Reklama

Reklama

VOD (1)

Zeki Müller nemá na vybranou. Někdo totiž postavil školní tělocvičnu přímo nad jeho „úsporami". Tedy nad místem se zakopanými ukradenými penězi, které tam pro něj ukryla jeho přítelkyně. A tak, aby se po propuštění z basy dostal ke své kořisti, musí se vydávat za suplujícího učitele na Götheho gymnáziu, čímž vznikne už tak sužovanému vzdělávacímu systému další problém, protože od toho okamžiku zaměstnává nejbláznivějšího učitele všech dob. V noci se Zeki snaží tajně prokopat ke své uloupené kořisti a během dne používá sice drastické, ale účinné metody, aby zkrotil neukázněné teenagery ve třídě 10. B. Jeho upjatá, korektní kolegyně, učitelka Lisi Schnabelstedtová (Karoline Herfurthová), sice odsuzuje jeho neortodoxní pedagogické metody, ale nemůže si pomoct a do nového „kolegy" se zamiluje. Dokonce mu pomůže vykopat něco cennějšího než je hotovost – zbytky jeho vlastní morální integrity. (Cinemart)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (907)

lamps 

všechny recenze uživatele

Je to na hraně, ale za delikátního pana Müllera, který názorně předvádí jediný stoprocentně účinný a správný způsob, jak ve škole jednat s drzými nepřizpůsobivými fakany, tu čtvrtou hvězdu rád udělím. Ohraná zápletka sice nemá co nového nabídnout, ale snad nikdo nemůže pochybovat o tom, že přesně takový příběh má v dnešní době své opodstatnění, navíc v takhle zábavné a směrem ke zde kritizované mládeži přístupné formě... ()

mat.ilda odpad!

všechny recenze uživatele

Nebezpečné euromyšlenky v sranda konceptu a ocením jen jednu z nich - zaměstnávat ve školství propuštěné mukly, podmínkou dokončená základka, víc netřeba, protože kdo se chce při současné úrovni skutečně něco naučit, pak jedině samostudiem... 42 minut - můj strop, s jedinou možnou reakcí na děj, dialogy a herecké výkony - fakjů, pane učiteli! A jako bych několikrát zahlídla Sagvana Tofiho, hergot! ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Občas aj Hitlerové deti niečo dobre natočia. Fakjú pán profesor je niečo ako Škola Ro(c)ku, len trošku v drsnejšom prevedení. Príbehom moc nezaboduje, takže Pán profesor vsádza radšej na hlášky a chlast. Za to pani profesorka (Karoline!) zaujme aj bez hlášiek. V celku sympatická a zábavna komédia, ktorá svižne odsypa a občas pripomenie, prečo nám v škole bolo tak dobre. 85% - 4* ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

V německém kině jsem viděl upoutávku na tuto komedii s velmi úsměvným názvem, a jelikož se zdála být na první pohled něčím lepším a smysluplnějším než (Kluci/)Holky to chtěj taky 2, tak jsem se rozhodl ji zhlédnout. A ve výsledku jsem byl celkem spokojený. Vtipy jsou opravdu vtipné, nikoli nechutné, Karoline Herfurth mám rád a Katja Riemann byla coby paní ředitelka správně potrhlá. Postava Elyase M´Barka si nebere servítky a srovnává všechny delikventní a pošahané studenty se zemí. Zkrátka sympaticky natočená oddychovka, která se perfektně hodí na volný večer a oživuje komediální žánr díky vytříbenému humoru, slovníku a celkovému nápadu, plus obsahuje super soundtrack. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Němci mě mile překvapili tím, jak dobře dokázali tuto komedii vystavět. Příběh je jednoduchý a značně předvídatelný, avšak dovede vtáhnout, čemuž napomáhá nejen skvělý soundtrack, ale také ústřední herecká dvojice. Humor je tu místy trefný a zdařilý, jindy spíše trapný, ale jako celek tento snímek funguje dobře. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (23)

  • Když Zeki (Elyas M'Barek) poprvé vejde do třídy 10 B, je tabule zavřená, avšak v dalším záběru je otevřená a je na ní sprostý obrázek. (LERw!g)
  • Auto hlavního hrdiny, Zekiho Müllera, pochází podle značky M z Mnichova. Jeho představitel Elyas M'Barek se v Mnichově narodil. (Jirka_Šč)
  • V jedné ze scén žáci se Zekim (Elyas M'Barek) dělají při výtvarné výchově "Wholetrain". Wholetrain (2006) je film, ve kterém Elyas M'Barek také ztvárnil hlavního protagonistu. (ČSFD)

Reklama

Reklama