Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Muriel žije se svou rodinou v zapadlém městečku, jehož jedinými atrakcemi jsou nákupní středisko, mořské parky a obchodní dům Tupperware. Muriel, žijící ve vysněném světě písniček ABBY a obklopující se katalogy pro nevěsty, čeká prince z pohádky, který by přišel a vysvobodil ji ze společnosti tyranizujícího otce a zpustlých kamarádek. Protože princ stále nepřichází, rozhodne se uchopit osud do svých rukou a vyráží za zářivými světly velkoměsta... (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (105)

Mr. Sandman 

všechny recenze uživatele

Tahle Australská skupina herců je fakt povedená. Příběh se velmi dobře vyhýbá klišé. Muriel je přes všechny nedostatky sympatická a její motivace jsou vcelku pochopitelné. Film vás může často dovést až k slzám. Moc mě potěšilo zpracování vztahu s plavcem, který byl původně tak povrchním a nakonec se stal hlubokým a lidským. Fajn. ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Velká událost pro Muriel a divák může být při. Muriel žije tak jako řada mladých žen bez ohledu na velikost města. Ale na rozdíl od řady jiných dokázala se sblížit s chlapem a to na delší čas...Ale Muriel jakou náplň má váš vztah po 5 či 10 letech? To už autor neřeší, neb jde o komedii, hlavně situační, žádná Válka Roseových. ()

Reklama

vesper001 

všechny recenze uživatele

Muriel miluje skupinu ABBA, ale Mamma Mia si moc často nezpívá, je ošklivá a tlustá, ale deník si nevede, a nedoufá v lásku nebeskou, ale ve svatbu jako ze žurnálu. Její poněkud zjednodušené myšlení totiž zaměňuje vdavky za reinkarnaci a bílé šaty jsou pro ni důležitější než ten, kvůli komu je oblékne. Při pohledu na její rodinu, jejíž členové se nacházejí v různých stupních retardace, je ovšem pochopitelné, že jí představa manželského soužití musí splývat s nirvánou. Ne, není to romantické a není to komedie a některé aspekty vypadají natolik reálně, že se divák ani nemůže cítit nad Muriel zvlášť nadřazeně. Hodně smutný film. ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

10. 1 2017 Dala jsem tomu šanci. Tohle fakt nedávám. 5. 11. 2019 Nechce se mi věřit, že mám něco takového na seznamu k vidění ... 7. 11. 2019 Třetí pokus, tentokrát opravdu do konce. Při prvních dvou pokusech jsem neustála prvních 15 minut. I teď přemýšlím, čím si tento film zasloužil ocitnout se na seznamu 1001 filmů, které musíte vidět ... Ať to beru z kteréhokoliv konce, stále vidím jen průměrný film, který se podobá stovkám jiných. Není ani vyjímečný, ani výborný, z meho pohledu není ani příliš dobrý. Nemám potřebu ho nějak hanět nebo na něm hledat chlupy, jednoznačně je natočený pro určitou cílovou skupinu, kde podle všeho uspěl. Pozitivní je určitě skvělá Toni Collette, která byla v kombinaci Rachel Griffiths nezapomenutelná, hlavně ve scéně, kde si střihly song od ABBY. Tím bohužel pro mě veškeré klady končí, nezaujal mě ani děj, který je příliš jednoduchý, ani charakteristika postav, která je příliš mělká. Zůstává koukatelný film na deštivé odpoledne, když nemáte do čeho píchnout a ostatní filmy už jste několikrát viděli. Pro mě další potvrzení faktu, že se můj filmový vkus od většiny diváků a autorů výše zmiňované knihy dost podstatně liší. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Muriel sa vydáva... no nádhera. Snímok plný nostalgie a geniálnej hudby od ABBY. Krásny príklad toho, čo dokáže s filmom urobiť vynikajúca muzika. Atmosféra išla hneď o sto percent hore. Krásne melancholická, miestami veselá, miestami smutná. Príbeh plný smútku i radosti, skrátka výborne namiešaná romantická dramédia a čo je hlavné, vôbec nie prvoplánová ako mraky iných romantických komédií. Tiež je obdivuhodné, čo pre filmovú rolu bola ochotná podstúpiť Toni Collette, klobúk dole. Pre mňa veľké prekvapenie a silný nadpriemer k tomu. 85/100 ()

Galerie (81)

Zajímavosti (5)

  • Toni Collette přibrala kvůli roli Muriel 18 kilo. (zuza99)
  • Poslední film ve kterém si zahrála Belinda Jarrett. (Pumiiix)

Reklama

Reklama