Reklama

Reklama

Potulný samuraj Kenšin: Počátek

  • Japonsko Ruróni Kenšin: Saišúšó The Beginning (více)
Trailer 1

VOD (1)

Ochránce Kenšin byl kdysi nechvalně známý jako zabiják Battósai. Pak ale potkal křehkou Tomoe Jukiširovou a změnil se mu život. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (48)

Eliott 

všechny recenze uživatele

Nedovedu si představit, že by akční scény tohoto díla mohly být natočeny ještě lépe. Vlastně mi díky tomu ani nevadilo pomalejší tempo úvodní části. Každopádně jsem však měl výraznější problém s hlavním hrdinou. Zaprvé jsem se nejprve domníval, že je to žena, což už sice později nevadilo, ale zakopaný pes byl v jeho zcela absurdním závazku. Zabiják, který bojuje se zástupy nepřátel a přesto nikdy nikoho nezabije, neboť vlastně ani nemůže, no to je teda gól. Tento problém celkové vyznění filmu přinejmenším zlehčuje a nelze si tak z některých scén neutahovat. Finále mne uchvátilo a opět jsem zvažoval pět hvězd, ale zmíněné zápory mě opět donutily urychleně vystřízlivět. Co mi však hlava nebere, že tento film ma na ČSFD hned 2 karty, přičemž je každá hodnocena odlišně a to často i s  výraznými rozdíly od jednoho uživatele :D (Odkaz zde) ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Nádherně nasnímané a skvěle mísící nekompromisní akci s komorním osudovým melodramatem. Jediný problém, bohužel zásadní, je, že nic z toho. Důvod? Vše (ale jakože naprosto lautr vše) v tomto filmu již bylo na plnou hubu řečeno/ukázáno/vyjeveno v cca devíti hodinách stopáže předchozí čtveřice dílů. Ve výsledku tedy rozporuplné dojmy... Veskrze zdařilý film; "jenom" zhola zbytečný, jelikož fanouškům série nemá co nabídnout. Krom výtečné syrové akce, byť i té je o poznání méně než je v sérii zvykem. Zároveň to však jako pátý díl série stěží je pro někoho jiného než fanoušky (jakkoli to může s přimhouřením obou očí fungovat i samo za sebe). ()

Reklama

Quido 

všechny recenze uživatele

Proč jsem o tohle nevěděl dřív? Epické, výpravné zakončení hrané verze ságy se skvělou choreografií. Jako mnoho dalších, doporučuji začít příběh zde na konci. A malá osobní prosba na závěr - nikdy, ale opravdu nikdy se nedívejte na japonské filmy s českým dabingem. Pokud na tento film v budoucnu narazíte nedejbože na Nově či Primě, tak přepněte, a pak se na něj podívejte jinde. ()

Terezinka198 

všechny recenze uživatele

Tak já budu asi dělat, že tento film byl spíš navíc nebo jakýmsi souhrnem Kenshinovy minulosti tak, jak ji známe, s pár detaily navíc. Bude to pro mě tak lepší. Snadněji se mi na něj zapomene a já si nebudu kazit hezké vzpomínky na předešlé díly. Nevím, jsem z konce (nebo začátku?) fakt zklamaná, snad jsem čekala víc. Aspoň nám tu Tomoinu smrt trochu objasnili nebo Kenshinovo setkání se švagrem před jejich domem... Za mě jim prostě ta tragická romance nebo jak to nazvat prostě nevyšla a tohle jim nezbaštím. ()

JosefTomas 

všechny recenze uživatele

Poslední Kenshin si poprvé (a pravděpodobně naposledy) musí prožít svůj největší úkrok, kterého se dopustil. Ohtomo natočil úplně jiný film, než jaký byl Kenshinový standard a namísto akce se soustředí na etapu života tohoto mladého zabijáka. Co o to, vizuál je pořád nádherný, herci přesní a hudba podmanivá, ale nemohu se zbavit pocitu, že poslední Ruroni Kenshin je slepou uličkou do jinak svěží akční série. Dělá sice z Kenshina víc člověka, než jen chodící stroj na zabíjení, ale namísto nového a svěžího příběhu rozvýjí flashback ze čtvrtého dílu, který dle mého řekl vše podstatné a žádné doplnění nepotřeboval. Kenshina mám jako sérii rád, protože nabízí kvalitní řemeslo, ale čeho je moc, toho je příliš a bez dalšího dílu už se mile rád obejdu. PS: Rozhodnutí prequelu také není nejštastnější. Nejen, že film občas kombinuje flashbacky z předchozích dílů (točené 2014, takže je stárnutí herců patrné), ale například do hry (nutno říct bezdůvodně) hodí postavu, která působí víc staře, než v předchozím (4 díle), který se odehrává několik desítek let poté. ()

Galerie (39)

Reklama

Reklama