Reklama

Reklama

65 let poté, co maskovaný sériový vrah terorizoval městečko, začne takzvané "měsíční vraždění" znovu. Snaží se snad někdo to hrůzostrašné období napodobit, nebo jde o něco horšího? Zakřiknutá dívka možná drží v ruce klíč k dopadení viníka. Film Děs po setmění vznikl podle hororu z roku 1976, navíc je inspirovaný hrůznými skutečnými událostmi. Snímek vypráví příběh maskovaného sériového vraha, který se vrací, aby pokračoval v terorizování texaského městečka, z něhož před pětašedesáti lety beze stopy zmizel. Zatímco se vyšetřovatelé předhánějí, aby našli mezi předchozími šokujícími událostmi a současným vražedným běsněním spojitost, zakřiknutá dospívající dívka možná drží v ruce klíč, který by mohl všemu zabíjení konečně učinit přítrž. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (143)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak hodně velký zklamání. Původní film mám moc rád, je atmosférický, drsný a dokáže v hlavě zanechat otázky. Bohužel o tomhle se to říct nedá. Je to tuctový béčko které sice sem tam je solidně drsné ale taky docela nudné a neuvěřitelně klišovité. Hlavně konec, proboha proč takovýhle klišé? Neuvěřitelné kolik dokáže režisér podělat film v posledních 10 minutách. Nicméně gore je tu solidní ať už od uříznutý hlavy až po dost brutální scénou s trumpetou. Není to remake ale spíše takový pokračování, takže jsem čekal aspoň něco originálního, a to se mi sice trošku dostalo ale ne ve velkém množství. Líbilo se mi spojení staré verze k nové verzi. Postavy jsou ploché, herci nudní a já se docela nudil. Zklamání. ()

stration 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době povedený slasher. Velikou zásluhu na tom má sympatická hlavní představitelka a hlavně scénář, který si s divákem krásně pohrává a já chvíli nevěděl, jestli mám řešit vraždy staré, nebo ty nové. Tvůrci zvolili i naprosto pasující look filmu, který opravdu vypadá jak ze sedmdesátých let a kameraman své dílo rozhodně taky neodfláknul. Závěrečný twist je vcelku vydařený, i když přemýšlet nad ním radši moc nebudu. Na celém filmu je ale vidět, že byl natočen jen a jen pro zábavu a z obdivu ke starým dobrým slasherům, které chtěl tímto připomenout. A to se mu opravdu povedlo. ()

Reklama

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Málokedy sa stáva, že remake kvalitného hororu sa vydarí ešte lepšie než originál, ale tu sa to minimálne o kúsok podarilo. Tam kde bol pôvodný "The Town That Dreaded Sundown" skôr nenápadný, realistický, s mrazivým nádychom a surovou atmosférou, je jeho upgradovaný remake zase zábavnejší, svižnejší, modernejší a doplnený o nejaké to nové dianie a fakty. Ináč sa to podobne ako pred 38 rokmi pohybuje v rámcoch malomestského krimi slasheru a pre mňa je pozitívom tiež to, že vďaka tejto novinke sa možno dostane viac pozornosti aj neprávom prehliadanému originálu. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Solídny slasher, ktorý boduje najmä svojim meta-námetom, ktorý je výnimočne braný vážne a nie ako vreskoťácka sebaparódia. V neposlednom rade netreba zabúdať, že je to remake vskutku otrasného filmu. Napriek tomu sa Town that Dreaded Sundown ani len nepriblížil minuloročným peckám ako Girlhouse a It Follows. Originálny námet využíva len ako rozohranie príbehu, hlavná hrdinka je slabý protivník vraha, celkovo postavy sú odfláknuté a záverečné rozuzlenie ma nechalo totálne chladným pre svoju prekombinovanosť a strašne chabé motívy vraha. Napriek tomu predpovedám Gomez-Rejonovi peknú budúcnosť. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Divný sequel divného komediálnu krimi explotationu (ehm) The Town That Dreaded Sundown z r. 1976. Objavujú sa názory, že je to remake, ale ja teda neviem, mne to pripadalo ako normálne pokračovanie. Ono je to ale asi fuk, lebo to hlavne nie je dobrý film. Občas sa objaví prekvapivo krvavý detail. Občas sa mihne nečakane otvorený erotický detail. Občas nie je atmosféra úplne zlá. A herci sa snažia (kasting je plný pekných absurdít - legendárna Veronica Cartwright, Anthony Anderson, Josh zo Záhady Blair Witch, Gary Cole, Ed Lauter, Denis O´Hare...), hoci nemajú čo hrať. No celé je to béčkarsky napísané, rutinne nakrútené a produkcia - obvykle mimoriadne kontroverzného Ryana Murphyho z American Horror Story - na tom moc poznať nie je. Štvali ma ustavičné „podozrievavé“ zábery na postavy, čím chceli tvorcovia vyvolať v divákovi pocit ustavičnej neistoty v tom zmysle, že každý môže byť vrahom. Nakoniec je ale finálne rozuzlenie nezaujímavé. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (5)

  • Natáčení probíhalo ve městech Texarkana ve státě Texas a Shreveportu v americkém státě Louisiana. Několik místních obyvatel města Texarkana si pak ve filmu zahrálo jako kompars. (Terva)
  • Film měl nesoutěžní premiéru 18. září 2014 na 10. ročníku Fantastic Fest v Austinu v Texasu. (Terva)
  • Kvůli natáčení byla hlavní ulice v Texarkaně 12. června vyzdobena na tři dny do vánočního hávu. (Terva)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno