Reklama

Reklama

Potulný samuraj Kenšin: Zrození

  • Japonsko Ruróni Kenšin: Meidži kenkaku romantan (více)
všechny plakáty
Trailer 2

VOD (1)

Po skončení bošinské války se někdejší zabiják Kenšin Himura vydává na pouť Japonskem vyzbrojený mečem s obrácenou čepelí, aby se bez vraždění zastával potřebných. (Netflix)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (120)

ainny 

všechny recenze uživatele

Moc jsem se na film těšila, protože Sato Takeru je... malý velký muž, který má před sebou hvězdnou kariéru. A v téhle roli se snad narodil. Sice mě trochu mátlo ono "po deseti letech", ale budiž. Muži přece nestárnou. Výprava byla parádní a děj, který nenudil. Jen víc takových příběhů, které jsou sice krvavými, ale přesto pohádkami a dokážou našince vytrhnout z všedních dnů. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Pro mne absolutní PECKA!!!! Samurajský žánr patří k mým zcela nejoblíbenějším, takže tady bylo rozhodnuto o zábavě již předem. Ovšem dostal jsem mnohem více, než jsem čekal. Na jednu stranu mírně nadlehčená a tím nezvyklá atmosféra, mírně "comixově" laděný styl podání, ovšem výsledek absolutně dokonalý. Například již vizual filmu je úžasný. Špičková kamera, prostředí, úžasné kamerové záběry, ... Hlavní postava je takovej holčičí klouček, žádnej těžkotonážní samuraj co rube nepřátele silou jak polínka na dřevo. Právě naopak neuvěřitelně svižný a rychlý chlapeček, proti kterému nemá absolutně nikdo vůbec šanci. Děj je sice naprosto tuctový a je spíš zhmotněním anime seriálu a mangy do filmové podoby (a daří se ...). Hlavní je akce a té je opravdu hodně a od začátku je porcovaná divákovi v pravidelných dávkách. To mne však stejně nepřipravilo na "samurajské akční INFERNO", které trvá bezmála 30 minut závěru filmu a skládá se z poražení 250ti nepřátel u vily záporáka. EXCELENTNÍ souboj "katana vs dýka" (nejlepší souboj ve filmu) a závěrečný souboj s ultimátním samurajským hovadem, který trvá neuvěřitelně dlouho a je to totální adrenalinová jízda!!! Jo!!!! Tohle sakra jo!!!! Lepší než všechny USA-akčňáky co jsem viděl za poslední měsíc, Asie je prostě moje, Asie vládne!!! Obrovské překvapení ... Doporučuju zejména příznivcům mangy,seriálu a samurajského žánru. ()

Reklama

ywo666 

všechny recenze uživatele

Koľko dať hviezd? Tri? Štyri? Dám tri, Ale silné tri. Film sa točil bez pomoci CGI a kaskadérov (údajne). Navyše herci neboli nejaký martial art borci. Takže keď zvážim toto súboje sú parádne. Na druhej strane. Keď to vezmem objektívne. Tak často vidno absenciu skillu. Film má kpec zaujímavých postáv. Típek s obrovským mečom, čo sa musí uprostred bitky najesť? Ten ma dostal. Neveril som vlastným očiam. Alebo típek s maskou. Predviedol výborný súboj. Ale čo z toho keď Japoncom neverím ani emócie, ani motivácie. A už vôbec sa im tradične nedarí humor (okrem borca s veľkým mečom), ktorý vyznie trápne. A hrdina si ma nezískal. Nech ide s tupým mečom do riti. Ale zas hudba a vizuál sú super. Komix som nevidel a je mi u prdele. Takže mierny nadpriemer, nič viac. Šlo to spraviť aj lepšie. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,KDYŽ NĚKDO ZABIJE, ZPLODÍ TO JEN NENÁVIST. A NENÁVIST ZPŮSOBUJE JEN DALŠÍ SMRT. AŽ DO TÉ DOBY, NEŽ SE OD TOHO NĚKDO OPROSTÍ. TO JE SMYSL MÉHO MEČE....“ /// Příběh zasazenej (tipnul bych) někam do období Edo, kdy se časy změnily. Pravda, těch jmen (nekecej, že tam je i Masemenonasaku?!) je víc, než jsem byl původně připravenej vstřebat, ale teď, když vím, kdo je Kenshin Himura … (teda aspoň myslím…)…. no to už je jedno. Tenhle spravedlivej poutník, cucák (pískle), totiž svejma finesama fakt baví. Jasan, je to přitažený za pačes, ale (jestli nekecám…) to asi příběhy podle manga komiksů …. kurva, jde vo akci. Lacinej příběh, ve kterým jde vo nakopání japonskejch prdelí (s katanou v pazouře). Šikmovokáče tohle baví, tak proč si to neužít taky. Zvlášť, když se nejedná o gore píčovinu. Už dlouho sem si tak nezamečoval, ale bacha: jsem osoba, která flákla 5hvězd Djangovi. Snad proto nemůžu mít se 4ma* problém. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Manga komiksy a Nobuhiro Watsuki jdou mimo mě. 2.) Hiten Mitsurugi Ryu, Ryu Tsui Sen…. víc nepotřebuju! 3.) Thx za titule ,,lyraell“ a ,,isaydie23“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE **** NAPĚTÍ * ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Dobrá blbost, místy nudná, místy s filoz. kecama, proč nezabít, když se zabít musí. Další šikmooká hádanka, která chce řešit samurajský kodex a morální dilemata, ale spíše nudí než nutí zamyslet se nebo se u snímku bavit. A navíc souboje nic extra. Jo, a ten hlavní šermíř, to je teda zjev - dyť působil ještě víc žensky než nejhezčí ženská ve filmu. Hrůza. No, aspoň to má několik málo vtipných momentů. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (4)

  • Scéna počas bitky v kuchyni, kde Sanosuke Sagara (Munetaka Aoki) podáva víno, je výsledok improvizácie. (ywo666)
  • Herci pri bojových scénach nepoužívali kaskadérov ani CGI. Preto museli podstúpiť tvrdú prípravu pred filmom a natáčanie súbojov zabralo veľa času. (ywo666)
  • Predstaviteľ hlavného hrdinu, Takeru Satô, sa musel učiť šermiarskemu umeniu od základov, pretože s tým dovtedy nemal skúsenosti. Napriek tomu, že je držiteľom čierneho pásu. (ywo666)

Reklama

Reklama