Reklama

Reklama

Bojovníci severu: Sága Vikingů

  • Švýcarsko Northmen: A Viking Saga (více)
Trailer 1

VOD (1)

Když loď s Vikingy ztroskotá na nehostinném pobřeží Anglie, má posádka jen jednu šanci na přežití – probít se nepřátelským územím na sever země, kde mohou získat novou loď. Když ale zmasakrují karavanu vezoucí cenný náklad, stávají se lovnou zvěří... (Bohemia MP)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (104)

italka63 

všechny recenze uživatele

Takový béčko s nádhernou krajinou, slušnou hudbou a několika nelogickými přešlapy, ale sper to Ódin, byla to rubačka ze starých časů, kdy se bozi laskavě dívali ze své výšky a tleskali vám, neboť vás očekávali ve Valhalle a nehleděli na to, která část těla zrovna není přítomna. A když ve Skotsku ztroskotá loď s uprchlými Vikingy, kteří odmítli poslouchat jejich roztahovačného krále Haralda a dokonce je s nimi bojovník z jeho osobní stráže, to pořád jde. Dokud nenarazíte na novém území na unesenou královskou dceru, jejíž pantáta král lidumil fakt není. A pak narazíte na křesťanského mladého mnicha, který se zdá být ku pomoci, leč Ódin a mnich...kdo má rád bitky, sever, jen do toho, oddychovka slušná, logiku ztlumte. ()

erased 

všechny recenze uživatele

Nadšení do vikingské tematiky se autorům nedá upřít, jenže co s ním, když ze seveřanské ságy díky pravděpodobně vlemi chudému rozpočtu zůstal akorát plytký turistický výlet několika maníků v parádních kostýmech po skotské vysočině? Hloupý, několikrát i nesmyslný scénář spolu s nezajímavými postavami navíc i tomuto nadšení podkopávají nohy, takže přestože samotná akce vypadá obstojně, pachuť tvůrčí bezradnosti kazí dojem i z ní. Obzvlášť při konfrontaci s atmosferickými Vikings. A ani ti Amoni už nejsou to, co bejvávali... ()

Reklama

dee-key 

všechny recenze uživatele

Vikingové ve fantasy oblečcích se omylem vylodí v Anglii, kde bojují s ruskými bojary za pomoci římských mečů a renesanční kuše. Někdo tu psal, že to má pěkné a přehledné souboje. To nevím kde. Za tenhle film bych nejradši celé osazenstvo střižny nechal sterilizovat, protože z těch zběsilých záběrů jsem málem dostal epilepsii. Hlavnímu hrdinovi musela být celou dobu zima, ale kdybych měl triceps jako jitrnici, taky bych si odmítal vzít rukávy. Jedinou hvězdu za toho historizujícího lukostřelce. Jinak balast. ()

Mlle 

všechny recenze uživatele

U vikingského tématu je hra na divákovy nejnižší archetypální pudy už zaběhnutým standardem. Takže i tady jsou režie, produkce, děj i scénář zcela prvoplánově vymezeny pánským přirozením, jež se vztyčí při každé příležitosti, kdy si orangutan může hrdě zaplácat pacičkama do hrudi – při dobytí území či nepoddajné ženy, v nebezpečí na cestě, při krutostech, jež je možné s převahou uštědřit slabším a zranitelnějším, při krádežích a násilnostech, kterými lze zřetelně formulovat svou navládu, a samozřejmě při mýtech a sociálních pravidlech, kterými se lze řídit a cítit se i při tom všem tím nejbáječnějším člověkem. Současný chlapec tak má při hodinovém poskakování po pohyblivé pryži v posilovně o čem snít a ve frontě na hamburgera se s kým hrdě ztotožnit. Je to takový návrat na Planetu opic, která by z toho ovšem nikdy nemohla vzniknout. Bohužel se středověkého severu tyto současné lidové představy drží již tak pevně, že nějaký historicky věrnější popis či alespoň filmově zajímavější pojetí mezi těmi prostými pohádkami člověk nenajde. A bratrský spor o ženy a krvavé bitvy o skály pořád dokolečka po dvacáté prostě moc neoslní. Na druhou stranu je to pořád lepší béčko než ten proslavený seriál s infantilním glumem Travisem Fimmelem v hlavní roli – na rozdíl od něj se tenhle primitivní akčňák aspoň nepokouší předstírat, že je něčím víc. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Je třeba úvodem říct, že v tomto filmu netřeba hledat žádné poselství, skrytý význam či nedejbože známku kultu. Jde očistou odpoledně- večerní "mlatařinu" pro chlapy, kteří si po celém dni slušného chování v práci chtějí trošku odpočinout. Vikingové nám ztroskotají na pobřeží a snaží se někde najít místo, kde by je zlí Skoti nezabili. To místo se hledá těžko, zvlášť když mají sebou dceru samotného skotského krále jako rukojmí. No a tak se celý film běží, v patách partu hrdlořezů, občas padne ten a občas zase onen. Závěrem samozřejmě osudová konfrontace. Třináctý bojovník s Banderasem byl sice lepší, ale každý film v kostýmech se počítá. 70% ()

Galerie (37)

Zajímavosti (3)

  • Když Kenu Dukenovi (Thorald) pro natáčení filmu připevnili umělé vlasy, dostal k nim sadu pěti přípravků na jejich údržbu. Po zjištění, kolik práce obnáší umýt si vlasy tak, aby vypadal jako nemytý viking, se rozhodl, že si po dobu natáčení filmu nebude vlasy mýt vůbec. (Terizek)
  • Natáčelo se v Jižní Africe a v Německu. (Terva)
  • Johan Hegg, který si zahrál jednu z hlavních postav, je zpěvák z deathmetalové kapely Amon Amarth, jež se zabývá vikingskou tématikou. (Corpsegrinder)

Reklama

Reklama