Reklama

Reklama

65 let poté, co maskovaný sériový vrah terorizoval městečko, začne takzvané "měsíční vraždění" znovu. Snaží se snad někdo to hrůzostrašné období napodobit, nebo jde o něco horšího? Zakřiknutá dívka možná drží v ruce klíč k dopadení viníka. Film Děs po setmění vznikl podle hororu z roku 1976, navíc je inspirovaný hrůznými skutečnými událostmi. Snímek vypráví příběh maskovaného sériového vraha, který se vrací, aby pokračoval v terorizování texaského městečka, z něhož před pětašedesáti lety beze stopy zmizel. Zatímco se vyšetřovatelé předhánějí, aby našli mezi předchozími šokujícími událostmi a současným vražedným běsněním spojitost, zakřiknutá dospívající dívka možná drží v ruce klíč, který by mohl všemu zabíjení konečně učinit přítrž. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (143)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mne tedy hodně mile překvapilo ... Proč? Řekne si možná většina diváků jsem přistoupil až na půlné hodnocení. Důvodů by se našla spousta. S vámci subžánru slasher zde nějaký ten rok něco takového nebylo. Už to mě osobně, ne-nadšence do slasherů může stačit. Ale budu samozřejmě ve výčtu pozitiv pokračovat dál ... Film je vydařeným remakem hororu, na který během děje přímo poukazuje, to je od něj velmi "fér", řekl bych... Co jsem nečekal, tak že bude postrádat i sebemenší náznak humoru a bude se brát sakra vážně. Aby ale nepůsobil trapně, je tak kvalitně zpracován, že vše působí jak má. Zejména "oldschoolový" look, atmosféra a feeling jsou exkluzivní. Pro mne jako milovníka syrových 70.kových filmových let prostě naprostej skvost. Co se týče vražd, gore a bodycountu, film netlačí na pilu, protože to nepotřebuje, ... diváka zpracovává atmosférou a pocitem "skutečnosti", jakési rekonstrukce něčeho co se snad i mohlo stát ... I tak však v oblasti mordů nenechá diváka chladným, krutost je výrazná a i když není vše detailně vidět, útoky zabijáka jsou silně agresivní, náhlé a brutální. Útoky nožem čítají desítky bodných ran .. prostě to působí dost skutečně... Celé to působí chladně, bezvýchodně, smutně a děsivě. Někdo si řekne, že se toho tam moc neděje, ale jak jsem uváděl, na mne to působilo jako celek tou nepříjemnou atmosférou a smutkem jednoho města, cejchu a zbytečné smrti sympatických mladých lidí ... I tak by to u mne za plný počet nemuselo být, kdybychom se zrovna aktuálně nenalézali v nejhorším a nejúpadkovějším hororovém období za posledních 10 let. Tím pádem je tento film pro mne jako božská mana z nebes a nic mi nezabrání ho ocenit na plnou výši. Doporučuji paradoxně (přestože jde o slasher...) náročnějšímu diváctvu, které si dokže dát v hlavě rozsáhlejší rovnici dohromady a výjde mu tak parádní, syrová a temná zábava na večer, na který nezapomene při dalším filmu druhý den ... ("meta", "whodunnit" a "twist" jsou zavádějící pojmy, které bych si raději ani nepřekládal do češtiny ... s tímto filmem toho mají společného pramálo ...). ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Solídny slasher, ktorý boduje najmä svojim meta-námetom, ktorý je výnimočne braný vážne a nie ako vreskoťácka sebaparódia. V neposlednom rade netreba zabúdať, že je to remake vskutku otrasného filmu. Napriek tomu sa Town that Dreaded Sundown ani len nepriblížil minuloročným peckám ako Girlhouse a It Follows. Originálny námet využíva len ako rozohranie príbehu, hlavná hrdinka je slabý protivník vraha, celkovo postavy sú odfláknuté a záverečné rozuzlenie ma nechalo totálne chladným pre svoju prekombinovanosť a strašne chabé motívy vraha. Napriek tomu predpovedám Gomez-Rejonovi peknú budúcnosť. ()

Reklama

TheDon 

všechny recenze uživatele

Remake filmu kterej jsem bohužel neviděl. Tak nemůžu říct, jestli se povedl nebo ne, ale na mě to působilo velice dobře. Sice je to někdy ukecaný a rozvláčný, ale člověka to nutí přemýšlet, kdo je ten fantom a když už si myslí, že ví, tak je frajer na kolejích na tři půlky. Konec se každorozhodopádně povedl. Úplně ty nejsilnější tři který jdou dát. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Divný sequel divného komediálnu krimi explotationu (ehm) The Town That Dreaded Sundown z r. 1976. Objavujú sa názory, že je to remake, ale ja teda neviem, mne to pripadalo ako normálne pokračovanie. Ono je to ale asi fuk, lebo to hlavne nie je dobrý film. Občas sa objaví prekvapivo krvavý detail. Občas sa mihne nečakane otvorený erotický detail. Občas nie je atmosféra úplne zlá. A herci sa snažia (kasting je plný pekných absurdít - legendárna Veronica Cartwright, Anthony Anderson, Josh zo Záhady Blair Witch, Gary Cole, Ed Lauter, Denis O´Hare...), hoci nemajú čo hrať. No celé je to béčkarsky napísané, rutinne nakrútené a produkcia - obvykle mimoriadne kontroverzného Ryana Murphyho z American Horror Story - na tom moc poznať nie je. Štvali ma ustavičné „podozrievavé“ zábery na postavy, čím chceli tvorcovia vyvolať v divákovi pocit ustavičnej neistoty v tom zmysle, že každý môže byť vrahom. Nakoniec je ale finálne rozuzlenie nezaujímavé. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Pro mě úplně přesně mezi třemi a čtyřmi hvězdami, což je příjemný překvapení. Snímek je ... čím vlastně ... nikoli remakem ... rebootem asi taky ne ... prostě v roce 1976 vznikl film TTTDS, který se odehrával v městečku Texarkana a byl inspirován skutečnými vraždami - tzv. Phantom Killerem, který v témže městečku řádil ve 40. letech. No a letošní film se odehrává v témže městečku, v současnosti, přičemž pracuje jak s původními vraždami, tak s původním filmem, a dokonce je v něm postava syna režiséra původního filmu, který hovoří o sequelu původního filmu, který měl natočit. No. Takže tvůrci využili ten dnes velmi oblíbený meta přístup k látce, přičemž film sám ale vůbec nepůsobí jako moderní sterilní předělávka starších filmů, nýbrž naopak neuvěřitelně retro. Kdyby postavy neměly mobily a počítače, hádal bych, že se děj odehrává někdy v 80. letech a film se do té doby záměrně stylizuje. Výslovně ještě zaslouží pochválit kamera, ta je fakt výtečná. Herci v pohodě, atmosféra dobrá, celkový feeling příjemný, scény vražd taky OK. Závěrečný twist je docela bláznivý, ale tak to už u whodunnit slasherů bývá. Celkově rozhodně příjemné překvápko, takhle dobrý čistý slasher bez přísad tu vlastně dlouho nebyl. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (5)

  • Natáčení probíhalo ve městech Texarkana ve státě Texas a Shreveportu v americkém státě Louisiana. Několik místních obyvatel města Texarkana si pak ve filmu zahrálo jako kompars. (Terva)
  • Film měl nesoutěžní premiéru 18. září 2014 na 10. ročníku Fantastic Fest v Austinu v Texasu. (Terva)

Reklama

Reklama