foto

Anthony Anderson

  • nar. 15.8.1970 (45 let)
    Los Angeles, California, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Anderson vyrostl ve filmařské rodině. Už ve čtyřech letech se rozhodl, že bude hercem. Začal navštěvovat High School for the Performing Arts, odkud se vlastní pílí nevypracoval na studenta Howard University. Pak si našel bydlení v Hollywoodu.

Anderson je ženatý od roku 1995 s Alvinou Stewarts. Ta byla jeho spolužačkou z koleje na Performing Arts a oba jsou rodiči dvou dětí. Největší herecký úspěch zaznamenal v dramatickém muzikálu Hustle and Flow. Tento film byl dokonce oceněný Oscarem za nejlepší filmovou píseň v roce 2005.

EMMY

Herecká filmografie

2016 Barbershop: The Next Cut
Hot Bot
2015 Sleight of Hand
Supreme Ruler
2014 Black-ish (TV seriál)
Děs po setmění
Mizera (TV seriál)
2013 The Power of Few
Zpátky do ringu
2012 Goats
Guys with Kids (TV seriál)
Soul Man, The (TV seriál)
2011 Nadějný rok
Vřískot 4
2010 Sammyho dobrodružství 3D
Vychovávat Hope (TV seriál)
Záložní plán
2009 Steppin: Movie, The
2007 Transformers
Ve městě hurikánů (TV seriál)
2006 Arthur a Minimojové
Campus Ladies (TV seriál)
Last Stand, The
Scary Movie 4
Skrytá identita
V dobrém i zlém (TV seriál)
2005 Karcoolka
Královské výkupné
Snaž se a jeď
2004 Agent Cody Banks 2
Veronica Mars (TV seriál)
Vincentův svět (TV seriál)
Zahulíme, uvidíme
3 muži a 3 nemluvňata
2003 All About the Andersons (TV seriál)
Chappelle's Show (TV seriál)
Klokan Jack
Nejhledanější v Malibu
Od kolébky do hrobu
Scary Movie 3
2002 Holičství
Policejní odznak (TV seriál)
2001 Dva do hry
Flek
Lovec policajtů
My Wife and Kids (TV seriál)
Přichází království nebeské
2000 Agent v sukni
Homewood P.I. (TV seriál)
Já, mé druhé já a Irena
Romeo musí zemřít
Temná legenda 2
1999 Doživotí
Nespoutaná volnost
Trippin'
Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
1997 Alien Avengers (TV film)
Ally McBealová (TV seriál)
1996 Malcolm & Eddie (TV seriál)
1995 Dobrá trefa (TV seriál)
JAG (TV seriál)
1993 Policie New York (TV seriál)
1990 Právo a pořádek (TV seriál)

Dokumentární

2004 Making 'Scary Movie 3'
1992 HBO First Look (TV seriál)

TV pořady

2016 To Tell the Truth (TV pořad)
2015 BET Awards 2015 (TV pořad)
Lip Sync Battle (TV pořad)
The Late Show with Stephen Colbert (TV pořad)
2014 2014 American Music Awards (TV pořad)
2013 Hollywood Game Night (TV pořad)
Real, The (TV pořad)
39th Annual People's Choice Awards, The (TV pořad)
2010 Conan (TV pořad)
2008 Wendy Williams Show, The (TV pořad)
2006 2006 Black Movie Awards, The (TV pořad)
2005 Black Movie Awards, The (TV pořad)
Iron Chef America: The Series (TV pořad)
2004 On-Air with Ryan Seacrest (TV pořad)
2003 Celebrity Poker Showdown (TV pořad)
Jimmy Kimmel Live! (TV pořad)
Osbourne Family Christmas Special, The (TV pořad)
Show Ellen DeGeneresové (TV pořad)
Show Sharon Osbourneové (TV pořad)
2002 Jamie Kennedy Experiment, The (TV pořad)
Last Call with Carson Daly (TV pořad)
2001 Show Wayna Bradyho (TV pořad)
Weakest Link (TV pořad)
1997 The View (TV pořad)
1995 MADtv (TV pořad)
1993 Noční show Conana O'Briena (TV pořad)
1992 Noční Show Jaye Lenoe (TV pořad)

Hudební videoklipy

1999 Foo Fighters - Breakout (hudební videoklip)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace