Reklama

Reklama

Bella a Sebastián

  • Francie Belle et Sébastien (více)
Trailer 1

Příběh chlapce a jeho psa, který milují už čtyři generace, poprvé přichází na velké plátno jako dobrodružná podívaná v nádherných kulisách savojských Alp. Sebastián žije v horách u svého adoptivního dědečka a jednoho dne se tajně spřátelí s divokou fenkou Bellou, velkým horským psem. Uprostřed polodivoké přírody na alpských svazích spolu zažívají nejedno dobrodružství, a brzy přijde čas na to největší z nich. To, které jim přinese svět dospělých v období 2. světové války. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (152)

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Jsou filmy pro děti, které dokážou okouzlit i dospělého diváka, to ovšem není tento případ. Bella je sympaťačka, ale to je asi tak vše, co pozitivního se dá bez výhrad o tomto snímku prohlásit. Scénář se motá od ničeho k ničemu, pokouší se navodit pocit dobrodružství, poetiky a odvahy, jenže bez úspěchu. Herci zoufale popochází před kamerou a snaží se sežvýkávat toporné dialogy. Takže zůstaneme u toho, že je to velice pěkný přírodopisný snímek, pokocháme se Alpami a zvířátky a na Sebastiana a jeho lidské druhy zapomeneme. ()

kritiklon 

všechny recenze uživatele

Překrásné přátelství dobrosrdečného Sebastiána a věrné Belly v krušných dobách 2.světové války ve sladké Francii. Nádherný, dobrodružný příběh pro celou rodinu který chytne za srdce. Přestože filmů o člověku a jeho věrném psu bylo již natočeno nespočet, tento řadím k těm lepším a zdařilejším snímkům. Především výborný scénář a nádherná krajina hor tomu dávají šmrnc. Mimochodem soundtrack je velice zdařilý obsahující hlavně příjemnou, uvolňující hudbu! 4* za 79% ()

Reklama

Fido 

všechny recenze uživatele

Ano, je to pohádka a někdy hodně sladká a chybičky se vloudí. Ale je to zároveň "pohádka" mého mládí (a ty přece bývají nejkrásnější a nejsladší). A mluví o velmi potřebných a krásných věcech. Navíc vše vynahrazují kukadla Félixe Bossueta, úžasné záběry Savojských Alp i fajnový soundtrack Armanda Amara. Už se moc těším na blu-ray v originální zvukové verzi. Mňam. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Zástupce starosvětského rodinného dobrodružného filmu; takových se dnes již příliš netočí. A také nová adaptace Belly a Sebastiána, které výrazný odklon od předlohy a přesunutí do okupačních let zase až tak moc neškodí. Tedy po většinu stopáže, protože stále je to hlavně a především o nich dvou. Bohužel finální "zimní" čtvrtina se vydá jinou cestou než by bylo záhodno a do té doby nenásilně zapracované válečné podhoubí se rázem začne lámat přes koleno způsobem, který k nastolenému stylu o jednom velkém horském přátelství "všem navzdory" příliš nesedne. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Jako malý jsem dobrodružství Belly a Sebastiána hltal na stránkách knih. Popravdě si to již moc nepamatuji, ale nejsem alespoň zatížený srovnáváním. Film samotný je ... ano je velmi dobrý. Obsazení je výborné, všechny postavy jsou správně (ne)sympatické a obstojně zahrané. Kulisa Alp snad ani komentář nepotřebuje. Příběh je jednoduchý a místy lehce naivní, ale je to film pro děti, tak se to dá pochopit. Pro mě to byl fajn tříhvězdičkový večer, ale klidně se může stát, že se do filmu zamilujete a něco mu přidáte. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (9)

  • O roli Sebastiána se ucházelo 2 400 chlapců. Ke kamerovým zkouškám bylo vybráno 200 adeptů a posléze vyšel hlavní představitel z dvanácti nejúspěšnějších. (Terva)
  • Ve filmu zazní i skladba, která byla úvodní znělkou původního seriálu. (cheyene)
  • Celý film sa natáčal chronologicky počas troch ročných období, od leta do zimy. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama