Reklama

Reklama

Epizody(6)

Sledujte první minisérii z dílny kanálu Discovery ohlášenou v loňském roce a natočenou na námět knihy Charlotty Grayové: Zlatokopové – Jak zbohatnout na Klondiku. Příběh vypráví o šesti lidech a jejich společném úsilí přežít a zbohatnout v malém městečku v odlehlé oblasti Klondiku. Přiblíží vám životy dvou nejlepších kamarádů z dětství, Billa a Epsteina, na konci 19. století, kteří se sjedou do hlavního města zlaté horečky v divoké oblasti Yukonu. Tento příběh o souboji člověka s přírodou se odehrává na území plném ukrytého bohatství, které však sužují drsné podmínky, nevypočitatelné počasí a zoufalí a nebezpeční lidé. Patří k nim chamtiví obchodníci, svůdné kurtizány a domorodé kmeny, které jsou svědky zkázy vlastního lidu i půdy rukou prospěchářských podnikatelů. V této řadě z dílny Paula Scheuringa, Ridleyho Scotta a Davida W. Zuckera hraje Richard Madden (Hra o trůny). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (60)

Selixinho 

všechny recenze uživatele

Moc pěkná minisérie nabízející krásu Yukonu, kvalitní herecké výkony a hlavně tu atmosféru! Richard Madden v hlavní roli perlí, dále Tim Roth a jeho fešácká záporná role, která mě bavila. Všude sníh, všude hory ale zlata je málo. Dobrodružné drama doprovázející výtečnou hudbou. 1. Epizoda: 80% 2. Epizoda: 85% 3. Epizoda: 90% ▐ Celkový průměr: 85% ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Realistický a poutavý pohled na Zlatou horečku, přičemž prostor dostávají rovnoměrně záběry nádherné krajiny a těžký život zlatokopů, kdy nebylo jediným problémem zlato vytěžit, ale i si ho udržet a odvézt. Konkurence si tady nebrala žádné servítky. Potud bylo vše fajn. Co se samotného příběhu týče, tak ten byl na mě až příliš černobílý. Na jedné straně je tu mladík plný ideálů, který si snaží v drsném světě udržet alespoň nějaké zbytky cti a slušnosti a na straně druhé je tu padouch, který chce ovládnout celé město. Mezi tím se pohybuje spousta jiných postav i postaviček, jejichž charaktery jsou ovšem také až příliš jasné. Snad s jedinou výjimkou. Herecké obsazení bylo příjemné, ale vzhledem k povaze hlavního hrdiny tu Richard Madden vystřihl dalšího Robba Starka, což mi bylo místy až protivné a Tim Roth tu byl za takového záporáka, že místy působil jako karikatura. Ale v zásadě jsem s jejich projevy neměl problém a to platí i pro ostatní herce v čele s Abbie Comish a Samem Shepardem. Celkem příjemné westernové provětrání. 75% ()

Reklama

Macejko 

všechny recenze uživatele

Dokonalá odpoveď na otázku "prečo sa filmy/seriály podľa skutočných udalostí musia neustále prikrášľovať fikciou?". Nuž, možno preto, lebo oná "skutočná udalosť" je nezaujímavá historka, ktorá doslovným prevedením na plátno/obrazovku pôsobí ako výplod diletantského rádoby-scenáristu, ktorý sa v živote nestretol s normálne vystavaným príbehom. Miniséria Klondike je dejovo neuveriteľne riedka báchorka, v ktorej každá druhá sľubná scéna alebo línia vyšumí do stratena (čo takto nejako rozvinúť tú naznačenú romancu medzi superintendantom a prostitútkou?), kde logika dostáva poriadne na frak (prečo zo zásadnej vraždy nikto neupodozrieval podvedeného milenca, keď sa tou vraždou vyhrážal PRED OČAMI CELÉHO MESTA?!), a kde totálne, ale totálne absentuje akákoľvek gradácia. Herci sú väčšinou solídni a so svojimi fádnymi postavami robia, čo môžu (s výnimkou trápneho Tima Rotha, ktorému sa ani v jednej scéne nepodarí vzbudiť zrnko rešpektu). Maddenovi a Cornishke sa dokonca podarilo predať ústrednú romancu ako najlepší prvok seriálu, s výnimkou podarenej hudby Adriana Johnstona (pretože ak už niekoho okato kopírovať v záujme vytvorenia čo najlepšej hudby, tak neexistuje veľa lepších volieb, ako je Ramin Djawadi a jeho Game of Thrones - stačí si pozrieť úvodnú zvučku, aby bolo jasné, odkiaľ vietor fúka). Taktiež výprava je veľmi dobrá a na niektorých záberoch je radosť okom spočinúť, ale čo je to platné? Naozaj by ma zaujímalo, či v prípade scenára ku Klondike došlo k nejakému prikrášľovaniu skutočnosti. Pretože ak áno, tak na skutočnej Klondike musela byť nuda minimálne ako na maratóne filmov francúzskej novej vlny. ()

DavidWebb 

všechny recenze uživatele

Vynikajúca výprava, hnusné životné podmienky a krásna príroda spolu s kúzelnou Abbie Cornish tento seriál nezachránia. Je totiž príbehovo fádny, nezaujímavo vyrozprávaný, neviem ako by som to... nemá to žiadny ťah, so žiadnou postavou sa nestotožníte a bolo mi šumafuk ako sa to celé skončí. Možno ani casting nebol najšťastnejší, nikomu z hercov som ich postavu neveril, väčšina z nich má perlovo biele zuby (v tamtom období? opäť vec, ktorú tvorcom neverím), ale asi najslabším ohnivkom v reťazi je buď scenár alebo réžia. Ono je to síce vizuálne celkom pekné ale ako som spomínal hrozne nezaujímavé, až nudné. Druhý krát by som to nedal a nemôžem sa donútiť k tretej hviezde ani kvôli príťažlivej Abbie. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Podle mě to na malym prostoru chtělo vytvořit co největší děj. Prostě nasázet tam hrozně moc různejch problémů, který se v té době a na tom místě mohly stát, a omotat to kolem jednoho až dvou hlavních postav. A kolikrát se tam řešijou věci jak z nějakejch obyčejnejch nudnejch seriálů. Spešl na tom bylo teda jedině to, že se to odehrávalo na Klondiku. A jestli to bylo podle pravdy, tak zas až tak moc tomu nevěřím. Teda kromě těch skutečnejch postav jako Jack London nebo Swiftwater Bill. Bylo trochu poznat, že to bylo televizní - tou televizností a kvalitou zpracování mi to připomnělo Deadwood. Záběry krásné přírody potěšily, ale tak nějak jsem jim nevěřil tu zimu, sněhové bouře a jiné přírodní podmínky. Jinak Tim Roth to tady měl asi jako chystačku na Hateful Eight... a Sam Shepard je už pěknej dědek. Jinak dát do hl. role Richarda Maddena nebyl ani dobrej, ani špatnej nápad a Abbie Cornish sice byla gut postava, ale ve skutečnosti určitě nebyla tak pěkná. Spíš jsem tuhle minisérii proseděl u obrazovky, než abych si to skutečně užíval. Tři tomu dám, ale už po mě nechtějte, abych na to koukal znovu... ()

Galerie (132)

Zajímavosti (5)

  • Bill Haskell se roku 1901 vrátil na Klondike. Poté už ho nikdo nikdy neviděl ani o něm neslyšel. (TomasB.)
  • Belinda Mulrooney po Zlaté horečce prodělala své druhé jmění. Zemřela v chudobě v Yakimě ve státě Washington roku 1967. Pracovala jako hospodyně. (TomasB.)
  • Zlatá horečka na Klondiku skončila roku 1898. Zlatokopové šli dál na sever hledat štěstí do Nome. (TomasB.)

Reklama

Reklama