Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Originální bylinková show pro váš zdravější život... Herbář je původní bylinková show, kterou uvádí moderátorky, herečky a maminky Kateřina Winterová a Linda Rybová. V jedenácti dílech představí přes třicet nejběžnějších bylin, vysvětlí jejich příznivé účinky a předvedou snadné využití v každodenní praxi. Bude se sbírat, sušit, vařit, zavařovat, péct, vyrábět se masti, krémy, parfémy, tinktury, odvary, šťávy a také čaje. Podle receptů našich babiček i podle moderní doby. Základem Herbáře je inspirovat. Ke vzniku tohoto pořadu tvůrce inspiroval proslulý, a dnes již bohužel zesnulý, bylinář Pavel Váňa (1947–2012)... Kateřina s Lindou ovšem nejsou profesionální bylinkářky, ani šílené bio matky, ani šarlatánky. Ani si na to nehrají. V pořadu vystupují jako civilní matky, které chtějí svým rodinám rozdávat zdraví a pohodu pomocí bylin... První sezóna Herbáře je fakticky jejich prvním rokem, kdy s bylinami tak intenzivně pracují. Kateřina sice má již několik let poměrně velkou bylinkovou zahrádku a už několik receptů úspěšně zvládá, ale rozhodně ne vše, co v pořadu uvidíte. Linda toho vyzkoušela s bylinami méně, ale zato mnohem lépe zvládá vaření, které je leckdy základem úspěchu... Diváci tedy budou svědky spousty jejich společných prvních úspěšných krůčků. Ale také neúspěšných, protože ne všechno se děvčatům povede tak, jak by mělo. Určitě víte sami, že moudrost starých herbářů a umu našich babiček je výsledkem mnoha desetiletí pilování a praxe. A Kateřina s Lindou tuto kariéru právě startují. A vy můžete s nimi. (Česká televize)

(více)

Recenze (82)

Billie777 

všechny recenze uživatele

Hezké, moc příjemné, obě moderátorky pořad nejen zdobí ale jsou i velmi sympatické. Ze začátku jsem se na to dívala hlavně kvůli jejich hláškám, kvůli jejich oblečení a účesům a kvůli úžasné atmosféře, kterou pořad má, ačkoliv mě bylinky objakživa zajímaly. A teď na to koukám i kvůli těm bylinkám, receptům a informacím, které mě začaly hodně bavit. :-) ()

Han_Quintet odpad!

všechny recenze uživatele

Když se člověk podívá na takovouhle stupiditu, chápe všechny námitky na koncesionářské poplatky. Tohle by prostě žádný daňový poplatník nikdy neměl hradit ze svých peněz a vzhledem k obsahu, lze mluvit jen o protekci, rád bych se pak podíval taky na smlouvy, ale jelikož ČT, který se stále tváří jako jediný arbitr pravdy porušuje zákony, tak bych s největší pravděpodobností viděl jen začerněný list. ()

Reklama

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Když se režisér jmenuje Včela, není divu, že pod jeho rukama vznikl bio, nature friendly a nevím co ještě pořad. A to je pro mě hlavní kámen úrazu. Některý informace jsou zajímavý, K. Winterová a L. Rybová jsou vcelku v pohodě, ale ten staromilskej nádech, kterej to má, je hroznej. Hodně se zmiňujou babičky a jak to bylo kdysi, holky se oblíkají jak starý panny a do toho nám teda něco uvaří nebo upečou. No já nevím, tenhle koncept není pro mě. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Začíná čtvrtá sezóna tohoto seriálu a já jsem si vlastně uvědomil, že se mi nějak zakořenila neděle, podzimní / zimní tma a čas 18:25, kdy to na České televizi vypukne a rozjede to tam Katka s Lindou, na které se nejenom hezky kouká, ale ještě věcně vypráví o věcech, které mě zajímají. Popřípadě uvaří všecko, co bych jim okamžitě sežral. A hlavně je to s osobitým humorem, suprovou náladou a pohodou, která se každou zimní neděli vysloveně hodí do duše jednoho člověka. ()

animario 

všechny recenze uživatele

Moderní průvodce světěm bylinek s návody jak udělat šťávičku,sosíček či lehký pokrm + nějaký ty informace a fakta. Spokojeni budou především vegetariáni, vegani a Vincent Vega (dej mu pánbu věčnou slávu), ale najde se i využití na masitý pokrmy. Vizuálek opět pěknej jak už to u podobných pořadů bývá, celkově je to ale krapet nudný a omezený právě těma bylinkama. Naštěstí se na to aspoň dobře kouká díky sympatickým průvodkyním v podobě Kačky Winterový a Lindy Rybový, hvězdičku za obě, od těhle dvou slečen si nechám naservírovat i vařenou fusekli s cuketou (a to je co říct, protože cuketu fakt nerad). ()

Galerie (9)

Zajímavosti (5)

  • Inspirací ke vzniku pořadu byl pro jejich tvůrce proslulý bylinář Pavel Váňa. (MTHRFCKR)
  • Ve 4. sérii je hodně receptů z knih Kamily Skopové. (JT19)
  • Všechny kuchařky k jednotlivím sériím se jmenují „Vaříme podle Herbáře“, jenom v šesté sérii se kniha jmenuje „Jíst a žít“. (JT19)

Reklama

Reklama