Reklama

Reklama

Detektiv Kenner vyšetřuje případ zneužívání mladé dívky. Přiznal se k tomu její otec, který si ale nic nepamatuje. Detektiv spolu s psychoanalytikem pomalu odkrývají důkazy o činnosti satanistického kultu, který má na svědomí mnohem více trestných činů... (TV Prima)

Videa (3)

Trailer

Recenze (179)

stration 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film na hranici thrilleru a lehčího hororu. Výborní herci, výborný režisér, pěkná kamera, hudba a výprava se marně snaží zamaskovat slabý scénář. Ten příběh totiž těžko utáhne takovou stopáž. Prostřední část (no skoro hodina) je sice akční, pořád se něco děje, ale vy máte chuť posunout film o půl hodinku dopředu, protože je to nuda. Hlavní vyšetřovatel jezdí z místa na místo, pořád prší a děj se nehýbe. Konec je fajn, ale málo úderný. Prostě pointa podaná hrozně vlažně a odtažitě. Nebyl to špatný film a asi si ho budu ještě nějakou dobu pamatovat. Otázkou je, jestli v dobrém, nebo ve zlém. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Za najlepsie filmy Amanabara povazujem Diplomovou Praci 1996, Abre los Ojos, Hlas More a Agoru. No ale tuna teda prestrelil, dlho sa tam nic nedeje, len akesi vysetrovanie cohosi, co nam divakom ani autori ani reziser neprezradia. Ethan Hawke pomaly az zbytocny a dost prehrava, to iste plati aj pre krasnu Emmu Watson. K satanizmu. Vyznam sa do satanizmu, a pre mna je to len dalsi - izmus /sak ich je asi 70, tych izmov/ no ale dialogy su tuna plane, pomaly sa az nedaju pocuvat. Takze nic viac nez dalsi nudny radoby horor, u ktoreho sa niet coho bat : 30 % ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Amenabar sa vracia k svojim tajomným thrillerovým začiatkom a čo sa týka atmosféry, stále vie vyvolať nepríjemné stavy. Počas filmu som si stále hovoril, že je škoda, že si nevybral lepší scenár. Lenže uoha, on si ho napísal sám a tak všetka kritika smeruje k nemu. Ak by Regression vzniklo po The Others, kedy by boli tie očakávania zrejme dosť vyhajpované, bol by tento film asi ťažkým sklamaním. On ním je tak trochu aj tak, ale keďže už berieme Alejandra ako všestranného režiséra viacerých žánrov, tak to tak nebolí. Hawke sa snaží, zvyšok je iba do počtu. Tá základná myšlienka, ktorú film vysloví dvakrát, je síce zaujímavá, ale originalitu do inak priemerného filmu nevnesie. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

V skutočnosti veľmi zaujímavý a zjavne dosť nepochopený film. Amenábar si po Hlase mora a Agore opäť zobral na mušku nejakú "kresťanskú traumu", tentoraz vieru v satanistické sekty. A opäť ju šikovne rozkladá a ponúka racionálne vysvetlenia, vnáša do hystérie hlas rozumu. To všetko zabalené do štýlového retro satanského thrilleru s veľmi precíznou vizuálnou stránkou. Nemá to tú údernosť ako predchádzajúce režisérove filmy, ale rozhodne je zaujímavé sa nad všetkým zamyslieť. Aj nad tézou, že Satan vyhrá v okamihu, keď nás donúti uveriť, že neexistuje. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Já osobně mám rád spojení, krimi a horor viz Deliver Us from Evil a nebo Demonic, takže sem do tohle filmu šel s nadšením. No po skončení, se cítím stejně zneužit jako Bruce Kenner, protože.......no to se koukněte sami. Je to škoda, ono to místy nabere atmosféru a napětí, aby to pak to zase spadlo, někam do křesťanských a nebo psychologických terapii. Obsazení je tedy hezké, ale v podstatě kdyby do těch rolí, obsadili né tak známé herce, nic by se v podstatě nezměnilo. Jelikož celé to vyšetřování je utahané a nikam se nepohne, až ke konci se tedy začne něco dít, ale celé to působí jako sůl do otevřené rány. Kdyby to už od začátku, bylo bráno jako klasické krimi, s psychologickým podtextem, tak by asi tvůrci udělali líp. Však takhle film, nijak výrazně nezapůsobí a jenom odezní, jako celé satanistické náboženství, prostě se na to zapomene. ()

Galerie (172)

Zajímavosti (8)

  • Když Bruce (Ethan Hawke) usne na svém lehátku těsně před sekvencí noční můry, kdy se odehrává černá mše, je u krbu pohrabáč, ale když se probudí, pohrabáč je pryč. To naznačuje, že ve skutečnosti nešlo o sen, ale že se mše skutečně odehrála. Nicméně celá pointa filmu spočívá v tom, že to tak muselo být. (Johnny.ARN)
  • Vo filme sa objaví plagát poľskej metalovej skupiny „Behemoth“ z roku 2014, ale príbeh sa odohráva v roku 1990. (Arsenal83)
  • Napriek neuspokojivému výsledku v kinách bol film číslo jeden vo víkendových pokladniach v Španielsku od 4. októbra do 11. októbra 2015. (Arsenal83)

Související novinky

Emma Watson nepřítelem státu

Emma Watson nepřítelem státu

26.06.2015

„Hermiona" pokračuje v zajímavých kariérních rozhodnutích. V minulých letech zkusila Charlieho malá tajemství nebo Aronofskyho Noema, v nejbližší době ji pak uvidíme s psychologickém thrilleru… (více)

Reklama

Reklama