Reklama

Reklama

Evan (Lou Taylor Pucci) se nachází v životní krizi. Během krátké doby přišel o oba rodiče, se kterými si byl velmi blízký. V den pohřbu své matky se zaplete do rvačky v baru, kde pracuje, což ho připraví o práci a navíc ho čekají oplétačky se zákonem. Evan se rozhodne před svými problémy utéct a tak odletí do Itálie, kde si po pár dnech začne románek s atraktivní Louise (Nadia Hilker), která ovšem skrývá své temné starodávné tajemství. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (115)

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Spring rozhodně není hororem. Začneme tim, že kamera je až...lehce umělecká, projevuje se to na vizuálu - není vyloženě skvostný, ale rozhodně pastvou pro oči. Prostě se na to dívá příjemně. Jen občas mi trošku vadilo použití ruční kamery, ale to je detail. Hlavní hrdina je sympaťák s troškou rebelství a škoda, že Britské duo magorů s nim nezůstalo déle. Je i fajn, že se má Taylor Pucci s kym doplňovat - Nadia Hilker se mi vzhledem moc nelíbí, ale jejich chemie je výborná, probíraj fantastický témata a skvostný, filozofický dialogy, až jsem místy nestíhal hltat každé slovo. Pokud dojde na onu hororovost, masky, gore....gore tu není. Masky a ty hororovější prvky dokážou solidně vyděsit a je zde dokonce i jedna fantastická lekačka ke konci. Prostředí Itálie je navíc příjemně refrešující a je zejména znát, že režisérské duo svejm filmům dává duši, cit, charisma a hlavně je baví točit. Rozhodně nevyhledávám romantický sci-fi filmy, posledně co jsem takového viděl před pár lety, Comet a dál si nic nevybavuju. U tohohle filmu se však přiznám, že bych se dokonce i obešel bez toho mysteriozního/hororového prvku a obstálo by to u mě dokonale, jako alternativní slaďárna. Místy je to přeci jen trošku delší, na druhou stranu chválim "objasnění" kolem toho mysteriozna a jak logicky, přehledně a nenásilně mi jsou informace kolem toho všeho interpretovány. Už se těšim na údajně jejich nejosobnější film The Endless. Přiznávám se však, že Resolution se mi přeci jen líbil víc, přesto však můžu Spring doporučit náročnějším divákům, co maj rádi trošku alternativní indie Lovecraft s přemýšlivým scénářem, myšlenkou a talentovanou filmařinou - to zda se budete však bavit, je ale už čistě na vás. S otevřenou myslí, by to nemělo zklamat. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Vlastně žádná sláva. Skutečně to poněkud připomíná Jarmusche, ale ve zhruba stejném stylu, jako Hřebejkovy filmy mohou někomu připomínat filmy Woodyho Allena. Prostě je to jakýsi odvar milostné road movie o prodloužených prázdninách, kde mne, jako pragmatika, napadaly věci jako kde vzal na letenku, proč si z domova nevzal pár čistých košil, jak to, že není vázán dědickým řízením (plus pár dalších, kde bych musel spoilerovat o tisících let zkušenosti apod.). Ale i když od toho odhlédnu, stejně mi tak milostná historka s víte-kým nepřijde nijak milostná, zábavná, romantická - je prostě nijaká, a ani prostředí italského městečka v tom kupodivu nemá navrch, že by ze svého kouzla do příběhu přidalo něco víc. Ano, více se to blížilo takovým těm filmům jako Před úsvitem či Před soumrakem, ukecané to bylo podobně, ale chyběl tomu vnitřní náboj. Jinak ta hororová linka je tady hodně slabá, a vlastně i zbytečná. Ono ani herecky mi to nepřišlo nijak zajímavé, a americký mladík je dokonce velmi nesympatická a necharismatická figurka. Poslední půlhodinka filmu, ačkoliv asi měla být jeho vrcholem, vyzněním, je neskutečně slabá, a naplno se projeví, jak povrchní, zvláště myšlenkově, film je. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Potenciálně pětihvězdový námět zaříznutý slabým scénářem a dvěma nevěrohodnými hlavními herci, to je Spring v kostce. Mysteriózní až horrorový romanťák zní sice jako celkem přitažlivá charakteristika, ale z tak zajímavého příběhu se dalo vytěžit mnohem víc existenciální hloubky, napětí, emocí, všeho. Plusy: V první řadě výborný a nečekaný zvrat v průběhu děje. A pak třeba i krásné exteriéry, slušná atmosféra, pěkné scény z práce v sadu, nebo působivá úvodní scéna s umírající matkou. Mínusy: Neustálé jalové žvanění, hlavně ze začátku; nesnáším užvaněné lidi a bezobsažné rozhovory. Ale hlavně mě otrávil konec. Dvě milénia se amébovitá pololidská Louise do nikoho nezamilovala, protože měla asi smůlu na chlapy, ale po pár dnech povrchní známosti s bezvýrazným, nezajímavým, nemastným a neslaným Evanem je všechno jinak. Její podvědomí hodí život věčný do hajzlu a dá přednost rození děcek a praní Evanových spoďárů, tomu říkám fakt hodně slaboduchá romantika. ()

Avathar 

všechny recenze uživatele

„JE TO DEDIČNÉ.“ Nedívajte sa na trailer, nič si o filme nezisťujte a proste si ho pozrite! Ďalej trošku spoilery. Tak toto bol dosť zaujímavý kúsok! Film hodne klame telom, ale celý jeho tón a pomalý spôsob rozprávania mi veľmi sadol. Hlavní hrdinovia sú sympatickí a emócie im divák verí. V zásade sa jedná o fajn romantický film, až na to, že... no :). A nechýba tomu ani nadhľad a vzájomné špičkovanie ústrednej dvojice, potom čo „to“ vyjde najavo, pôsobí vtipne a príjemne. Spätne si možno hovorím, že sa tá téma dala vyťažiť viac na dreň a expozíciu by som predsa len trochu urýchlil, ale v zásade som veľmi spokojný. Čím menej o filme viete, tým lepšie. Ja som si nezisťoval nič, okrem žánru, takže som bol zvedavý, čo na mňa tvorcovia vybalia. Ale že dostanem v zásade feel good-romantický horor, to som teda fakt nečakal :). ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Já to říkám furt, že nejdůležitější je nadšení, kvalitní scénář a inteligentní vize. A tvůrci tohoto filmu to všechno mají. Dost se divím, že to na hodnocení není moc znát, ale tenhle lehce hororový a lehce romantický film si mě naprosto získal a to zejména svojí vyspělostí a neopakovatelnou atmosférou italského maloměstečka u moře. Dost možná největší překvapení roku na poli hororových subžánrů. 90% ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • Část filmu se natáčela v americkém Los Angeles v Kalifornii. Dalšímí lokace našli filmaři v Itálii, konkrétně ve městech Bari, Polignano a Mare a Conversano. (hansel97)

Reklama

Reklama