Reklama

Reklama

V roce 2009 přinesl Wirkola na stříbrná plátna kin hororovou komedii Mrtvý sníh, ve které nechal ožít nacistické zombie na zamrzlých pláních severního Norska. Jejich mise však neskončila a ve snímku Dead Snow: Rudý vs. Mrtvý se chystají na totální genocidu, aby tak dostáli svému poslání – nastolit vládu jednoho vůdce. Pokud si myslíte si, že váš nejhorší den je ten, kdy zabijí vaši přítelkyni sekyrou, vám uříznou motorovou pilou ruku a s hrůzou v očích sledujete, jak armáda nacistických zombie požírá vaše kamarády, tak to se šeredně mýlíte. To je teprve začátek. (Film Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (420)

Vančura 

všechny recenze uživatele

Snad ještě horší než jednička. Příšerné obsazení, krajně stupidní děj, a záplava krve a blitek (v tom filmu každou chvíli nějaká postava zvrací - lidi trpící emetofobií by se měli téhle sračce obloukem vyhnout). Jediné plus, které jsem zde našel, vidím v tom, že je na začátku v rychlosti zrekapitulován děj jedničky, aby se člověk, který ji neviděl nebo ji viděl před dlouhou dobou, rychle zorientoval; vše co následuje poté je ale vrchol demence. Příšerný český název tomu jen nasadil korunu. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Rozkošné a ještě zábavnější pokračování, v němž se setkají dvě armády nemrtvých - hnědí a rudí. Svižně natočená zombiárna nenudí ani chvíli. Rozličné odkazy - Rukou počínaje a Statečným srdcem konče - jsou tak decentní, že báječně do všeho zapadají. Spousty krásných gore efektů, kdy létají ruce, nohy, hlavy, vnitřnosti, oběti jsou trhány, naráženy na plot, umláceny kladivy...a do toho vtipné vložky - použití čerstvě vytažených střev jako hadice na přečerpání benzinu z autobusu do tanku nebo maminky s kočárky vyhozené do vzduchu výstřelem z tanku či zabíjení a opětovné oživování... A celý ten veselý masakr uzavírá nekrofilní videoklip za doprovodu písně od B.Tylerové. A jistě, po skončení titulků jsou pootevřena malá zadní vrátka...i proč ne. ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Jednička je pro mě osobně jedním z nejpamátnějších hororů tohoto tisíciletí, tohle je solidní třešnička. Parodický zombie splatter, kde vás sice čeká dost trapnýho humoru, ale sem tam se i zadaří a hlavně, když přijde na akci a ohnilý náckové masakrují co jim přijde do cesty (děti, invalidy, mamky s kočárky nevyjímaje), to prostě vykouzlí úsměv na tváři mnohým z nás. Před lety bych jistě dal 4*, teď jsem mnohem náročnější blb. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Skvelé pokračovanie skvelého "Dead Snow" priamo nadväzuje na koniec jednotky a bez okolkov na to rozbieha príbeh jediného preživšieho v ambicióznejšom štýle. Ten sa preberá v nemocnici a ešte netuší, že zombíci sa vracajú, aby naplnili starý Hitlerov rozkaz. A ako to býva v hororových pokračovaniach častým zvykom, keď bola jednotka nenápadnejšia, tichšia a hororovejšia, dvojka je veľkolepá, hlučná a zábavnejšia. Všetko je profesionálne natočené, s prvotriednym spracovaním, audiovizuálom, maskami, efektmi a kvalitným gore, no na druhú stranu to rozpúta taký brutálny, drsný, nekomerčný a absolútne nekorektný masaker, že je to radosť pozerať. Ušetrený neostane nik; ani len deti a všetci tu dostávajú na krvavú prdel v epických splatterových scénkach. Už dávno som sa pri nejakom horore tak nenasmial, no našťastie tu je dostatok hororových elementov na to, aby to nepadlo do čistej komédie. Takže u mňa veľká spokojnosť, ale napriek všetkému mám „menšiu“ jednotku stále o kúsok radšej. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Hrozná chujovina, ale tu je aspoň mäso rovno od začiatku, takže je to zákonite lepšie a zábavnejšie ako jednotka. Za hrsť dobrých nápadov, za hrsť vydarených gagov, šťavnaté gore. Len škoda, že bitka, ku ktorej sa dlho schyľuje, nedostojí očakávaniam, rozhodne by si zaslúžila viac krvavého slizu a čriev. Najlepšia scéna: vyslobodzovanie zapadnutého auta. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (7)

  • Po titulcích následuje ještě jedna scéna. (MATADOR)
  • Přestože děj přímo navazuje na předchozí film z roku 2009, Martinova přítelkyně Hanna (která v prvním díle zemřela) má na náhrobku rok úmrtí 2013. (Pelidor)
  • Keď posádka tankuje, používa palivo z autobusu, ktoré je spravidla nafta. Motor tanku Tiger bol ale benzínový Maybach. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama