Reklama

Reklama

Fargo - Season 4

(série)
Trailer 2
USA, 2020, 9 h 48 min (Minutáž: 39–63 min)

Tvůrci:

Noah Hawley

Hudba:

Jeff Russo
(další profese)

Epizody(11)

Obsahy(1)

Čtvrtá řada seriálu Fargo nás zavede do Kansas City ve středozápadní části USA. Loy Cannon (Chris Rock), který řídí afroamerickou zločinnou organizaci, uzavře dost labilní příměří s konkurenční italskou mafií a společně ovládají alternativní temnou ekonomiku zahrnující podvody, korupci a obchod s drogami. Aby oba bossové posílili vzájemné mírové soužití, vymění si navzájem svoje nejstarší syny. Ve smyslu dohody je Loy Cannon povinen vychovávat syna svého rivala, jako by byl jeho vlastní. Když ovšem šéfa kansaské mafie odvezou do nemocnice, aby se podrobil rutinní operaci, a brzy na to zemře, začne se odvíjet série nečekaných událostí. (AMC Czech)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (75)

oasismanik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Fargo univerzum mi učaroval už pred mnohými rokmi, keď som videl pôvodný film Coenovcov a na každú sériu sa vždy extrémne teším, na túto obzvlášť, pretože po tretej bolo oficiálne povedané, že dalšia už nebude. Čo si budeme hovoriť, je zrejme najslabšia, ale určite nie slabá a každému milovníkovi tohto absurdného sveta ju odporúčam všetkými desiatimi. V pamäti mi osobne ostane ešte dlho brilantná 9 časť. Prvá séria ale ostane zrejme navždy neprekonaná. ()

Fr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

,,NA POČÁTKU TADY BYLI ŽIDÉ, KTEŘÍ VLÁDLI PODSVĚTÍ. PO NICH PŘIŠLI IROVÉ…“ /// Ucházející gangsterka. Ale ne FARGO. A nejen proto, že postavy nejsou to, co bejvávaly. Snad jen Oraetta Mayflower má něco do sebe. Noah Hawley si ukousl moc velkej žvanec! Že by se blížil soumrak série? /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jsem Ital. Jsem Ir. Jsem černej. Padouch nebo hrdina – my jsme jedna rodina! 2.) Budeme se učit o „Cosa Nostra“. /// Thx za titule „KevSpa, AllyB a Lucifrid“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Reklama

Soweek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čtvrtá série je o fous lepší než ta třetí, ale popravdě musím uznat, že kouzlo Farga se naprosto vytratilo a seriál už prostě nemá to co Fargo dělalo Fargem. První 2 série byly naprosto kultovní a kvalitou si troufnu říct že překonaly původní Coenovský film. Ač čtvrtá série přináší kvalitní herecké výkony a obstojnou zápletku, tak se naprosto vytratil ten WTF moment a černočerný humor společně s absurdními situacemi, které jsou pro Fargo tak typické. Pokud se dočkáme série páté, tak doufám, že naskočí zpět na původní vlnu, jinak už to bude pro Fargo vyloženě ostuda. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Fargo je i ve své 4. sérii fakt dobrou filmařinou, na kterou je radost se dívat. Styl, ironie, hravost, kamera i celková výprava - všechno tak, jak to má být. Jen ten scénář prostě tentokrát příliš netáhne a ty opravdu dobré momenty (devátý díl) jsou spojené spíše s formální, než-li obsahovou stránkou. Celá série je co do scénáře rozvláčný build-up a čekání na něco, co vlastně ani pořádně nepřijde. ()

Helmutek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Za mě nejmíň zajímavá série. I tady po fargovskym způsobu absurdní a bizarní náhody ovlivňujou celý dění, což je super leitmotiv celýho "universa" - tzn. filmu i seriálu (jako třeba rozpoutání války gangů dětskou flusačkou, projímadlo v koláči a dojezd při bankovní loupeži...), a jsou to přesně tyhle bizarnosti, který na tom mně osobně přišly nejzajímavější. Ke zbytku jsem si už ale takový pouto nevytvořil - kromě teda fyzickýho odporu k psycho sestřičce Oraettě, který jsem upřímně přál, aby nějak pomalu a bolestivě trpěla. Fajn bonbónkem pro mě byla role Andrew Birda, jehož písničky miluju. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (6)

  • Podobně jako ve filmu Kmotr (1972) jsou v epizodě předzvěstí smrti pomeranče. (awful)
  • 4. série měla být vysílána během jara 2020. Kvůli pandemii koronaviru byla ale odložena na podzim 2020. (fabecc1222)
  • Rodina majitele pohřební služby má příjmení českého původu – Smutny. (awful)

Reklama

Reklama