foto

Linda Rybová

  • nar. 15.10.1975 (38 let)
    Praha, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Narodila se 10. listopadu 1975 v Praze. Se svým partnerem, hercem Davidem Prachařem, má dcery Rozárku a Josefínu. Vystudovala balet a herectví na pražské konzervatoři. Účinkovala v divadlech Komedie a Pod Palmovkou.

Ztvárnila několik televizních rolí, většinou v pohádkách. Z poslední doby je asi nejznámnější její role Kamily Váchové ze seriálu ORDINACE V RUŽOVÉ ZAHRADĚ.

Její vstupenkou do fimového světa byla role nešťastné dívky z balady Vodník v KYTICI. Za zmínku stojí i TMAVOMODRÝ SVĚT a SWIMMING POOL. Právě za vedlejší roli v TMAVOMODRÉM SVĚTĚ byla nominována na ocenění Český lev.

Saša "Nogard" Doktor

Herecká filmografie

2015 Láska za milion
2013 Kriminálka Staré Mesto 2 (TV seriál)
Slečna Flintová (TV film)
Škoda lásky (TV seriál)
2011 Setkání s hvězdou: Vilma Cibulková (TV film)
2010 Cesty domů (TV seriál)
Kriminálka Staré Mesto (TV seriál)
2009 Dům U Zlatého úsvitu (TV film)
Přešlapy (TV seriál)
Zrcadlo (TV film)
2008 El Paso
Kdopak by se vlka bál
2007 O uloupené divožence (TV film)
Trapasy (TV seriál)
2006 Letiště (TV seriál)
2005 Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
2003 Most
Nekonečná neděle (TV film)
O Ječmínkovi (TV film)
Úlet (TV film)
2002 Kráska a netvor (TV film)
Trosečníci (TV film)
2001 Bazén
Tmavomodrý svět
Zlatá princezna (TV film)
2000 Kytice
1999 Specialita šéfkuchaře (TV film)
1998 Ex offo (TV film)
O příliš malém zázraku (TV film)
Skříň (TV film)
Slečna Julie (divadelní záznam)
Spravedlivý Bohumil (TV film)
1997 Liščí doupě (TV film)
Nebezpečné vztahy (divadelní záznam)
1996 O princezně, měsíci a hvězdě (TV film)
Velký dračí propadák
1995 Andělský smích (TV film)
Hříchy pro diváky detektivek (TV seriál)
Katrin a Rut (studentský film)
1994 O Nesytovi (TV film)
Pohádka o splněných přáních (TV film)
Pozor na Kozoroha (TV film)
Příběh kriminálního rady (TV film)
1993 Anička s lískovými oříšky (TV film)
Maigret se brání (TV film)
Proces
1992 Jaké vlasy má Zlatovláska (TV film)
Jan (TV film)
1991 Žabí princ
1990 Čarodějky z předměstí
1989 Můj přítel d'Artagnan

Dokumentární

2003 Za Shakespearem s Martinem Hilským (TV seriál)

TV pořady

2013 Herbář (TV pořad)
2012 Živě na jedničce (TV pořad)
2011 Barrandovský videostop (TV pořad)
2008 Hvězdný reportér (TV pořad)
2005 Veselé vánoční (pří)hody (TV pořad)
2001 Letadlo (TV pořad)

Hudební videoklipy

2005 Iva Frühlingová: Někdy stačí dát jen dech (hudební videoklip)