Reklama

Reklama

Potulný samuraj Kenšin: Konec legendy

  • Japonsko Ruróni Kenšin: Densecu no saigo hen (více)
Trailer 1

VOD (1)

Kenšin se u svého mistra učí nejnovější techniky, které bude potřebovat, aby zabránil Šišiovi svrhnout vládu a vydat Japonsko napospas chaosu. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (54)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

3 . díl konečně nabídne finální masakr mezi samurajskými "kendo-yaido-aikido-karate-judo" mašinami .... Ta akce nonstop a znovu výcvik u mistra, závěrečnej masakr a to, co tam ti stuntmani - herci předváděj bylo přesně to, co jsem kurevsky chtěl a taky to dostal !!! Jako když chcete jako malý dítě pod stromeček autíčko a dostanete autodráhu... :)) Fakt dokonalost sama tenhle film a série, Japonsko v nejlepší formě a o bojových stylech a vychytávkách se ani nebudu zmiňovat. To vše podpořeno totálně úchvatnou nakopávací hudbou, která dodává filmu až "epickej feeling" !! To ve finále zatřáslo u mě i Raidem 2kou a málem ho sesadilo z TOP 10ky, ale nakonec jsem si uvědomil, že by to byl nesmysl ... Každopádně jedna z TOP řežeb Asie za posledních ... spousty let ... ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Završení dvoudílného vyprávění o zúčtování s dalším šíleným zlem, v němž se krásně seběhnou všechny vedlejší linky do jediné. Ať už je to nakousnutí Kenšinovy minulosti a jeho setkání se svým mistrem, či ta o kapitánu organizace Skryté oči, jenž po porážce šóguna ve válce Bošin prakticky zešílel a žije jen pro pomstu na Kenšinovi či ta hlavní s opravdu šíleným záporákem a živou spálenou mrtvolou Šišiem Makumotem, jehož plán na ovládnutí Japonska se zdá nedá zastavit. Bavil mě tu kromě soubojů a opět skvělé  východní stylizace (déšť, padající květy..) i znatelný steampunkový nádech díky monstrózní černé lodi zlosynů. Nadšení nevyprchlo. ()

Reklama

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele

Vzhledem ke konci druhého dílu naštvané hned od začátku a musí se to přetavit moudrama. Takže jo, první hodina je naprosto luxusní. A zatímco špatná strana dělá to, v čem je nejlepší, správná strana se tedy musí připravit. Závěrečná akce je tedy dost dlouhá a suprová. Preferuji závěrečnou strukturu boje jako byla právě tady a v prvním dílu. Už jenom za to paleček nahoru. Ale jinak to bylo celý moc fajn  :) ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Oproti jednotke prehráva na všetkých frontoch, jak po príbehovej, tak aj po súbojovej stránke. Akcia je síce stále veľmi fajn, ale je jej za prvé menej a za druhé po zhliadnutí jednotky som jednoznačne čakal viac, viac ako je finálový megasúboj na lodi s plameňometnou katanou. Dialógy zasa neprestajne skĺzavajú do filozofických kecov, naviac keď niektoré nemajú hlavu ani pätu. Herca v hl. úlohe opäť nevymenili za niečo, čo sa viac podobá na muža. A keď zoberiem v úvahu, že celý film vyzerá ako vystrihnutý koniec z iného filmu (nemá ''vlastnú filmovú dušu''), tá stopáž je strašne brutálna. Po tejto stránke sklamanie, inak si divák stále užije prvotriedne spracovanie a špičkové efekty. ()

Seti 

všechny recenze uživatele

Závěrečný Kenshin je dobrý film důstojně zakončující trilogii, ale skutečně vysokým očekáváním nedokázal tak úplně dostát a z celé trilogie je pro mě nejslabší. V několika případech nabízí opět to nejšpičvovější a nejstylovější šermířství, jež je možno na plátně nalézt (především souboje s Aoshim a Sôjirem), ovšem předchozí film toho přislíbil daleko více. Nejen, že 10 katan zůstalo zoufale nevyužitých, ale největším zklamáním filmu byl jednoznačně závěrečný soubojs hlavním záporákem, který byl zcela nedůstojný. Těšil jsem se na vyrovnaný a choreograficky vybroušený duel dvou mistrů meče, ovšem dostal jsem fraškoidní mlátičku, kdy se z padoucha vyklubal superplamenometčík, který si s přehledem podával celou skupinu! hlavních hrdinů, a kdyby mu nezačal vařit motor, tak by je všechny pobil jako psy. Závěr Kenshinovy legendy se v akčních nápadech také již značně opakuje a finální zteč padouchova Titanicu hodně recykluje konec prvního filmu. Trochu neutěšeně také působí využití, resp. nevyužití vedlejších postav. Jak jsem již řekl v úvodu, tak i navzdory všem výtkám je závěr Battósaiovy legendy dobrý film, ovšem po druhém dílu sliboval být daleko lepším. ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama