Reklama

Reklama

Poté, co teroristé sestřelí letadlo Air Force One, prezident Spojených států (Samuel L. Jackson) zůstává napospas divočině. Je tu jediný člověk, který ho může zachránit – 13letý kluk jménem Oskari z domorodého kmene, který se chystá složit zkoušku dospělosti. Jeho úkol spočívá v přežití v nehostinné krajině Laponska. Chystá se vystopovat jelena, ale místo toho narazí na nejmocnějšího muže planety v dosti prekérní situaci. S teroristy v patách se musí nesourodé duo Oskariho a prezidenta USA spojit a uniknout svým lovcům. Je jen na prezidentovi a jeho novém pomocníkovi, aby přežili nejvypjatějších 24 hodin svého života. Hon na prezidenta právě začal... (Indigo Film)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (247)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Solidní zklamání. Místo zábavného guilty plesuare zde totiž dostáváme blbinu, která se (i když tak trochu záměrně) bere až nečekaně vážně. A bohužel to příliš nefunguje. Interakce mezi hláškujícím Jacksonem a cool klukem jsou fajn a Ray Stevenson je zatraceně cool. Jenže to je na film s minimem akce a neskutečně wtf koncem bohužel málo. 50% ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Nepříliš funkční recese. Nebo taky prazvláštní mix rodinného dobrodružňáku a outdoor thrilleru aka Cliffhanger, u kterého nebude spokojena ani jedna zmíněná skupina. Problém je tedy spíše v tom, že nadsázka, s níž film je a chtěl být natočen, je často až moc nezřetelná - nebo jsem neměl náladu na její hru přistoupit, co já vím. Hvězda za obrázky a zásah šípem. ()

Reklama

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

Ohromně nevyužitý potenciál. Scénář je až příliš tupý a na to, co sliboval, není zase moc akční. Také se snažíme (zbytečně, u tohoto typu filmu) držet při zemi, chlapec nemá žádný zvláštní skill. Nicméně to je právě to, co by na filmu pobavilo, kdyby jim tam nakopal malej smrad s lukem a šípy. Veliká škoda. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Finové si natáčení tohodle filmu museli vysloveně užívat. To mě ta absurdita některých scén, ale i toho nápadu jako takovýho, připomnělo jeden film - Rare Exports, u kterého jsem po filmu zjistil, že je od stejných tvůrců. Zpětně mám ale pocit, že právě jejich předchozí film bych dneska už i zkousnul, protože jsem si za tu dobu zvykl, že finská kinematografie umí být poměrně solidně ujetá. A přesně tohle je ten případ. Po asi čtvrt hodině jsem si uvědomil, že Finové udělali akčního hrdinu z asi 13ti letýho kluka. Naštěstí ale akční scény a nádherné laponské scenérie dokazují, že myšleno to muselo být vysloveně z legrace, což jsem po chvíli i přijal. Pokud to ale nepřijmete, asi se na film dost naserete. ()

666Carnage 

všechny recenze uživatele

Nepřišlo mi to tak špatný jak je hodnoceno na csfd. Bylo to docela zajímavý a nápaditý já neříkám, že to neni blbý a hodně béčkový ale něco do originality to mělo a scéna s mrazákem hodně překvapila. Pohoda akčňák kde Samuel L. Jackson není badass motherfucker ale jen prostě president co nic neumí. Viděl jsem horší filmy, který jsou hodnocený dvakrát líp. 50% ()

Galerie (123)

Zajímavosti (9)

  • S rozpočtem 8 500 000 euro se jedná o do té doby nejnákladnější film v historii finské kinematografie. (oje)
  • Keď pilot zahlási, že budú pristávať, nachádzajú sa nad Laponskom, čo je približne 1000 km od Helsiniek, kam letia. (megajalec)

Související novinky

Samuel L. Jackson jako prezident

Samuel L. Jackson jako prezident

07.09.2023

Akčních filmů není nikdy dost, zejména těch, ve kterých hraje Samuel L. Jackson prezidenty, kteří se musí pomocí zbraní uvnitř luxusní limuzíny bránit proti útočníkům, kteří se je snaží zabít. Přesně… (více)

Reklama

Reklama