Reklama

Reklama

65 let poté, co maskovaný sériový vrah terorizoval městečko, začne takzvané "měsíční vraždění" znovu. Snaží se snad někdo to hrůzostrašné období napodobit, nebo jde o něco horšího? Zakřiknutá dívka možná drží v ruce klíč k dopadení viníka. Film Děs po setmění vznikl podle hororu z roku 1976, navíc je inspirovaný hrůznými skutečnými událostmi. Snímek vypráví příběh maskovaného sériového vraha, který se vrací, aby pokračoval v terorizování texaského městečka, z něhož před pětašedesáti lety beze stopy zmizel. Zatímco se vyšetřovatelé předhánějí, aby našli mezi předchozími šokujícími událostmi a současným vražedným běsněním spojitost, zakřiknutá dospívající dívka možná drží v ruce klíč, který by mohl všemu zabíjení konečně učinit přítrž. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (143)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Nazačiatku som mal nutkanie v najbližšej dobe zhliadnuť originál THE TOWN THAT DREADED SUNDOWN. No ale prečo vlastne. SPOILER - ALERT. Akosi verím, že originál ( na ktorý je tento remake - sequel naviazaný ) nieje zrovna tak okázalý. SPOILER - ALERT end. Majme sa radi, a užívajme si slasher snímky ako sa dá, lebo potom príde skáza. ()

Zayl 

všechny recenze uživatele

Výborný slasher, který znovu dává v paměť, jak město Texarkana utrpělo jizvu na jméně, když tu začal řádit brutální vrah. Zatímco původní film je spíše průměrný, tak jeho sequel The Town That Dreaded Sundown je o poznání lepší. Což mě mile překvapilo, většinou je to opačně. Z nikdy dopadeného vraha se za ty roky stala atrakce, a tak není divu, že se někdo rozhodl znovuoživit hrůzné události. Ve výsledku to znamená, že se dočkáme slušného přísunu vražd, které jsou ke všemu velmi kvalitně zpracované. Líbil se mi i retro vizuál a precizní kamera. Rovněž atmosféra je tu vážně cítit a herci hrají slušně. Jedinou výtku mám k závěru, s tím se mohli tvůrci vypořádat lépe, ale i přesto jde o jeden z nejlepších slasherů za poslední dobu! ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Solídny slasher, ktorý boduje najmä svojim meta-námetom, ktorý je výnimočne braný vážne a nie ako vreskoťácka sebaparódia. V neposlednom rade netreba zabúdať, že je to remake vskutku otrasného filmu. Napriek tomu sa Town that Dreaded Sundown ani len nepriblížil minuloročným peckám ako Girlhouse a It Follows. Originálny námet využíva len ako rozohranie príbehu, hlavná hrdinka je slabý protivník vraha, celkovo postavy sú odfláknuté a záverečné rozuzlenie ma nechalo totálne chladným pre svoju prekombinovanosť a strašne chabé motívy vraha. Napriek tomu predpovedám Gomez-Rejonovi peknú budúcnosť. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Hodně zbytečný film. Prostá předělávka rádoby chytře si hrající na pokračování. Tedy až na závěr, ten už nebyl chytrý ani rádoby. Originál byl neotřelý slasher s až dokumentární příchutí a mrazivými scénami vražd. Gomez-Rejon na něj navlékl kondom, potřel lubrikantem a pokusil se o autofelaci. Tímto pro mnohé nechutným přirovnáním se pouze pokouším říct, že jít bezpečnou cestou (kondom) doslovné předělávky skvělé předlohy, byť ji víc pocákám krví (gel) se i tak může ukázat, jako zcela bezpředmětné, je-li vaše snaha v závěru korunována narcistickým pokusem o jedinečnost (autofelace). Za závěrečný fail, odpad, vše ostatní jen snesitelný průměr, rozhodně však nesahající svému vzoru ani po pytlík. Děs po setmění, děs bez děsu. ()

TheDon 

všechny recenze uživatele

Remake filmu kterej jsem bohužel neviděl. Tak nemůžu říct, jestli se povedl nebo ne, ale na mě to působilo velice dobře. Sice je to někdy ukecaný a rozvláčný, ale člověka to nutí přemýšlet, kdo je ten fantom a když už si myslí, že ví, tak je frajer na kolejích na tři půlky. Konec se každorozhodopádně povedl. Úplně ty nejsilnější tři který jdou dát. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (5)

  • Natáčení probíhalo ve městech Texarkana ve státě Texas a Shreveportu v americkém státě Louisiana. Několik místních obyvatel města Texarkana si pak ve filmu zahrálo jako kompars. (Terva)
  • Film měl nesoutěžní premiéru 18. září 2014 na 10. ročníku Fantastic Fest v Austinu v Texasu. (Terva)

Reklama

Reklama