Reklama

Reklama

Bella a Sebastián

  • Francie Belle et Sébastien (více)
Trailer 1

Příběh chlapce a jeho psa, který milují už čtyři generace, poprvé přichází na velké plátno jako dobrodružná podívaná v nádherných kulisách savojských Alp. Sebastián žije v horách u svého adoptivního dědečka a jednoho dne se tajně spřátelí s divokou fenkou Bellou, velkým horským psem. Uprostřed polodivoké přírody na alpských svazích spolu zažívají nejedno dobrodružství, a brzy přijde čas na to největší z nich. To, které jim přinese svět dospělých v období 2. světové války. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (152)

Autogram 

všechny recenze uživatele

Prvá cliffhangerová scéna vôbec nenasvedčuje, že by malo ísť o detský film, ale neskôr je to už naozaj detský film s jednoduchými charaktermi postáv a fašistami s ľudským prístupom. Súžitie s krásnou horskou prírodou a zvieratami a pomoc blížnemu sú ďalšie milé motívy, celkovo na lepšie tri hviezdy. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Ak by som mal brať film ako celok, jedná sa rozhodne o priemerné dielo. Z detského pohľadu si určite zaslúži ešte jednu hviezdičku. Príbeh je to síce pekný, čistý a pre detského diváka atraktívny nielen kvoli nádhernej prírode, ale niektoré motívy protagonistov sú veľmi nejasné a nedopovedané. Taký je aj samotný záver, ktorý mi pripadal akoby bolo natočené aj pokračovanie... Navzdory všetkému negatívnemu má film slušné tempo, dobrý výber hercov ( malý Sebastian bola trefa ), peknú prírodu, ktorú umocnila kamera a hlavne myšlienku lásky chlapca a psa. ()

Reklama

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Roztomilý klučina, velký bílý pes a příroda. Všechno ostatní tam bylo navíc, dokonce i jakýs takýs pokus o příběh. děti to bavit nebude, na to je to moc dlouhé a děje se tam něco, co jde mimo ně, dospělí zas uvidí to, co už mnohokráte viděli jinde. Pusťte dětem snad raději tu Lassie. ()

Una111 

všechny recenze uživatele

Původně jsem nechtěla srovnávat se seriálem z roku 1965 Cécila Aubryho, protože by toto nové zpracování v žádné kategorii neobstálo: děj, herecké obsazení, hudba. Film pro mne postrádá ono kouzlo, kterým seriál oplývá a není to jen tím, že jsem jiná a že i svět je jiný. Zde oceňuji krásnou kameru a kouzelné záběry horské přírody, ale myslím, že změny v ději filmu neprospěly. Z Césara, zastánce tradičních hodnot a čestnosti, se stal notorik, postavu pašeráka ("moderního" člověka) nahradil nacistický důstojník, který se jakoby zázrakem obrátí a nasadí život pro Angelinu a dokonce se přimlouvá za záchranu židovské rodiny (!). Nakonec jsem neodolala a pustila si starší seriál... Já to tušila... snižuju na 3*. ()

Dont 

všechny recenze uživatele

Velmi neočekávané překvapení. Samozřejmě je to dětský film, obsahuje tak pochopitelně řadu klišé, desítky kýčovitých záběrů sněhově bílé Belly, kterak dovádí se Sebastiánem, nechybí dokonale šablonovité postavy německých okupantů. Na základě toho je snadné film odsoudit, jenže bez toho by to pro děti bylo těžko stravitelné. I tak příběh nese několik poselství a ne všechny asi budou menší děti schopné pochopit a docenit. Jistě ale ocení přehledně a svižně odvyprávěnou dobrodružnou pohádku s věrným psím kamarádem zasazenou do nádherných exteriérů. Ve svém žánru nadprůměrný snímek, proto za čtyři. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (9)

  • Jedna z verzí ústřední písně "Belle", konkrétně ta, která zazní ve 35. minutě, je nazpívaná přímo hlavním dětským představitelem Félixem Bossuetem. (jirkahorn)
  • Jedná se o třetí film Nicolase Vaniera, zároveň stejně jako jeho dva předchozí filmy i tento má v sobě téma přátelství člověka s psovitou šelmou. (Dracconnis)
  • O rolu predstaviteľa hlavnej detskej úlohy, ktorým sa stal Félix Bossue, sa uchádzalo až 2400 chlapcov. Po zúžení okruhu adeptov na finálnu dvanástku vzal režisér Nicolas Vanier uchádzačov do svojej vlastnej horskej chaty vo Vercors, kde chová ťažné psy. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama