Reklama

Reklama

Fargo - Season 4

(série)
Trailer 1
USA, 2020, 9 h 48 min (Minutáž: 39–63 min)

Tvůrci:

Noah Hawley

Hudba:

Jeff Russo
(další profese)

Epizody(11)

Obsahy(1)

Čtvrtá řada seriálu Fargo nás zavede do Kansas City ve středozápadní části USA. Loy Cannon (Chris Rock), který řídí afroamerickou zločinnou organizaci, uzavře dost labilní příměří s konkurenční italskou mafií a společně ovládají alternativní temnou ekonomiku zahrnující podvody, korupci a obchod s drogami. Aby oba bossové posílili vzájemné mírové soužití, vymění si navzájem svoje nejstarší syny. Ve smyslu dohody je Loy Cannon povinen vychovávat syna svého rivala, jako by byl jeho vlastní. Když ovšem šéfa kansaské mafie odvezou do nemocnice, aby se podrobil rutinní operaci, a brzy na to zemře, začne se odvíjet série nečekaných událostí. (AMC Czech)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (75)

Rockerman 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na počátku jsem se obával, že i tento kultovní seriál zasáhla vlna Black Lives Matter a skutečně to tak vlastně bylo. Jenže všechno je obaleno skvělým obalem, kterému nelze odolat. Bratři Coenovi již zřejmě nemají s tím nic společného, ale jejich "rukopis" je tu cítit na každém kroku. Zase se setkáváme s mnoha bizarními, neobyčejnými postavami, kterým vévodí jednoznačně Oaetter Mayflowers, ačkoliv je součásti děje jen okrajově. Ale jsou tu další, např. psychicky labilní policista Odis, irský zrádce nebo dvojice kriminálnic (ty mi byly krajně nesympatické). Samozřejmě se vše odehrává v absurdním duchu na hranici parodie. Určitě by se tomu dalo leccos vytknout, ale v mých očích je čtvrtá série téměř na úrovni první a druhé. ()

mrkt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

fakt mě tady v týhle řadě baví jak si Hawley hraje s popkulturníma odkazama mafiánskejch filmů. všechno plyne přirozeně, nikde se záměrně netlačí na pilu. scény, který mají bejt výrazný výrazný jsou, ale ne nijak trapně. neni tady nic novýho a objevnýho, ale jako celek to funguje naprosto v pořádku. při čekání na pátou řadu si tohle asi dám ještě jednou. ()

Reklama

cpt.Lynch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V nejlepším se má přestat a nejlepší na tomto seriálu byla první a druhá série. Třetí byl celkem průšvih a tak se na to měli tvůrci buď vykašlat (dál netočit) a nebo se poučit. Žel se nestalo ani jedno. 4. Série je hnůj, podprůměrná gangsterka a prznění jména Fargo. Větší část je děsná nuda a závěr plný vražd to rozhodně nevytrhne. Z keců hlavní černošské postavy se mi v kapse zapaloval kříž. Ono obecně jsou ty postavy zcela o ničem a bez charismatu. Herecké výkony také chabé. Třeba Esposito který kraluje v Gomoře tady žel musí hrát šaška… To že v USA zrovna frčí Black Lives Matter se na tomhle veledíle taky podepsalo… 1,5* ()

Neutralité 

všechny recenze uživatele

Vážně by mě zajímalo, jestli by tomuhle dalo místni osazenstvo 70%, kdyby to nevyšlo pod značkou Fargo.___________ Viděli vůbec tvůrci této série první, nejúspěšnější sérii Farga, která z ní udělala pojem? Kdy tam bylo jen asi 8 opravdu důležitých postav a každá dostala spoustu prostoru? Tak tady dostane prostor úplně každý, ať už je jejich příběh pro děj prospěšný nebo ne a ve finále nemáte ponětí, o kom ten příběh má vlastně být. Výsledkem je slepenec zdánlivě souvisejících událostí, nesympatických postav a velmi špatně napsaných postav (duo Gaetano&Calamita by zasloužilo nějakou cenu za "Nejhůř napsané postavy 2020")._________ Slogan "TOTO JE SKUTEČNÝ PŘÍBĚH" je naprosto bezcenný, když je ten příběh o hovně. Bída, další už prosím ne. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Může za za to vysoká laťka nasazená v rámci sérií, také ale slabší rozjezd a až nudivých pár epizod, než konečně nabere ty správný grády (smíření bratrů) - za mě wops X coons řada dobrá, ale zároveň ta zatím nejslabší. Stále je tu dost zábavných postaviček a cool momentů, herecky nej Esposito, Buckley, Schwartzman asi i Olyphant (naopak nesednul mi Chris Rock), potěšil "odbočkový" devátý díl, ne vše ale fungovalo a říkám si, bývalo by prospělo šikovně to osekat na osm. 75% ()

Galerie (72)

Zajímavosti (6)

  • Rodina majitele pohřební služby má příjmení českého původu – Smutny. (awful)
  • V čase cca 24:55 jsou na střeše budovy Cold Storage zřetelně vidět sestavy antén pro provoz mobilních telefonů, ačkoliv se příběh odehrává v 50. letech 20. století. (Bolex)
  • Epizoda je plná odkazů na Čaroděje ze země Oz (1939). Odehrává se v Kansasu, odkud pochází hlavní hrdinka zmíněného filmu Dorotka (Judy Garland). Objevuje se v ní i tornádo, které Dorotku odnese do země Oz, a jednu z postav tu doprovází malý pes, stejně jako doprovázel Dorotku ve filmu. (awful)

Reklama

Reklama