezařadím mezi své nejoblíbenější japonské anime, jaké jsem viděl, ale i přesto se mi dost líbil. Příběh se nejprve jevil zamotaně, postupem času se však stále zlepšoval a konec byl poněkud dost smutný. Nejvíce však musím filmu vytknout zmateně navazující scény. Často se ani nedalo poznat, co se ve filmu vlastně děje. A také jsem čekal japonský anime film, kdežto zde jsem měl pocit, že se jedná o americký film ve stylu japonských anime. Když jsem si však potom uvědomil, že se jedná o režiséra, jenž se podílel na natočení Animatrixu, tak jsem se již moc nedivil :o). Ale i přesto pěkný zážitek :) Takže 8/10 ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Vampire Hunter D: Bloodlust je pre mňa veľmi tažký oriešok. Ide totiž o jedno z mála kultoviek kde originálna zvuková stopa a tým pádom i dialógy nie sú v japončine, ale v angličtine. A tak sa tu podľa môjho názoru miesia dosť nesúrodo japonský zmysel pre extrémnu štylizáciu obrazu a „coolovo stupídne“ napísané dialógy (som alergický na typické frajerské frázy). Následne bola dodatočne vytvorená i japonská stopa, túto však len tak ľahko nezoženiete a tak som si film musel „vychutnať“ v angličtine. Príbeh je vynikajúcou kombináciou upírskych mýtov a dystopickej postkatastrofickej budúcnosti. Slovákov môže tešiť to, že grófka Carmilla je priamo inšpirovaná našou neslávne známou krvavou pani Elizabeth Bathory. Ostatné postavy sú vydarenou zmeskou postáv známych z diel o upíroch a ich prenasledovateľoch (Stoker, Rice). Vampire hunter D :Bloodlust však patrí do anime šlabikára a kto to myslí s anime vážne, nemal by ho minúť. 8/10 ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Ve vzdálené budoucnosti upíři vládnou noci, ale jejich počet klesá. Vysoké odměny za jejich hlavu dali vzejít novému druhu lovců : Bounty hunters. CITÁT - A teď se dusím............ Chtěl bych mít tak nerozlučného a ukecaného přítele na cestách, jako má Dhampir. Leila je kočka a má ráda to co já - CITUJI - Jedno pivo.......... Zajímavá Japonská vize postkatastrofického světa a života lidí, upírů a damphirů v něm. Spousta hrůzy, zničených životů, zdevastovaných rodin, zmařených nadějí, divných strojů, nebezpečných monster a .... velké lásky. CITÁT - .......až jeden z nás zemře, druhý musí přinést květiny na jeho hrob v den pohřbu......... Tak jsem se nechal unášet nádhernou hudbou a dobrodružnou cestou plnou krve a soubojů, cestou ke hvězdám a hledání Nočního Města. CITÁT - To není sen, brzy poletíme ke hvězdám............ Ke konci jsem uronil i slzu. Natočeno podle stejnojmenné novely Hideyuki Kokuchia. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (4)

  • Postava Carmily je založena na románu stejného jména od Josepha Sheridana Le Fana, který byl poprvé publikován roku 1872. (HellFire)
  • Tvůrci se inspirovali třetím románem Hideyuki Kikuchiho ze série "Vampire Hunter D", s podtitulem "Demon Deathchase". V knize nemá dívka zamilovaná do Meier Linka jméno. (Matty)
  • Oficiální trailer vytvořil Michael McConnohie, který poskytl svůj hlas hlavní postavě v prvním filmu Vampire Hunter D (1985). (HellFire)

Související novinky

Program FILMASIE

Program FILMASIE

20.11.2005

Hlavním bodem programu prvního ročníku festivalu asijských filmů FILMASIE, který se uskuteční ve dnech 1. 7. prosince 2005 v pražských kinech Světozor a Aero, bude Jižní Korea. Tu budou zastupovat… (více)

Reklama

Reklama