Reklama

Reklama

Mikrokosmos

  • Francie Microcosmos : Le peuple de l'herbe (více)
Trailer

Obsahy(1)

Hlavními hrdiny filmu jsou mravenci, včely, berušky, motýli, brouci, šneci a další hmyz, který se k nám dostane jen zřídka. Unikátní snímek, který je antropologickou metaforou lidské evoluce, vyžadoval patnáct let výzkumu, dva roky příprav a tři roky natáčení. Jeho hlavní složkou jsou fascinující záběry a zvuky z malého světa, jenž se nachází mimo obzor běžného lidského vnímání. Vstoupíte do paralelního vesmíru, ovládaného odlišnými fyzikálními zákony. Vejděte do Microcosmu... (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (214)

Daniellea 

všechny recenze uživatele

Nádherné obrazy, jedna krásná fotka za druhou... Umocněno skvělou hudbou v dějových momentech. Ještě teď si pamatuji, jak celé kino tleskalo v momentě, kdy se hovniválovi podařilo vyprostit jeho kuličku... Ale pamatuji si i to, že mě to celé vlastně moc nebavilo. Nebyla jsem vtažena na filmové plátno, neztratila jsem pojem o čase... Na celovečerní film do kin mi to prostě připadá málo... ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Fascinující. A šlo to zaplaťpámbu i bez mluveného slova (skoro). Scény se zamilovanými hlemýždi, bojujícími roháči nebo vosími larvami patří k těm nejlepším přírodopisným momentům, jaké jsem kdy viděl. Velice se mi líbil i přístup tvůrců, kteří evidentně nepostrádali nadhled, a tak sekvence s deštěm připomíná válečný film, hovnivál podává výkon srovnatelný s nejslavnějšími zarputilci (já osobně si vybavil Roberta de Nira v Misii) a závěrečné "povstání komára" je jako vystřižené z hororu. Za velký zážitek samozřejmě "může" i Bruno Coulais, ale prim stále hraje úchvatná příroda naší planety.__P.S. Bez pavouků bych se obešel, ovšem vodnář, který si staví podvodní dům ze vzduchových bublin, mi vážně vzal dech. ()

Reklama

berg.12 

všechny recenze uživatele

Jako dokument jednoznačně za 5*****, jako film jednoznačně za 2**. Jeho kvalitu hodně prověří TV formát a přemýšlím, kolika dokumentům by na druhou stranu stejně tak pomohlo velké plátno. Ale tu originalitu a odvahu uvést ho do kin jednoznačně oceňuji. Jen pro mě krásné záběry ještě automaticky neznamenají krásný film. ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Podle mě nejdokonalejší přírodopisný dokument. Úchvatné záběry, chvilkami jsem si připadal jako jeden z nich. Celý dokument je slyšet jen zvuk hmyzu a chvilkami trocha melodie a to dokonale vytvoří atmosféru a donutí vás to začít přemýšlet a lépe pozorovat přírodu i ve skutečnosti. Už vím skoro všechno o světě pod nohami. Z mé výšky 174 cm vidím mravence a další hmyz jako černé tečky, ale nyní si je budu prohlížet pečlivěji a dávat pozor ať jich moc nezašlápnu. ()

Chrysopras 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je opravdu unikát. Je hodně zajímavý, inspirující a osvěžující podívat se do tohohle mikrosvěta, kterej každej den akorát ničíme. Z filmu o filmu je vidět jaká piplačka to byla a jak časově náročný je něco takovýho zkompilovat. Nejlepší "herecký" výkon pro mě byl ten vodní pavouk. Ovšem tu inzerovanou příběhovost, kterou autoři propagují, jsem tam úplně nenašel, hudba mi taky přišla poněkud fádní, což ve filmu beze slov je trošku problém. Proto nedávám absolutní hodnocení. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (7)

  • Snímek byl uveden na filmovém festivalu v Cannes. (Zdroj: wikipedia.org) (Kmotr76)
  • Půlka režisérské dvojice, Claude Nuridsany, komentoval vypravěčský přístup: "Chtěli jsme se pokud možno vyhnout násilí, dravým scénám a krutým momentům. Svět hmyzu nemá morální zábrany, je drsný a krutý. My jsme se ale rozhodli jít záměrně proti a tyto živočichy jaksi rehabilitovat. I oni jsou každý den konfrontováni s překážkami a těžkostmi osudu při hledání svého místa na slunci. Proto jsme je chtěli ukázat v jakési polidštěné podobě." (NIRO)
  • Scény z filmu byly použity ve videoklipu "You Don't Love Me (Like You Used to Do)" kanadské skupiny The Philosopher Kings. (Zdroj: wikipedia.org) (Kmotr76)

Reklama

Reklama