Reklama

Reklama

Detektiv Kenner vyšetřuje případ zneužívání mladé dívky. Přiznal se k tomu její otec, který si ale nic nepamatuje. Detektiv spolu s psychoanalytikem pomalu odkrývají důkazy o činnosti satanistického kultu, který má na svědomí mnohem více trestných činů... (TV Prima)

Videa (3)

Trailer

Recenze (179)

pepo 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobre natočené aj zahrané, ale v celku málo vzrušujúce. Jedna veľmi profesionálne realizovaná scéna strieda druhú ale nejako sa tu nepodarilo vybudovať strhujúci príbeh. A aj tá (veľmi zaujímavá) myšlienka mohla byť predaná trochu údernejšie a možno menej jednoznačne ("čo ak naozaj?"). Škoda. Sklamanie a slabučkých 7/10 ()

Makky 

všechny recenze uživatele

Ak by som mal ísť do filmu o vyšetrovaní prípadu znásilnenia so satanistickým podtextom s týmto hereckým obsadením a mohol by som si vybrať režiséra, Aménabar by bol určite v prvej trojke. Ťažiskom deja je práca detektíva, ktorý rozplieta satanistický kult a je na škodu, že prezentované skutočnosti sú celkom jednoznačné. Temnou atmosférou sme zostali niekde na pol ceste a potom príde záver, ktorý to pekne všetko prekope. Pointa mi osobne nesadla, ale v nej nie je problém. Regression je dobre natočený thriller, ktorý mohol byť ešte o tri úrovne lepší, ak by sa pritvrdilo na všetkých frontoch. ()

Reklama

Omnibus 

všechny recenze uživatele

V televizi perlila, rodinu si prznila.“ Hořká thrillerová whisky se sociálním ocasem. Amerika 70. a 80. let. Sekty rostou jak houby po dešti, pro samý pentagram už pomalu není kam plivnout a davovou hysterii mocně přiživují novináři a televizní reportérky s ocasy a kopyty. A pak má chudák paranoidní detektiv zůstat nad věcí. Vidle do vyšetřovacího spisu mu háže i (pa)věda se svou regresí a schopností vyšťourat třeba i z Matky Terezy vzpomínky na zneužívání otcem. A nezapomenout na šedou eminenci, babičku! Sic na dně flašky, určitě taky smočila hubu i geronto pařáty v panenské krvi. SATANISTICKÉ OKÉNKO: [][] Kdo a čím rituálně zneuctil andělsky nevinnou Angelu? ♦† Celá sekta, čili půlka maloměsta, krucifixem z Vymítače ďábla. ♦† Vyblázněný „já tě ochráním“ detektiv, bezovou hůlkou Harryho Pottera. ♦† Ďábelský verbal, svým komentátorským brkem a jednou hvězdičkou. [][] Závěrem jen malé rýpnutí agnostika do amerických soudů. Je-li souzen satanista, taky přísahá na Bibli? Docela chucpe. Neměl by spíš přísahat na Satanskou bibli Antona Szandor LaVey? A končit slovy „...nic než pravdu, k tomu mi dopomáhej Satan.“ Amen. Twist a tři hvězdy do pentagramu pokládám. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

K Amenábarově thrillerové novince nejde bez spoilerů mnoho napsat. V průběhu děje jsem se vážně podivoval nad tím, že áčkový režisér natočil s áčkovým hereckým obsazením totálně béčkovou, brakovou satanistickou báchorku, u níž značná část její (upřímně, nemizivé) zábavnosti spočívá v porovnávání zamýšlených účinků jednotlivých scén s jejich účinky skutečnými. Fakt velká sranda a po většinu stopáže hororové guilty pleasure, protože tyhlety klišoidní blbůstky se satanskými kulty, rituály atd. mě baví. No a ke konci se to zlomí. Zdaleka ne dost, aby se z Regression najednou stal chytrý film, ale ani ne tak málo, abych vůči němu zůstal úplně pohrdavě výsměšný. Takže ani ryba, ani rak. Hodnocení třeba 60 %, ale dalo by se s ním hýbat oběma směry. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $20miliónovTržby USA $55,039Tržby Celosvetovo $17,671,101▐ očakávania zadupané do zeme, keď to zhrniem, námet a prvá polovica dobré, má to napätie, vsádza to na predstavivosť, druhá začína robiť zbytočné dejové klučky a všetko ešte viac zamotávať aby prišiel ten čudne šokujúci záver, veľká prázdna bublina, ktorý po tom všetko zanechá pachuť /55%/ ()

Galerie (172)

Zajímavosti (8)

  • Film byl poprvé uveden na francouzském hudebním a filmovém festivalu Des Notes Et Des Toiles v roce 2015. (Weasley)
  • Vo filme sa objaví plagát poľskej metalovej skupiny „Behemoth“ z roku 2014, ale príbeh sa odohráva v roku 1990. (Arsenal83)
  • Když Bruce (Ethan Hawke) usne na svém lehátku těsně před sekvencí noční můry, kdy se odehrává černá mše, je u krbu pohrabáč, ale když se probudí, pohrabáč je pryč. To naznačuje, že ve skutečnosti nešlo o sen, ale že se mše skutečně odehrála. Nicméně celá pointa filmu spočívá v tom, že to tak muselo být. (Johnny.ARN)

Související novinky

Emma Watson nepřítelem státu

Emma Watson nepřítelem státu

26.06.2015

„Hermiona" pokračuje v zajímavých kariérních rozhodnutích. V minulých letech zkusila Charlieho malá tajemství nebo Aronofskyho Noema, v nejbližší době ji pak uvidíme s psychologickém thrilleru… (více)

Reklama

Reklama