Reklama

Reklama

Dilema mladé dívky mezi vlastním životem a péčí o hluché rodiče v rodinném dramatu. Celý život žila Lara (Sylvie Testud) se svými hluchými rodiči. Pomáhala jim vyřizovat telefonáty a domlouvat se s lidmi, kteří neznali znakovou řeč. Ale i Lara by konečně chtěla žít podle svého, věnovat se hudbě, mít své známé a chodit s nimi na večeři. Je načase se rozhodnout, jak dál… (HBO Europe)

(více)

Recenze (29)

coscarelli 

všechny recenze uživatele

Sice ja radsej saxofon, ale i tento zvuk potesil. Dost sympaticky film a tolko strachu okolo toho. Najradsej by som si dal par faciek. Krehky, optimisticky a vesely. Vsetci predviedli maximum, vratane reziserky, kedze kludne by sa zaborila aj hlbsie pod vsetky lady. Film odkladam do kredenca nie hlboko, aby bol po ruke a idem sa ucit posunkaca. Clovek nikdy nevie. ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Jak prosté, vše co nese život. Bezpochyby příběhy o dětství, dospívání a lásce jsou nejkrásnější dramata. Možná právě proto, že jsou vždycky něčím výjimečná. A když má člověk s kým poznat svou cenu a své místo v životě, existence je hned o to veselejší. Když tak nad tím přemýšlím, tak mohu jen říci, opravdu dojemný film. ()

Reklama

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Zpočátku (zhruba do proměny děvčete v úplně jinou dívku) je film mísou čerstvého salátu. Ale jak salát postupně vadne, je třeba do něj něco přihodit, nejprve kousky zeleniny (smrt matky), pak nastrouhaný sýr (milenec), koření (zlá teta, hodný strýček) a nakonec majonézu (vyvrcholení a uhlazení sporu s otcem). Takže nakonec tu máme celkem dobrou přesnídávku, snad až na ten zvadlý salát... Německou filmovou romantiku, prostě nelze zahnat do kurníku a dvěře zatlouct fassbinderovskými hřebíky. Pokud AngelAngie mluví o mistrovských kvalitách tohoto díla (nebo jiných děl), o kterých není vůbec třeba pochybovat, pak budu rád pochybovat sám... ()

Lucjen 

všechny recenze uživatele

Nenápadná záležitosť, ktorá postupne odkrýva vrstvu za vrstvou, rozpracováva svoje postavy a je nečakane komplexná. Hľadám správne slová na vysvetlenie, ako ma nakoniec mohol dostať film, ktorý ma takmer celú prvú polovicu trochu nudil. Lara mi aj cez výborné herecké výkony oboch herečiek od začiatku liezla trochu na nervy, jej rodičia boli akýsi tichí a jej teta mi tiež nesadla. Navyše som zistila, že ma v ich spoločnosti čaká ešte viac než hodina. Dej však plynul, veľmi pomaly, všetky fázy a vývin postáv sú veľmi precízne - niečo ako kĺzanie po povrchu tu neexistuje - akosi mi všetky prirástli k srdcu. Lare som nakoniec priala jej vysnenú školu, podivnej tete šťastie a hlavne otcovi a dcére porozumenie na oboch stranách. Hviezdou tejto hudobnej drámy pre mňa nie je ani Testud, ani Trieb. Najzaujímavejšou postavou zo všetkých je práve hluchý otec, na ktorého sa vám dostane pohľad zo všemožných uhlov. Howie Seago je k tomu ako bonus brilantný a patria mu všetky intenzívne momenty vo filme. Piatu hviezdičku nemôžem dať za ten vlažný začiatok. ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

U tohto filmu nesetřme superlativy, opravdu skvělý film, jakých by mělo být více, mnohem více. Nikdy bych něvěřil, že mě tak zaujme příběh hluchoněmých rodičů a jejich zdravé dcery, která si nejde cestu k hudbě. Bez žádného patosu se vcítíte do problémů hluchoněmých a opravdu pochopíte...není co dodat, ten pocit musíte zažít. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (2)

  • Emmanuelle Laborit, která ve filmu hraje matku Lary (Sylvie Testud), je ve skutečnosti o devět měsíců mladší než Sylvie Testud. (fenek)
  • Soundtrack složila Niki Reiser, která pak složila soundtracky i ke všem následujícím filmům Caroliny Link (stav k 1. 4. 2011). (fenek)

Reklama

Reklama