Reklama

Reklama

Pán času - Série 4 (2008) (série)


Konec času - 2. část (S04E18)

(epizoda)
  • Velká Británie The End of Time - Part Two
Trailer

Obsahy(1)

Tato píseň končí, příběh ale neskončí nikdy. Novoroční speciál kultovního britského sci-fi seriálu.
Vládce se převtělil do každého člověka na planetě Zemi a nyní vězní Doktora a Wilfreda, který spolu s Donnou jako jediní lidé zůstali této přeměny ušetřeni. Na druhém konci vesmíru, uvězněni v časovém zámku, se ale k triumfálnímu návratu připravují samotní Páni času. To by ovšem znamenalo zhroucení času a konec všeho. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (43)

Pítrs85 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatím absolutní vrchol co se seriálu Doctor Who týče. Dokonalý dvojdíl, kterému nechybí okamžiky, při nich tuhne krev v žilách a přechází mráz po zádech, okamžiky nostalgické, ale i ty, kterým nechybí humor. No a ten závěr musí dostat každého, nejen ty, pro které byl Desátý Doctor tím nej... Díky Davide, myslím, že už navždy zůstaneš jedním z nejvýraznějších Pánů času. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ještě lepší než 1.část. Emocionální příval fantastických okamžiků. Doctor proti Vládcovi a Timothy Daltonovi, navíc s Rose, Donnou, Sarah Jane, Jackem Harknessem, Jackie a Marthou, co si přát na úplný závěr víc? Nic! Tohle je naprosto úžasné a David Tennant se se svou rolí rozloučil, jak nejlépe uměl a je to jedině dobře, protože bez něj by to nikdy nebylo ono. Vzhledem k tomu, že celý příběh má víc jak dvě hodiny, si už opravdu nemám na co stěžovat. Snad jen na to, že závěr 4.série byl o něco lepší. Ovšem rozloučení je to se ctí a strhující regenerace na Matta Smithe je naprosto odzbrojující a děsivě dojemná a mě dostala tak, jako máloco. Prostě je to epické a je to 100%ní. ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První část byla napínavá a dramatická, s návratem Donny jako třešničkou na dortu. Rozuzlení v druhé části bylo zajímavé a plné zvratů, ale na můj vkus příliš násilně dojímající. Zejména konec. I když jsem Tennantovi přála co nejdůstojnější rozloučení, tohle bylo zbytečně dlouhé a mocímermo slzavé. /27. 11. 13./ ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Než se uzavře linie konce času z minula, tak je to stejně hrozné a dua Davies/Tennant nedůstojné jako v případě první části. Snesitelné je to opět pouze díky několika málo komorním momentům (rozmluva nad zbraní). Naštěstí se to však uzavře rychleji než by jeden čekal (tisíceré díky!) a celá závěrečná pasáž je věnována čistě jen a pouze nostalgickému bilancování i melancholickému loučení se s (nejen) Tennantem a Daviesovou érou jako takovou. A funguje to; a to tak že hodně. Až si jeden pokládá otázku, zda tomu skutečně musela předcházet ta cca hodina a půl nebetyčné trapnosti. ()

boshke 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velké finále, se samotnými Time Lordy a Gallifrey a všemi starými dobrými tvářemi. Těžké loučení se skvělým Davidem Tennantem. Jsem celkem zvědav, uzavřela-li se tímto kompletně jedna éra Doktora (se všemi Rose, Marthami, Donnami a podobně) nebo jestli se staré známé tváře přeci jen čas od času ukážou... 100% ()

Galerie (12)

Zajímavosti (2)

  • Při regeneraci Desátého Doktora (David Tennant) hraje v pozadí skladba s názvem "Vale Decim", který se dá přeložit jako "Sbohem Desátý". (Bane_Boss)

Reklama

Reklama