Reklama

Reklama

Detektiv Kenner vyšetřuje případ zneužívání mladé dívky. Přiznal se k tomu její otec, který si ale nic nepamatuje. Detektiv spolu s psychoanalytikem pomalu odkrývají důkazy o činnosti satanistického kultu, který má na svědomí mnohem více trestných činů... (TV Prima)

Videa (3)

Trailer

Recenze (180)

tahit 

všechny recenze uživatele

Film, z něhož naskakuje husí kůže, to tedy není, spíše psychologické puzzle. Příběh je rafinovaný a trochu s divákem manipuluje. Tento způsob je ale zcela v tomto žánru běžný, prostě jen hra ponurých emocí. Stačí totiž to hezky zabalit a dobře naservírovat, popřípadě vylepšit temnými doplňky (viz nabílené obličeje). Může to být pravdivé, ale i klam, nebo ani jedno z toho. Vlastně ani nevím. ()

Makky 

všechny recenze uživatele

Ak by som mal ísť do filmu o vyšetrovaní prípadu znásilnenia so satanistickým podtextom s týmto hereckým obsadením a mohol by som si vybrať režiséra, Aménabar by bol určite v prvej trojke. Ťažiskom deja je práca detektíva, ktorý rozplieta satanistický kult a je na škodu, že prezentované skutočnosti sú celkom jednoznačné. Temnou atmosférou sme zostali niekde na pol ceste a potom príde záver, ktorý to pekne všetko prekope. Pointa mi osobne nesadla, ale v nej nie je problém. Regression je dobre natočený thriller, ktorý mohol byť ešte o tri úrovne lepší, ak by sa pritvrdilo na všetkých frontoch. ()

Reklama

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Hned jak se maník přiznal, že se svou dcerou protí její vůli hrával rodinnou hru zvanou Incest, ale vůbec si to nepamatuje, tak jsem si říkal jestli pak je naše krásná Emma tou nevinnou obětí a nebo jestli si to celé třeba taky nevycucala z prstu. Jenže tuto mojí úvahu pohřbívala jedna událost za druhou, divní v její rodině mi přišli nakonec všichni kromě ní a když se do toho dostala satanská vložka a Ethan sám začal blouznit někde mezi fantasmagorií, halucinacema a realitou, tak jsem si říkal, že je možný úplně všechno. Směle jsem tedy čekal, jestli se objeví satanský kult a rodina perverzáků, nebo dobře promyšlená lež. A jak to nakonec dopadlo? Třeba taky ještě úplně jinak :-D každopádně film má bezva herecký výkony, ani chvilku mě nenudil, je pěkně natočený a má hodně ponurou, smutnou atmosféru. Takže jsem více než spokojen a mohu jen doporučit. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Ale jo, líbilo se mi to, dobrý (a krom toho si myslím, že je to tady strašně podhodnocený, ale chápu, že ten konec nemusí sednout úplně každému, což je asi ten největší problém). Zápletku to má zajímavou – i konec – a herecky je to bezchybné. Ethan Hawke je sice fajn, ale profesor Lupin je prostě lepší. Ani on ale nemá na svojí bývalou žačku, úžasnou a okouzlující Emmičku, jejíž roli v tomhle filmu považuji za jednu z jejích nejlepších. Neotřelý solidní a zručně natočený thriller, který sice na jednu stranu nepatří k žádným veledílům, ale mě se líbil, neboť má i povedenou atmosféru a na tu, jak už asi víte, já hodně dám. A pro ty, kdo netuší – je to chytrý film, až nečekaně chytrý, je taky poměrně náročný (to znamená vůbec ne jednoduchý) a je po všech stránkách vymazlený. Libilo se mi to, nečekaně skvělý zážitek. 75%. ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Ani zvučná jména nedělají dobrý film. Emma Watson navíc hrající v jejím věku 17-letou dívku, zvláštní volba. Tohle detektivní satanistický drama, kde se vlastně chodilo jenom sem a tam, mě vůbec neoslovilo. Dokoukal jsem to jenom s přáním, ať už se stane něco zajímavýho a děsivýho. Ať přijde aspoň naložený finále. Ale to, jakým stylem ten případ vyřešili, nemá konkurenci. Přitom ty satanisti s bílejma obličejema a kapucema nás mohli pronásledovat ještě několik dní, kdyby byli správně využití. Ale oni se tam objevili jenom párkrát a pro člověka, co očekával horor, přišlo zklamání. ()

Galerie (172)

Zajímavosti (8)

  • Když Bruce (Ethan Hawke) usne na svém lehátku těsně před sekvencí noční můry, kdy se odehrává černá mše, je u krbu pohrabáč, ale když se probudí, pohrabáč je pryč. To naznačuje, že ve skutečnosti nešlo o sen, ale že se mše skutečně odehrála. Nicméně celá pointa filmu spočívá v tom, že to tak muselo být. (Johnny.ARN)
  • Natáčení probíhalo v Madridu a Torontu. První filmovací den byl 16. 4. 2014, dle plánu pak mělo natáčení skončít 12. 6. 2014 v Torontu. (Weasley)
  • Napriek neuspokojivému výsledku v kinách bol film číslo jeden vo víkendových pokladniach v Španielsku od 4. októbra do 11. októbra 2015. (Arsenal83)

Související novinky

Emma Watson nepřítelem státu

Emma Watson nepřítelem státu

26.06.2015

„Hermiona" pokračuje v zajímavých kariérních rozhodnutích. V minulých letech zkusila Charlieho malá tajemství nebo Aronofskyho Noema, v nejbližší době ji pak uvidíme s psychologickém thrilleru… (více)

Reklama

Reklama